Încă un an terminat cu bine!

FD09A357-447E-4059-98F9-5EC8EAB67EA1_1_201_a

In luna Iunie am incheiat încă un an scolar frumos - Un an greu dar frumos.
În timp ce echipa Diaconia a sustinut si nevoile refugiaților din Ucraina ajunsi in situatii dificile, am avut deschis si Centru nostru Educational pentru un numar de 70 de copii în Brașov.
Zilnic copiii au participat activ la activitatile pregatite de pedagogii noștri, au muncit cu drag pentru ca scoala sa devina o bucurie si reusitele sa nu se mai lase asteptate.
Anul acesta avem 7 absolventi de clasa a 8.a copii care din luna septembrie vor continua cu o forma superioara de scolarizare, vor invata o meserie sau vor urma un liceu.
Astfel implinim in fiecare an scopul Centrului Educational – Nici un copil nu renunta, nu abandoneaza scoala, toti invata o meserie.
Programul nostru zilnic aduce un echilibru si sustine cu putere copiii si familiile pentru viata.
Copiii vin de la școală, mănâncă un prânz sănătos apoi fac temele cu ajutorul unui profesor. Iar pentru dezvoltarea personala 1-2 ore au parte de activități extracurriculare.
Ne place mult rutina pe care am reusit sa o formam, este o rutina sanatoasa pentru copiii noștri. Ei vin cu bucurie, exact cum ar veni ACASA. Isi gasesc aici colegii, profesorii, prietenii intr-un cuvant.
Lucram cu personal calificat si cu voluntari foarte dedicati.
Saptamanal am avut ajutoare in Centru pentru multe activități. Copiii au învățat lucruri utile în viață - gătit, meșteșuguri, croșetat, realizarea de decoratiuni. Ajutoarele noaste au fost bunici si bunicute care si-au dedicat ore din viață pentru a fi aproape de copilașii noștri. dragostea si dedicarea lor au lasă urme adanci de recunostinta în inimile noastre.
În cadrul programelor Centrului avem și Sesiuni educaționale pentru părinți – în aceasta conjunctură dorim să sprijinim părinții în a oferi o educație adecvată pentru copiii lor.
De=a lungul anilor am vazut cum tot mai multe sunt restaurate, lucru care parea doar un vis cu cativa ani in urma.

Suntem multumitori si incantati de anul scolar care tocmai s-a încheiat si de progresele pe care copiii le-au facutr
Multumim tuturor care ne-au fost alaturi inca un an!

IMG_5227IMG_5198IMG_5190IMG_5183IMG_5192IMG_5181IMG_5194IMG_5195IMG_5186IMG_5202

blog comments powered by Disqus