FIULE, FII MÂNDRU DE TATĂL TĂU

ionuț 1

Ionuț are acum 30 de ani și își amintește cu nostalgie de anii tinereții. Provine dintr-o familie numeroasă și săracă. Totuși, asta nu l-a împiedicat să viseze lucruri mari. După căsătorie, avea planuri pentru a-și îmbunătăți traiul. Aflând că soția a rămas însărcinată, Ionuț a plecat la București (la distanță de 200 km de satul său) unde a lucrat în construcții. Așa și-a susținut familia pentru o perioadă fericită din viețile lor.

După un timp de muncă intensă pe șantiere, Ionuț a început să simtă o durere acută în corp așa că a consultat un medic. Atunci a aflat că rinichii îi cedaseră. Pe-atunci (2007) Ionuț avea numai 21 de ani. Între timp devenise și tată — soția îi născuse un băiat. Prea puțin a putut să se bucure de fiul său, având în vedere că neputința de a munci și de a aduce un venit, însemna că fiul său va fi sărac. Planurile lui se prăbușiseră. Trăia un coșmar.
Din București a revenit acasă, în sat. Trebuia să facă dializă la fiecare două zile. După doi ani petrecuți astfel, bunicul lui Ionuț i-a donat un rinichi, însă după un an, organul donat a cedat și el. Ionuț a fost nevoit să reia tratamentul dializei. În același an, pentru că situația nu era îndeajuns de rea, soția l-a părăsit pentru un alt bărbat. Iar de-aici a început o avalanșă de nenorociri. Genunchii lui Ionuț au început să cedeze. Mersul i-a devenit foarte greoi în urma a patru intervenții chirurgicale la genunchi și a unei fracturi la picior, pe care a pățit-o într-o iarnă. Și în final, datorită condițiilor proaste din spital, cu un an în urmă a fost infectat cu hepatită.

Poate că un alt om în situația lui Ionuț ar fi tentat să-și pună capăt zilelor. Prea multă suferință nemeritată.
Dar Ionuț este un tată luptător, a găsit bucuria în viață, în ciuda tuturor împotrivirilor. La fiecare două zile parcurge drumul la Brașov (la 25 km depărtare de casă) pentru tratamentul dializei. Din cauza problemelor de sănătate, Ionuț arată cu 10 ani mai în vârstă. Dar nu se plânge niciodată și mai mult, își dedică viața ca să-i fie și mamă și tată fiului său, Alex.

IMG_4621IMG_4650 2

În ciuda condiției sale, Ionuț cară apă cu găleata dintr-o fântână din apropiere. Deși poate umple doar jumătate din găleată, nu renunță. Pe drumul de la fântână înspre casă e nevoit să se mai oprească din când în când, să răsufle. Se sprijină de treptele de dinaintea casei vreunui vecin și se odihnește pentru câteva minute. Apoi își reia drumul.
Cea mai mare ambiție a lui Ionuț e ca Alex, fiul său, să meargă la școală în fiecare zi. Tatăl știe că sănătatea i se șubrezește tot mai mult, corpul îi cedează, dar e determinat să mai trăiască încă 6-7 ani pentru a-l vedea pe Alex băiat mare. Ionuț este singurul care se îngrijește de fiul său. Iar Alex e doar un copil, așa că are nevoie de tatăl lui pentru cât mai mult timp.

Ionuț trebuie să mențină un regim alimentar și are nevoie de vitamine speciale. Deși sănătatea lui e așa cum e, Ionuț insistă că educația lui Alex e prioritate. Astfel că, în ciuda faptului că locuiesc departe de școală, Alex este prezent în clasă în fiecare zi. Condițiile lor de trai sunt modeste: o casă formată dintr-o cameră, fără apă curentă și fără baie — au doar o toaletă improvizată din lemn, afară, în curte. Sunt zile când tatăl nu are nici măcar un lemn de pus pe foc, dar niciodată nu se plânge.

Donatorii și sponsorii DIACONIEI sunt cei care s-au ridicat să spună
IONUȚ, NOI TE IUBIM!

Nevoile lui Ionuț au fost acoperite. Suntem în lucru pentru a-i îmbunătăți locuința. Dar toate celelalte griji i-au fost luate de pe umerii gârboviți.

Îi iubim pe Ionuț și pe Alex. Ionuț este o inspirație pentru noi, e omul veșnic mulțumitor, e adevăratul super-erou. Deși avea toate motivele să se lamenteze, Ionuț nu și-a pierdut ambiția și viziunea din copilărie. Încă visează lucruri mari, de data asta pentru fiul său. În ciuda atrocităților, Ionuț face tot ce poate, speră și luptă cu tot ce mai are.
Puțina viață pe care o mai are, o dă pentru fiul său. Onorabil tată!

FIULE, FII MÂNDRU DE TATĂL TĂU!

Dragi prieteni, vă mulțumim!
Cu ajutorul vostru schimbăm lumea, puțin câte puțin, răspândind dragoste și bucurie.

blog comments powered by Disqus