DUPĂ 11 ANI

După 11 ani
Iată-ne, 11 ani după înființarea primei grupe de copii a Centrului Educațional, reuniți cu primii noștri elevi care sunt acum tineri realizați, cu locuri de muncă și un viitor luminos înainte. În luna februarie am organizat unul dintre evenimentele cele mai frumoase din Centru de până acum: i-am invitat pe primii copii cu care am lucrat și am petrecut o seară de neuitat împreună. Am depănat amintiri plăcute, am râs, am vărsat lacrimi emoționante atunci când tinerii și-au arătat recunoștiința pentru tot ce am făcut pentru ei. Acestea sunt momente speciale pe care educatorii noștri nu le vor uita niciodată.
După 11 ani au avut șansa de a se uita înapoi și de a vedea ce rezultate au avut eforturile lor. Și fiecare dintre ei au spus că s-a meritat fiecare minut petrecut lângă acești copii. Fiecare zi cu bunele și relele ei, cu succesele și frustrările avute a participat la rezultatul final: 15 tineri frumoși, cu perspective de viitor, cu școala terminată și cu locuri de muncă.
Suntem mândrii de ei! Îi iubim și pentru noi ei vor fii mereu copiii dragi lângă care am petrecut ani de zile în clasele din Centrul Educațional.
Pentru pedagogii mai noi, care nu au fost la Centru de la început, această întâlnire a fost foarte încurajatoare. Ei au putut vedea pentru ce lucrează și cum va arăta munca lor în viitor. Această experiență le-a dat forțe noi și i-a ajutat să vadă cum eforturile lor vor fii răsplătite într-o zi!
“Lucrez la Diaconia de 5 ani și îmi face plăcere să mă ocup de acești copii nevoiași. În fiecare zi facem teme împreună, învățăm lucruri noi și ne străduim să ajungem acolo unde ne-am propus: la sfârșitul fiecărui an școlar cu note bune pentru a putea trece în clasa următoare.
Uneori, însă, este greu să vezi lucrurile în ansamblu. Se pare că unii copii se frământă cu aceleași probleme educaționale din nou și din nou și oricât mă străduiesc să-i ajut să înțeleagă ceea ce au de învățat, pare în zadar. Este descurajant!
Acum două saptămâni am participat la întâlnirea cu tinerii care au fost printre primii elevi ai Centrului. A fost o experiență de neuitat. Am putut vedea cu ochii mei cum efortul și munca noastră ca pedagogi aduce ani mai târziu rezultate minunate. Toți acești tineri m-au uimit. Bucuria și recunoștința manifestată față de cei care le-au fost pedagogi m-a emoționat.
Acum lucrez cu o energie mult mai mare, mă dedic acestor copii și mai mult decât o făceam înainte pentru că înțeleg pentru ce lucrez și ce impact poate avea munca mea în viața acestor copii!” Marius Sarto, pedagog.
Momente ca acestea sunt de o importanță crucială pentru noi. Pentru că ne ajută să vedem progresele făcute cu acești copii minunați.
Mulțumim tuturor celor care au luat parte la educarea și formarea acestor tineri și sperăm ca acest mesaj să vă arate că investiția voastră nu a fost în zadar și nu va fii niciodată!blog comments powered by Disqus