Din stradă în școală

IMG_0008 2

Campania “Din stradă în școală” se concentrează pe cei 80 de copii din Centrul Educațional, mai exact pe educația și pe igiena lor. De-a lungul anilor noștri de experiență în mediul comunităților sărace, am învățat că educarea copiilor săraci aduce cele mai bune rezultate vizibile. Copiii vin după școală direct la Diaconia unde îi ajutăm la teme, facem exerciții suplimentare, îi pregătim pentru testul de mâine, le dăm o masă caldă și sănătoasă de prânz și pentru restul zilei ne jucăm împreună. Tot programul este bine gândit, astfel încât fiecare nevoie a lor să fie întâlnită. Mai mult, ne îngrijim ca fiecare copil să aibă haine curate și să știe să se îngrijească de igiena personală. Acești copii provin dintr-un mediu în care igiena este complet ignorată, din păcate. La început, mulți nici măcar nu știu de periuță de dinți, sau de duș. Cel mult dacă se scăldau vara în râul murdar de la marginea satului și cam așa era “dușul” lor. Și cum poate un copil să meargă la școală astfel? Ei bine, nu poate, nu l-ar primi. Dar noi aducem rezolvare acestei situații pentru că vrem ca ei să fie integrați în grupul școlar, să crească fără grija că vor fi respinși de toată lumea pentru că nu respectă norme de igienă de care nici nu știau.Avem copii care au terminat liceul și doresc să urmeze o facultate. Avem copii care au terminat liceul și-au ajuns să se angajeze. Acești copii sunt aceeași cu care acum 12 ani ne străduiam să îi facem să se spele pe dinți, să citească o pagină dintr-o carte, să nu mai vorbească urât. Ne amintim ochii lor mici și speriați, hainele ponosite cu care au venit îmbrăcați în prima zi. Astăzi, acești copii sunt tineri decenți și curați.

Dragostea este motivul pentru care toate acestea sunt posibile. Tocmai dragostea educatorilor pentru acești copii îi face să lupte pentru viitorul lor, să se dedice cu totul pentru a schimba viața lor. Dragostea voastră, dragi donatori și sponsori din toată țara, ne-a susținut până acum în ceea ce facem pentru că ați avut încredere în noi cu viețile atât de prețioase ale acestor copii.

Este dragostea pentru cei pe care nu i-ați cunoscut niciodată, cea care creează frumoasa imagine a speranței și curajului. Acesta este un DE CE îndeajuns de bun pentru noi.

Campania “Din stradă în școală” este în desfășurare. Acum știți DE CE să vă implicați.

IMG_4551 2

blog comments powered by Disqus