Ziua porților deschise la DiaconiaEvenimentul va avea loc marti, 28 noiembrie , intre orele 12.00 - 18.00 la Centru Diaconia "Ziua porţilor deschise Giving Tuesday la Centru Diaconia"
Dacă în luna noiembrie avem o zi dedicată shopping-ului, precum Black Friday, deja adoptată la nivel internațional, ce ar fi să avem și o zi în care să sărbătorim generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor?
Așa s-a lansat în 2012
#GivingTuesday, o mișcare internațională adoptată de peste 90 de tari, o zi în care lumea întreagă se unește pentru a dărui.
În acestă zi te invităm să-i cunoşti şi să-i susţii pe copiii şi vârstnicii implicaţi în programul ”Intergenerații” al Asociației Diaconia Ajutor Internațional. In programul nostru voluntarii seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizează și participă împreună la diferite activități, ateliere creative sau cluburi vocaționale.

În Centrul Educational Diaconia sunt implicaţi 13 vârstnici care vin săptămânal şi desfășoară ateliere de meserii care le dezvoltă abilitățile manuale și îi face conștienți de potențialul pe care îl au pe cei 80 de copii și 25 de tineri din Centru.
Astfel, de Giving Tuesday, Asociaţia Diaconia te invită să-i treci pragul pentru a-i cunoaşte pe copii, vârstnici şi pentru a participa la atelierele pe care aceştia le vor desfăşura. Vom avea ateliere de origami, pictura, lumanari, creativitate.
Vino singur, cu prietenii sau alături de copilul tău şi realizează un obiect într-unul din aceste ateliere.
Şi dacă îți place programul şi oamenii pe care îi vei cunoaşte, îl poți susține cu o donaţie la faţa locului. Pe lângă ateliere, mai mulţi voluntari care susţin programul Generaţii vor pregăti gustări şi prăjituri pe care le poţi încerca la Centru, în timpul vizitei tale.
Te aşteptăm marţi să ne cunoaştem şi să ne alăturăm unei mişcării internaţionale care uneşte întreaga lume.
*Programul “Generații” este inițiat de Fundația Principesa Margareta a României și este implementat în Brașov de Asociația Diaconia Ajutor Internațional, cu sprijinul Fundației Comunitare Brașov.
blog comments powered by Disqus