Sărbătorim 15 ani de când Centrul Diaconia susține educația

IMGL5195


Pîrvu Monica - coordonator Centru de zi Diaconia, ne-a scris câteva rânduri despre experiență și inima ei în toți acești ani care a coordonat Centru de zi al Diaconiei.


Când vocile mici se pierd în vacarmul zilei, când imaginea vieții se tulbură din cauza unor provocări nedrepte, este datoria noastră să le dăm forța de a se auzi mai puternic.
De 15 de ani, sprijinim si dorim să înlăturam neputința din viața copiilor, atunci când ei nu au curajul să strige după ajutor.
Educația protejează copiii de sărăcie, violență și abuz și îi ajută să râdă, să învețe și să crească corect.


Ceea ce Diaconia face de 15 ani in viața copiilor a produs o schimbare uriașă și credem că această muncă asiduă este încă necesară.
Succesul de azi al copiilor care au parcurs întreg programul nostru este dovada că lucrurile funcționează frumos.

De-a lungul a 15 ani am avut aproximativ 520 de copii in program, majoritatea dintre ei începând in clasa zero și continuând până când finalizează gimnaziu.
Suntem extrem de mândri văzând evoluția lor sănătoasă de-a lungul anilor. Avem acum absolvenți de licee, facultăți, școli profesionale, și cel mai important, toți, absolut toți lucrează și sunt încadrați în societate.

Mândria noastră este cu atât mai mare cu cât vedem că relațiile pe care le-am construit cu ei sunt durabile și încă le influențează viața.
Copiii noștri sunt cei mai frumoși din univers!
Corina, Anastasia, Gabriela, Lia si Cristina sunt cinci adolescente în a căror ochi se vede liniște, pace, bucurie.
Corina își dorește să ajungă un bucătar valoros care să aducă bucurie gusturilor, Gabriela visează să fie cofetar și să îndulcească viața a cât mai multor copii iar Anastasia, sportivă ne face mândri jucând baschet. Trei vise pe cale să se împlinească tocmai pentru că au fost susținute și îndrumate cu dedicare și răbdare, o investiție a dragostei voastre.

Lia își dorește să devină maseur terapeut și să aducă alinare trupurilor in suferință iar Cristina vrea sa devină medic.

Corina - cele mai frumoase amintiri ale copilăriei mele sunt aici. Aici am învățat să număr, să scriu, in bucătăria Diaconiei am făcut prima mea prăjitură. O să îmi fie tare dor de zilele mele frumoase de la Centru.
Anastasia - dacă nu ar fi fost Diaconia probabil că nu aș fi cunoscut niciodată atât de mulți oameni frumoși.
Gabriela - ceea ce am trăit in Diaconia vreau să dau mai departe. Mulțumim este puțin spus!
Cristina - îmi place ca toti oamenii pe care i-am întâlnit aici sunt mereu veseli și îmi aduc și mie bucurie
Lia - Diaconia este a doua mea casă, aici am cele mai multe amintiri ale copilăriei mele

Diaconia face minuni prin puterea Centrului de zi, modelează destine, împlinește vise.
Pîrvu Monica - coordonator Centru de zi Diaconia
Brașov, Aprilie 2022


Image 06.04.2022 at 3.46 PMIMG_5131Design fără titluIMG_5136Design fără titlu-2Design fără titlu-3
blog comments powered by Disqus