Stacks Image 2604
Stacks Image 26239
Campania 2% este șansa de a te implica!
La Diaconia am început noul an în forță! Nu lăsăm nici o zi să treacă fără a ne implica în comunitate. Noi familii sunt ajutate să treacă peste situația de criză care le amenința viitorul, elevii Centrului Educațional vin zilnic la program și fac progrese vizibile în ceea ce privește educația lor.
Stacks Image 26327
Noi oportunități: CAMPO
Anul 2016 este un an foarte important pentru noi deoarece vom da formă unui nou proiect!
Una dintre resursele cu care ne frământăm în ultima vreme este spațiul. Deoarece numărul beneficiarilor noștri crește constant, sediul asociației noastre este din ce în ce mai aglomerat.
CAMPO este un nou proiect care va înmulți și va imbunătăți activitățile asociației noastre. Acest concept a fost creat din dorința de a crea noi șanse pentru beneficiarii asociației. Conceptul este format din trei departamente care vor dezvolta serviciile noastre:

Cantina
: copiii din Centrul Educațional primesc zilnic o masă de prânz. Costurile sunt destul de ridicate deoarece folosim firme de catering. O cantină proprie nu numai că va scădea costurile mâncării copiilor dar ne va da și oportunitatea de a hrăni și alți oameni nevoiași din comunitatea în care activăm.

Centrul de distribuție
: sute de familii prmesc ajutor material în fiecare lună de la Diaconia (haine, alimente și alte bunuri). Din cauza lipsei spațiului Centrul de Distribuție se desfășoară acum în aceeași clădire cu Centrul Educațional. Odată ce clădirea CAMPO va fi construită vom putea elibera Centrul Educațional (unde se vor crea noi clase) iar Centrul de Distribuție se va desfășura într-un spațiu adecvat care va permite și creșterea numărului de beneficiari asistați zilnic.

Atelierele de meserii
: În Centrul Educațional ne ocupăm de educația copiilor de la grădiniță și până când aceștia se angajează și devin independenți financiar. Pentru a-i ajuta pe unii dintre acești tineri să poată găsi un loc de muncă am organizat niște ateliere de meserii: croitorie, marochinărie, frizerie și IT. La CAMPO vom avea posibilitatea de a ne extinde atelierele și a crea noi posibilități pentru tinerii defavorizați de a învăța să practice meseria pe care o iubesc.
Stacks Image 26241
Teodora Coman - un succes în devenire!
Teodora are 18 ani si este in clasa a XII.a. Este o fata inalta, frumoasa si cu un zambet fermecator de copilita plina de viata. Era in clasa a III.a cand parintii au inscris-o in programul Centrului Diaconia iar acum priveste in urma cu recunostiinta si bucurie.
Am râs, am plâns împreună, am descoperit lumea și am văzut-o înflorind.
Relația pe care am construit-o de-a lungul anilor este puternică și i-a oferit siguranță și stabilitate, a învățat-o că viața este grea dar atunci când ai pe cine să te sprijini, lucrurile pot fi mai ușoare și frumoase.
Fiind un copil isteț, a trecut întotdeauna clasele cu succes. Profesorii au apreciat-o întotdeauna pentru dorința ei de a învăța și atitudinea mereu prietenoasă și bună.
Teodora are un dar special de a face oamenii sa zâmbească, e bună și caldă dar și foarte harnică. În programele pentru dezvoltare pe care le-am oferit la Centru și-a perfecționat îndemânarea manuală in mod deosebit. Coase la mașină, creează ținute deosebite, dar nu se dă înapoi în a face manichiuri atente și migăloase.
Viitorul nu mai este în umbră pentru Teodora, ea are un vis și este determinată să ajungă acolo unde și-a propus: vrea să ajungă o manichiuristă profesionistă și să aibă propriul ei salon de înfrumusețare. Noi îi suntem alături și dorim să o vedem intrând in viață cu fruntea sus si cu zambetul pe buze.
Stacks Image 26258
O familie reunită
Datorită generozității unor persoane binevoitoare am reușit să sprijinim familia Lingurar în ultimul an și jumătate. Vasilica avea 25 de ani când am întâlnit-o cerșind în fața unui magazin din cauza faptului că a fost dată afară de la locul ei de muncă (unde a lucrat 2 ani ca femeie de serviciu). Soțul ei, Ion, lucra ca gunoier iar banii câștigați erau foarte puțini. În urma unei neînțelegeri el a fost închis, fiind acuzat de atacarea unui alt bărbat. Din fericire a fost dovedit că era nevinovat și a fost eliberat. Dar această nedreptate i-a micșorat șansele de a găsi un loc de muncă stabil. Cu toate acestea el nu renunță și nu ezită niciodată să lucreze atunci când îi este oferită o oportunitate de a aduce un ban în casă.
Cât timp soțul a fost închis noi am avut grijă ca Vasilica și cei doi copii să aibă mâncare și alte lucruri necesare pentru o viață decentă. În toamnă le-am cumpărat o sobă și lemne de foc pentru perioada de iarnă. Tânăra mamă nu a mai trebuit să cerșească pe stradă și s-a putut îngriji de copiii ei care-i sunt foarte dragi.
Soțul Vasilicăi este foarte mulțumitor pentru tot ce am făcut pentru familia lui. În octombrie 2015 Diaconia le-a plătit racordarea la electricitate. A fost o surpirză plăcută pentru ei chiar înainte de Sărbători. familia Lingurar dorește să le mulțumească tuturor celor care au fost alături de ei în acest timp dificil.
Stacks Image 26320
Învingători în viață
Valerica Huștiu are 44 de ani și este mama a patru copii minunați. A crescut într-o familie săracă dar nu aceasta a fost cea mai mare nenorocire a copilăriei sale: după ce a fost lovită de o mașină și lăsată în stradă la 11 ani sănătatea Valericăi a fost compromisă. Impactul cerebral pe care accidentul l-a avut a marcat-o pe viață. I-a fost foarte greu să-și găsească un loc de muncă din cauza faptului că nimeni nu voia s-o angajeze cu problema ei medicală. Atunci când s-a căsătorit a crezut că viața ei va deveni mai bună, dar soțul ei s-a dovedit a nu fi un om de nădejde. După multe lupte și frământări Valerica a decis să divorțeze. Rămasă cu patru copii, viața Valericăi a devenit și mai grea. Cu toate că-și dorea din toată inima să-și trimită copiii la școală, de multe ori îi era imposibil deoarece nu avea bani nici măcar pentru biletele de autobuz sau pachetele copiilor. Trăiau într-o casă cu condiții foarte umile și nu exista speranță pentru o schimbare în bine.
În august 2013 am început un program de suport financiar și material pentru această familie. În sfârșit copiii Valericăi puteau merge la școală zilnic și aveau rechizite ca toți ceilalți copii din clasă. Viața familiei Huștiu este acum mult mai bună pentru că ei știu că există speranță pentru viitor.
Stacks Image 26322
O mamă luptătoare
Hajnal Ruzsu este o mamă tânără cu 3 copii, Lorena, Alex și Laurențiu. Viața ei a fost plină de greutăți și sărăcie. Când avea 10 ani tatăl ei a murit iar proprietarul clădirii unde locuia cu mama ei le-a dat afară. De atunci Hajnal a locuit în diferite clădiri deteriorate, niciodată nu a avut o casă sigură. Cțnd s-a căsătorit a crezut că totul se va schimba, dar soțul ei este un bărbat iresponsabil care a părăsit-o pe ea și pe cei trei copii. Când a venit în Brașov, Hajnal spera ca viața lor să se schimbe. Dar a sfârșit prin a duce aceeași viață grea și plină de lipsuri. Când am întâlnit-o tânăra mamă ne-a spus că cea mai mare dorință a ei este să aibă un acoperiș sigur deasupra capului copiilor ei.
Datorită sponsorizărilor primite am reușit să ajutăm această familie cu mâncare, haine, legume, sobă și lemne timp de trei ani. Un lucru foarte îmbucurător a fost întoarcerea tatălui copiilor care acum este un om responsabil, are un contract de muncă și aduce un venit constant în casa pe care au reușit s-o închirieze. Atmosfera în casa lor este una plăcută, favorabilă pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Un alt lucur îmbucurător este faptul că Hajnal va avea în curând încă un bebeluș. Familia abia așteaptă să-l vadă pe noul membru al familiei.
Stacks Image 2916