CĂLDURĂ ÎN CASE PENTRU ZILE FRIGUROASE

Campania de lemne  - copie 2
Iernile geroase pe care le avem aici în Brașov și în împrejurimi nu sunt așteptate cu entuziasm și bucurie de familiile a căror case nu au nici un sistem de încălzire. Frigul care se strecoară neîndurător odată cu venirea iernii va cauza o problemă permanentă pentru următoarele câteva luni în căminele celor nevoiași.
Această problemă a lipsei de căldură în casele celor defavorizați crește în fiecare an. Asociația noastră face tot ce poate pentru a asigura cât mai multe sobe acestor familii dar pentru a le putea folosi ei au nevoie de lemne. Poate că pare puțin greu de crezut că o familie nu-și poate permite să cumpere un palet de lemne odată pe lună pentru a-și asigura căldura în case. Dar majoritatea acestor familii abia au resursele necesare pentru a-și cumpăra ceva de mâncare în fiecare zi.
Diana este o mamă singură cu doi copii. Mihai și Ionela merg la școală amândoi și când i-am întrebat dacă le place școala ne-au spus că iubesc să meargă acolo deoarece caloriferele sunt mereu calde și se pot încălzi și ei. Soba pe care le-am dăruit-o anul trecut stă uitată și tăcută într-un colț pentru că Diana nu are bani de lemne. Tânăra mamă lucrează ca femeie de serviciu într-o școală. Puținii bani câștigați le asigură copiilor ei mâncare în fiecare zi. Chiar dacă Diana se străduiește din greu să facă niște economii, banii strânși nu sunt îndeajuns pentru a putea cumpăra un palet de lemne odată pe lună. Copiii sunt astfel nevoiți să-și facă temele într-o încăpere care se răcește pe zi ce trece și riscul de a se îmbolnăvi crește treptat.
Din păcate mulți copii nevoiași sunt obligați să-și întrerupă atendența la școală deoarece frigul iernii îi îmbolnăvește. Lipsa căldurii și mai apoi a medicamentelor le face însănătoșirea aproape imposibilă atâta timp cât afară domnește înghețul. Astfel că absența prelungită de la școală duce de cele mai multe ori la repetenție. Este un ciclu trist provocat de lipsa unor lucruri elementare pe care majoritatea dintre noi le considerăm atât de normale. Dar pentru unele familii a avea o sobă și lemne pentru foc poate însemna salvarea lor pe timp de iarnă.
Asociația noastră refuză să fie indiferentă la nevoile și lipsurile celor defavorizați. A ignora aceste probleme ale comunității înseamnă a condamna sute de copii la un pericol iminent de boală, întreruperea educației și poate chiar repetarea anului școlar.
Alătură-te efortului nostru de a preveni aceste consecințe nefaste pe care frigul și sărăcia le crează pentru familiile nevoiașe din comunitate.
Pentru a oferi cantitatea de lemne necesare pentru ca o familie să aibă căldură timp de o lună poți dona 200 de lei cu care noi putem cumpăra un palet de lemne de foc. Cu 600 de lei o familie poate avea lemne pentru toate cele trei luni de iarnă grea.
Pentru cei care nu au nici măcar o sobă, cu 800 de lei le putem cumpăra o sobă care să servească atât la încălzit cât și la gătit.
Cu 1400 de lei o familie poate primi o sobă și trei paleți de lemne care să le ajungă timp de trei luni.
Contribuția ta poate aduce căldură și speranță în casele unor copii nevoiași care în loc să tremure de frig în căminul lor rece se vor putea bucura de iarna cu zăpada și gheața ei.
Această campanie vine în completarea campaniei desfășurate luna trecută în care peste 200 de familii nevoiașe care nu-și puteau asigura hrana pe parcursul iernii ce urmează, au primit 27 de tone de legume (cartofi, morcovi, ceapă) și mere.
blog comments powered by Disqus