Stacks Image 2604
Natura renaște și, odată cu ea, renasc și faptele bune!
Primăvara a sosit și odată cu ea speranța renaște în inimile tutror. Zilele însorite și călduroase aduc veselie și entuziasm în clasele din Centrul Educațional unde copiii, nerăbdători să iasă afară și să se joace, privesc cu jind pe ferestrele luminate de soarele călduros.
În această perioadă de renaștere și revenire la viață a naturii, Asociația Diaconia Ajutor Internațional aduce speranță și în casele celor nevoiași pentru care bucuria primăverii este umbrită de lipsuri și dificultăți.
Stacks Image 26239
Mamă, te iubim!
De 8 martie, ziua dedicată femeilor și mamelor, copiii din Centrul Educațional au avut ocazia de a pregăti ceva prin care să-și arate afecțiunea și mulțumirea față de mamele care-i cresc și îi iubesc nespus de mult.
Copii au fost doritori să confecționeze mici cadouri prin care să le transmită mamelor dragoste și apreciere.
Petru a ne exprima și noi aprecierea față de mamele acestor copii minunați cu care lucrăm la Centru, am organizat o întâlnire specială pentru ele. Mamele au fost invitate să petreacă o seară cu pedagogii noștri care le-au pregătit un program plin de distracție și activități menite să destindă atmosfera și să consolideze relația dintre părinți și profesori.
Astfel de întâlniri sunt cruciale pentru noi deoarece ne dau ocazia să le cunoaștem mai bine pe mame și să le ajutăm cu problemele și dificultățile cu care acestea se confruntă. Dorim ca aceste femei minunate să știe că la Diaconia sunt întotdeauna binevenite și că vom face tot ce putem pentru a le oferi copiilor cea mai bună educație.
Stacks Image 27709
Clasa de muzică!
Mulți dintre copiii și tinerii noștri sunt pasionați de muzică și în special de instrumente muzicale. Pentru a le oferi șansa de a-și dezvolta hobby-ul și a învăța mai multe despre muzică, în luna martie am început un curs nou în care copiii vor învăța să cânte la instrumente dar și vocal.
La primul curs au fost prezenți mult mai mulți elevi decât ne așteptam și suntem bucuroși să vedem că aceștia sunt interesați de a învăța ceva nou. Ne-am bucurat să vedem că s-a creat o atmosferă plăcută, primitoare și prietenoasă unde copiii au lucrat cu plăcere și au avut timp pentru învățat dar și pentru distracție.
Clasa de muzică a fost dotată cu diverse instrumente: tobe, pian, ghitară, flaut, țambal și nai. Copiii vor avea posibilitatea să-și aleagă orice instrument doresc. Pe lângă instrumente, elevii care-și doresc să învețe să cânte vocal vor avea la dispoziție o tânără profesoară de muzică. Sperăm că progresul lor va fi unul imbucurător și că în curând vă vom putea prezenta rezultatul muncii lor.
Stacks Image 27731
O familie care continuă să lupte
Magdalena, împreună cu surorile ei gemene, Nicoleta și Ionela vin în fiecare zi la Centrul Educațional pentru a-și face temele și a participa la activități împreună cu prietenii lor. Cele trei fete sunt vesele, prietenoase și aduc bucurie mamei lor care după mulți ani de suferință și probleme, și-a găsit un soț bun, tatăl gemenelor, și acum trăiește în pace.
Nu sunt oameni bogați dar nu se plâng de nimic. Familia este unită și întotdeauna au înfruntat dificultățile împreună. Fericirea lor vine din armonia și prietenia care domnește în casa lor.
Mama lor, Maria, a avut o copilărie grea, de multe ori a fost nevoită să aleagă între două rele iar decizia nu a fost niciodată ușoară. Problemele i-au umbrit viitorul dar din fericire l-a întâlnit pe Petrică, un om bun, cu suflet mare, care o iubea și împreună și-au construit o familie frumoasă.
Dar din păcate această fericire a lor a luat sfârșit în februarie 2016 când Petrică, tatăl copiilor, s-a stins din viață.
Acest eveniment dureros afectează restul familiei foarte tare! Cele trei fete sunt dezorientate, tata nu se mai întoarce acasă, indiferent de cât de mult îl așteaptă. Este foarte greu pentru ele să accepte că tata a plecat într-un loc mai bun și că nu-l vor mai vedea. Fetele vin la Centru dar privirea lor este goală, tristețea le copleșește și nimic nu le poate face să uite lipsa tatălui lor.
Cu ceva timp în urmă, Petrică a început construcția unei noi case pentru familia lui. Visul lui era ca într-o zi, cei patru să locuiască într-o căsuță primitoare construită de el. Dar această tragedie a lăsat visul său neterminat.
Maria și cele trei fete ale ei locuiesc în casa neterminată, fără apă sau curent electric și, din păcate, singure nu vor putea să termine ce a început Petrică. Ele au nevoie de ajutor pentru a-și putea continua viața în condiții prielnice care, chiar dacă nu vor elimina absența tatălui, vor putea să le dea speranța că viitorul va fi unul mai bun!
Asociația Diaconia Ajutor Internațional dorește să se implice în această situație și să susțină familia Anghel cu alimente, îmbrăcăminte și materiale de construcții pentru a-și termina casa.
Orice ajutor din partea dumneavoastră este binevenit!
Stacks Image 31123
Agricultura le poate schimba viața!
Pentru Angela și Daniel fiecare zi reprezintă o provocare pe care ei o acceptă cu dârzenie chiar dacă, de cele mai multe ori, a câștiga pare peste puterile lor. Cei 5 copii ai lor se joacă în curtea din spatele casei și nu realizează că pentru mami și tati a pune pâine pe masă este o lutpă grea ce trebuie dată zilnic. Dar Angela nu se plânge. Ea le zâmbește drăgăstos copiilor ei și îi asigură în fiecare zi că în curând vor avea mâncare din belșug. Acesta este visul celor doi părinți: să le poată oferi copiilor mâncare oricând aceștia o cer și să nu fie nevoiți să le-o dea în porții mici. Dar pentru ca acest vis să devină realitate, Angela are nevoie de semințe și unelte cu ajutorul cărora să-și transforme terenul din spatele casei intr-o grădină de legume. Din păcate însă, lipsa resurselor financiare nu le permite celor doi părinți să cumpere cele necesare pentru a-și amenaja mica grădină. Daniel și-a pierdut locul de muncă atunci când șeful său a vândut turma de oi de care el avea grijă. Situația lor era din ce în ce mai disperată așa că tatăl copiilor a fost nevoit să vândă unul din caii cu care transporta diferite lucruri pentru vecini în schimbul unor sume mici de bani. Acum familia nu mai are decât un cal și un mic mielușel alb pe care copiii îl iubesc foarte mult. Dar familia are nevoie de resurse pentru a se putea hrăni.
Când am întâlnit această familie am realizat că o putem ajuta! Dacă le procurăm semințe și unelte agricole, Angela va putea să-și hrănească familia și astfel vor putea trece peste situația grea și nefericită în care se află acum.
Și dumneavoastră puteți fi parte din proiectul care va reda speranța acestei familii frumoase!
Stacks Image 2916