CORESI MALL ISI DONEAZA ZIUA DE NASTERE PENTRU PROGRAMUL NOSTRU "INTERGENERATII"

Captură de ecran din 2018.03.13 la 14.34.03

Coresi este despre oameni! Despre bucuria de a fi împreună și despre pasiunile care ne unesc!
Sunt trei ani de zile în care am clădit legături strânse cu oamenii, iar acum, la aniversarea Coresi, este momentul să creăm sinergia perfectă, mobilizatoare pentru comunitate, care să devină un catalizator de bine și de inițiative civice.
Noi, comunitatea Coresi, știm că nimic nu este mai frumos decât să împărțim bucuria cu cei de lângă noi.
Anul acesta am decis să ne dăruim ziua de naștere unei cauze locale: Proiectul Intergenerații, susținut de Asociația Diaconia și Fundația Comunitară Brașov, prin donarea sumei de 11.500 lei. Și pentru că binele este forța mobilizatoare în care credem, te invităm și pe tine în călătoriacelui mai frumos cadou pe care îl poți dărui! Și tu poți dona pentru a susține cauza copiilor și seniorilor din medii defavorizate.
Proiectul aduce împreună copii și vârstnici care lucrează împreună, învață lucruri noi și se ajută reciproc pentru a-şi crea o viață mai bună.
Proiectul Intergenerații transformă centre de zi de tip afterschool în centre comunitare inter-generaționale, unde voluntari seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizeză și participă împreună la diferite activități, ateliere creative sau cluburi vocaționale.
Magicul 3 din acest an înseamnă pentru noi încrederea voastră, emoția și surpriza fiecărei noi reîntâlniri.
În weekend-ul 23 - 25 martie ne dorim să ne distrăm, să ne jucăm, să continuăm să construim comunități și să le animăm în cadrul a trei zile de sărbătoare la Coresi!
Infrastructura emotională pe care am creat-o între noi este vectorul de energie si mobilizare de care avem nevoie pentru un oraș fericit.
Împreună suntem mai buni și putem transforma oameni și locuri!
Comments

FIULE, FII MÂNDRU DE TATĂL TĂU

ionuț 1

Ionuț are acum 30 de ani și își amintește cu nostalgie de anii tinereții. Provine dintr-o familie numeroasă și săracă. Totuși, asta nu l-a împiedicat să viseze lucruri mari. După căsătorie, avea planuri pentru a-și îmbunătăți traiul. Aflând că soția a rămas însărcinată, Ionuț a plecat la București (la distanță de 200 km de satul său) unde a lucrat în construcții. Așa și-a susținut familia pentru o perioadă fericită din viețile lor.

După un timp de muncă intensă pe șantiere, Ionuț a început să simtă o durere acută în corp așa că a consultat un medic. Atunci a aflat că rinichii îi cedaseră. Pe-atunci (2007) Ionuț avea numai 21 de ani. Între timp devenise și tată — soția îi născuse un băiat. Prea puțin a putut să se bucure de fiul său, având în vedere că neputința de a munci și de a aduce un venit, însemna că fiul său va fi sărac. Planurile lui se prăbușiseră. Trăia un coșmar.

Din București a revenit acasă, în sat. Trebuia să facă dializă la fiecare două zile. După doi ani petrecuți astfel, bunicul lui Ionuț i-a donat un rinichi, însă după un an, organul donat a cedat și el. Ionuț a fost nevoit să reia tratamentul dializei. În același an, pentru că situația nu era îndeajuns de rea, soția l-a părăsit pentru un alt bărbat. Iar de-aici a început o avalanșă de nenorociri. Genunchii lui Ionuț au început să cedeze. Mersul i-a devenit foarte greoi în urma a patru intervenții chirurgicale la genunchi și a unei fracturi la picior, pe care a pățit-o într-o iarnă. Și în final, datorită condițiilor proaste din spital, cu un an în urmă a fost infectat cu hepatită.Află mai mult…
Comments

CERCUL DE DONATORI

poza2

Diaconia lucrează de ani buni în comunitățile cele mai sărace din Brașov, aducând alinare și încurajare pentru viitor.
În contextul unei sărăcii extreme pe care o întâlneam zi de zi, în urmă cu 10 ani am ințeles că doar educația poate aduce o schimbare majoră, reală și durabilă în viețile copiilor. De aceea am deschis Centrul Educațional care a început cu o grupă de 17 copii și de-a lungul anilor am ajuns să susținem în program aproape 300 de copii din comunitatea Bartolomeu / Carierei.

Intervenția noastră este personalizată, fiecare copil în nevoie este unic și merită dragoste, atenție, îndrumare, toate acestea sunt lucruri pe care noi le oferim din plin.
Și dorim să le oferim mai mult, dorim să le oferim echilibru, stabilitate și de ce nu, O FAMILIE FRUMOASĂ!

Prin noul nostru proiect - Educatie Intergenerațională - dorim ca Centrul nostru sa devină un loc în care copiii, tinerii și bătrânii învață unii de la alții, primesc atenție și afecțiune.
Dorim să aducem împreună generații diferite care să se susțină și să învețe unii de la alții lucruri valoroase.

Dorim să combatem abandonul școlar și cel familial și totodată să oferim copiilor experiența unor relații normale și asimilarea unor valori stabile și importante.
Energia copiilor și experiența vârstnicilor fac echipă bună la Diaconia, rezultând într-o comunitate mai puternică, ai cărei membri se respectă și se ajută reciproc. Copiii și tinerii învață să respecte bătrânețea, găsesc în vârstnici căldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodată, învață din experiența și poveștile de viață ale seniorilor.

Află mai mult…
Comments

Proiect intergenerații Brașov

Află mai mult…
Comments

Ziua porților deschise la DiaconiaEvenimentul va avea loc marti, 28 noiembrie , intre orele 12.00 - 18.00 la Centru Diaconia "Ziua porţilor deschise Giving Tuesday la Centru Diaconia"
Dacă în luna noiembrie avem o zi dedicată shopping-ului, precum Black Friday, deja adoptată la nivel internațional, ce ar fi să avem și o zi în care să sărbătorim generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor?
Așa s-a lansat în 2012
#GivingTuesday, o mișcare internațională adoptată de peste 90 de tari, o zi în care lumea întreagă se unește pentru a dărui.
În acestă zi te invităm să-i cunoşti şi să-i susţii pe copiii şi vârstnicii implicaţi în programul ”Intergenerații” al Asociației Diaconia Ajutor Internațional. In programul nostru voluntarii seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizează și participă împreună la diferite activități, ateliere creative sau cluburi vocaționale.

Află mai mult…
Comments

Din stradă în școală

IMG_0008 2

Campania “Din stradă în școală” se concentrează pe cei 80 de copii din Centrul Educațional, mai exact pe educația și pe igiena lor. De-a lungul anilor noștri de experiență în mediul comunităților sărace, am învățat că educarea copiilor săraci aduce cele mai bune rezultate vizibile. Copiii vin după școală direct la Diaconia unde îi ajutăm la teme, facem exerciții suplimentare, îi pregătim pentru testul de mâine, le dăm o masă caldă și sănătoasă de prânz și pentru restul zilei ne jucăm împreună. Tot programul este bine gândit, astfel încât fiecare nevoie a lor să fie întâlnită. Mai mult, ne îngrijim ca fiecare copil să aibă haine curate și să știe să se îngrijească de igiena personală. Acești copii provin dintr-un mediu în care igiena este complet ignorată, din păcate. La început, mulți nici măcar nu știu de periuță de dinți, sau de duș. Cel mult dacă se scăldau vara în râul murdar de la marginea satului și cam așa era “dușul” lor. Și cum poate un copil să meargă la școală astfel? Ei bine, nu poate, nu l-ar primi. Dar noi aducem rezolvare acestei situații pentru că vrem ca ei să fie integrați în grupul școlar, să crească fără grija că vor fi respinși de toată lumea pentru că nu respectă norme de igienă de care nici nu știau.Află mai mult…
Comments

Centrul Educațional Diaconia

Află mai mult…
Comments

Case Sociale

Află mai mult…
Comments

Centrul Educațional Diaconia

Află mai mult…
Comments

INCEPEM ȘCOALA

Bucurii si emotii, haine frumoase, codite impletite si camasi aproape albe!
Un nou inceput, alte provocari, alte oportunitati, alte lupte, alte lacrimi, alte zambete! Este cea de-a 10 a toamna in care ne bucuram sa avem privilegiul de a modela caractere si a schimba destine.
Semanam, udam, ingrijim si vedem cum munca noastra da rod!
Anul acesta cea de-a 11-a generatie de copii intra pe portile Centrului nostru pentru a primi suport si incurajare, dragoste si sustinere.
Privim in urma si suntem recunoscatori ca ne-am imbogatit cu mult, invatand de la copii si unul de la celalalt, privim in viitor si avem speranta ca roadele muncii noastre se vor vedea in curand.
Astazi 80 de copii sunt impreuna cu noi cu mari emotii la inceput de an scolar.

Sa aveti spor si aripi deschise pentru un zbor plin de peripetii anul acesta!

IMG_1550 Află mai mult…
Comments