LA MULȚI ANI!

Poza 1
Un an nou! 365 de oportunități noi de a face bine! Asociația Diaconia se va folosi de fiecare zi în parte pentru a pune un zâmbet pe fața unui copil nevoiaș și pentru a aduce speranță în casa unei familii necăjite.
Nu vom irosi timpul și nu vom da înapoi în fața obstacolelor ce ne pot apărea în cale. Pentru că misiunea noastră este să ajutăm, să dăruim și să fim un sprijin pentru cei defavorizați! Și nimic nu ne va putea opri de la a exploata fiecare oportunitate de a face bine!
Mulțumim tuturor celor care în cursul anului 2016 ne-au sprijinit! Cu ajutorul vostru am reușit să facem mult mai mult decât am fi reușit singuri. Ne-am dezvoltat activitățile și ne-am extins proiectele datorită vouă. Sute de oameni au primit donații în alimente, îmbrăcăminte, materiale de construcții sau ajutor medical și vă mulțumim pentru că ați făcut toate acestea posibile!
Însă nu ne putem opri aici! Ne așteaptă un an nou și sute de familii care au nevoie de ajutorul nostru. Cei 100 de copii înscriși în Centrul Educațional vor trebui primiți, hrăniți și ajutați la teme în fiecare zi. Munca noastră nu poate înceta! Vom continua să ajutăm și să cerem ajutorul vostru! Vom continua să ne întindem către cei nevoiași și sperăm că la fel veți face și voi!
Eforturile noastre cer dedicare și perseverență. Nu întotdeauna vedem rezultate imediat. Pentru multe familii procesul către o viață mai decentă și mai prosperă este lung și anevoios. De multe ori investim câțiva ani într-o familia pentru a putea vedea o schimbare adevărată. Dar nu ne descurajăm. Știm că, în ciuda faptului că procesul de schimbare este îndelungat și uneori dificil, la sfârșit rezultatele sunt minunate! Viețile celor ajutați nu vor mai fi niciodată la fel!

La Centrul Educațional investim în copii din momentul în care încep școala și până când reușesc să devină independenți financiar. Acest proces poate dura mai mult de 10 ani și de multe ori poate părea descurajant faptul că rezultatele nu sunt imediate. Este greu ca pedagog să investești ore și ore de lucru într-un copil pentru ca la următorul test să ia tot o notă mică. Dar atunci când privim acest proces de educație în ansamblu putem vedea cum fiecare minut petrecut cu acești copii produce o schimbare în viața lor. Atunci când cresc și realizează tot ceea ce Diaconia a făcut pentru ei este incredibil să le asculți povestea. Pentru mulți copii Diaconia a fost primul loc unde s-au simțit iubiți și apreciați. Aici pentru prima oară au întâlnit oameni care în loc să le întoarcă spatele le-au întins o mână și cu un zâmbet larg le-au promis să-i ajute și să nu-i respingă. Este uimitor să vezi ce fel de schimbare poate aduce în viața unui copil faptul că se simte acceptat și iubit.
Un alt factor important în procesul schimbării lor este hrana pe care o primesc zilnic. Este îngrozitor pentru un copil să nu aibă ce mânca. Din păcate acest lucru este destul de comun în multe familii sărace din comunitate. Acești copii nu știu niciodată când următoarea lor masă va fii sau dacă vor avea destulă mâncare ca să se poată sătura. Dar la Diaconia această nesiguranță dispare. Pentru că în fiecare zi le oferim o masă caldă, proaspătă și sănătoasă. Ne asigurăm că foamea lor este potolită pentru a-și putea concentra capacitățile mentale pe teme, învățat și alte activități pe care le desfășurăm în cadrul Centrului.
Fiecare oră petrecută cu ei aici, fiecare masă de prânz primită, fiecare activitate educațională sau de dezvoltare personală participă la schimbarea vieții și viitorului lor. Poate azi nu se vede o diferență, poate nici mâine și poate nici luna viitoare. Dar peste ani rezultatele sunt incontestabile.
De aceea avem nevoie de tine să arăți perseverență în sprijinul pe care ni-l dai. Rezultatele vin în timp dar numai dacă împreună luptăm pentru asta. Eforturile tale și ale noastre nu sunt degeaba!
Împreună putem schimba vieți!
blog comments powered by Disqus