2018

O ZI DIN "ȘCOALA ALTFEL" PENTRU LICEUL "ANDREI MUREȘANU"În Săptămâna Altfel am primit o vizită de la Liceul “Andrei Mureșanu”, anume două clase împreună cu profesorii lor: a VI-a și a XI-a. Cei 60 de elevi nu au sosit nepregătiți și chiar ne-au surprins cu un program artistic. Au cântat, ne-au amuzat cu o scenetă comică și au reușit să dea copiilor din Diaconia o amintire specială.

Vizita elevilor Liceului “Andrei Mureșanu” nu a însemnat un simplu gest caritabil pentru niște copii către care s-au aplecat din milă. Acești elevi ai claselor a VI-a și a XI-a și-au deschis brațele pentru a transmite un mesaj puternic:
SUNTEM CU TINE! Trebuie să știți că aceast ecou de încredere are o mare reverberație în inimile unor copii care de-obicei nu se delectează cu astfel de încurajări, mai ales din partea altor elevi. Aceast mesaj a adus unitate într-o generație cu înclinații discriminatorii și a întremat ambițiile fragile ale acestor copii, confirmându-le potențialul.

Nu doar că ne-au cântat și au pregătit scenete, dar acești tineri
Mureșeni au adus cadouri pentru copii, plătite din bani personali. Așadar, nu doar cu vorba, dar cu fapta, profesorii și elevii Liceului “Andrei Mureșan” și-au marcat ziua în calendarul anului 2018. Le dorim mult succes și sănătate în continuare și fie ca astfel de fapte să nu înceteze în frumosul nostru oraș. Diaconia vă este recunoscătoare!


Află mai mult…
Comments

CU STRABISM DAR BUCUROS

Ionuț trecea printr-o perioadă grea la școală deoarece colegii lui râdeau de el fiindcă avea strabism. Părinții lui nu-și puteau permite costurile unei consultații și cu-atât mai puțin a unei operații, așa că au apelat la Diaconia. Ca urmare, l-am dus pe Ionuț la un oftalmolog și să-i facem ochelari. Peste 6 luni va avea o altă consultație iar atunci se va decide dacă va fi nevoie de operație. Între timp Ionuț a intrat în clasa a IV-a iar pentru el este un progres, mai ales că părinții lui sunt analfabeți. Familia lui Ionuț vrea să mulțumească tuturor celor care au donat pentru el. Ionuț este fericit pentru că merge la școală, pentru că acum are ochelari și vede mai bine și pentru că nu mai râd colegii de el.


Află mai mult…
Comments

SĂPTĂMÂNA MEDICALĂCa un preludiu pentru ceva ce va fi mai frumos și mai mare, vizita medicului pediatru într-una din clasele Diaconia a stârnit emoția copiilor mici cu visuri mari. Am vrut să încercăm o lecție altfel pentru copiii noștri isteți din Diaconia și să testăm dacă o astfel de metodă de învățare se poate aplica într-un proiect pe termen lung.

Ioana, medic pediatru, a venit să cunoască una dintre clasele Diaconiei și să prezinte câte ceva din biologia corpului uman, dar pe înțelesul tuturor. Copiii au fost foarte entuziasmați să asculte bătăile inimii și dintr-una-n alta s-a ajuns chiar și la o semi-lecție de biologie, dar foarte interesantă. De-obicei nu ne place să învățăm teorie, dar când ni se predă într-o variantă interactivă și curioasă, altfel stau lucrurile. Așa s-a prezentat și Ioana, medicul pediatru, transformând ceea ce putea fi o lecție plictisitoare despre rolul inimii în biologia umană, în cea mai interesantă abordare asupra importanței acestui organ.

Medicul pediatru a venit însoțit și de studenți ai Facultății de Medicină din Brașov, astfel că echipa de “oameni în halate albe” nu doar că au impresionat prin știință, dar au fost un model pentru felul în care conștiinciozitatea și perseverența te poate duce departe, într-o carieră pe care ți-o dorești. Copiii din Diaconia au învățat câte ceva despre corpul uman și cu precădere despre funcția inimii, dar au învățat și că poți face orice dacă înveți bine la școală. Dacă vrei, se poate, numai să vrei.

Această vizită a medicului pediatru și a echipei de studenți are tendințe de a se dezvolta într-un plan inventiv de abordare a educației copiilor din Diaconia. Se poate lăsa chiar și cu viitori medici. Mulțumim, Ioana!


Află mai mult…
Comments

NU E NEVOIE DE UN INFINIT DE MOTIVE SI DE RESURSE CA SA DAI UNUI CUPLU SIMPATIC DE BĂTRÂNEI UN CRACIUN MAI FERICITLa prima vizită Mircea și Nora ne-au primit într-o colibă făcută din placaje și nailon. Bătrâni gospodari de altfel, dar în condiții de trai prea covârșitoare. Nu cu mult timp în urmă le-am cumpărat 10 găini și un cocoș. Spiritul de gospodari i-a ajutat să vândă ouă și astfel să-și asigure măcar hrana zilnică. Acum că-i iarnă și ger tăios, coliba făcută din placaje era absolut insuficientă pentru doi vârstnici. Prin urmare, echipa Diaconiei s-a mobilizat și le-a construit o locuință adecvată din panouri cu izolație. Este prima iarnă pe care bătrânii o vor petrece într-o locuință decentă, cu căldură. Nu e nevoie de un infinit de motive și de resurse ca să dai unui cuplu simpatic de bătrânei un Crăciun mai fericit anul acesta.

Află mai mult…
Comments

SCHAEFFLER ROMANIA SPONSORIZEAZĂ MAREA AMBIȚIE A CELOR MICI


Suntem în Brașov, un loc minunat care împletește pacea și conflictul, bucuria și dificultatea, deficitul și generozitatea. În mijlocul acestei culturi prietenoase, ospitaliere, se află acești copii ambițioși, care ne uimesc în fiecare zi.

Acum 12 ani era doar o idee. Acum 12 ani acești copii erau predestinați unui trai greu, visând la lucruri simple, o bancă în școala, o învățătoare care să ii iubească și să îi mângâie, o masă caldă. Acum acești copii merg la școală, au haine curate, ghiozdanul și-l poartă cu mândrie, au mâncarea asigurată și deși încă trăiesc foarte modest, pentru ei există un alt viitor. Am povestit brașovenilor despre micuții aceștia și provocările pe care le întâmpină.

Ca urmare a acestui lucru, mulți s-au aliat cu noi ca să le schimbăm viețile. Schaeffler Romania a fost unul dintre aceia care au răspuns pozitiv. De la bun început s- au arătat interesați de ceea ce facem și dornici să ia parte la schimbarea destinelor lor. Schaeffler a contribuit la campania “Din stradă în școală 2018” demarată pentru a susține cei 80 de copii din Centrul Educațional Diaconia. Chiar dacă suntem departe de a repara toate problemele din lume, totuși ne stă în putință să aducem schimbare în viețile celor din jurul nostru.

Schaeffler Romania, mulțumim pentru că iubiți acești copii îndeajuns de mult încât să puneți umărul la schimbarea vieților lor. Contează atât de mult nu numai pentru ei, dar și pentru noi, cei din echipa Diaconia. Parteneriatul nostru a îndeplinit visul multor copii și vă suntem foarte recunoscători.
Află mai mult…
Comments

CORESI MALL ISI DONEAZA ZIUA DE NASTERE PENTRU PROGRAMUL NOSTRU "INTERGENERATII"

Captură de ecran din 2018.03.13 la 14.34.03

Coresi este despre oameni! Despre bucuria de a fi împreună și despre pasiunile care ne unesc!
Sunt trei ani de zile în care am clădit legături strânse cu oamenii, iar acum, la aniversarea Coresi, este momentul să creăm sinergia perfectă, mobilizatoare pentru comunitate, care să devină un catalizator de bine și de inițiative civice.
Noi, comunitatea Coresi, știm că nimic nu este mai frumos decât să împărțim bucuria cu cei de lângă noi.
Anul acesta am decis să ne dăruim ziua de naștere unei cauze locale: Proiectul Intergenerații, susținut de Asociația Diaconia și Fundația Comunitară Brașov, prin donarea sumei de 11.500 lei. Și pentru că binele este forța mobilizatoare în care credem, te invităm și pe tine în călătoriacelui mai frumos cadou pe care îl poți dărui! Și tu poți dona pentru a susține cauza copiilor și seniorilor din medii defavorizate.
Proiectul aduce împreună copii și vârstnici care lucrează împreună, învață lucruri noi și se ajută reciproc pentru a-şi crea o viață mai bună.
Proiectul Intergenerații transformă centre de zi de tip afterschool în centre comunitare inter-generaționale, unde voluntari seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizeză și participă împreună la diferite activități, ateliere creative sau cluburi vocaționale.
Magicul 3 din acest an înseamnă pentru noi încrederea voastră, emoția și surpriza fiecărei noi reîntâlniri.
În weekend-ul 23 - 25 martie ne dorim să ne distrăm, să ne jucăm, să continuăm să construim comunități și să le animăm în cadrul a trei zile de sărbătoare la Coresi!
Infrastructura emotională pe care am creat-o între noi este vectorul de energie si mobilizare de care avem nevoie pentru un oraș fericit.
Împreună suntem mai buni și putem transforma oameni și locuri!
Comments