Stacks Image 2604
Stacks Image 34610
Puneți încrederea în acțiune
Crezi că poți face o diferență?
Că tu poți juca un rol important în imbunătățirea vieții altora?
Crezi că și tu poți fi un erou pentru alții?
Ei bine, ai dreptate! Poți fii!
Asociația Diaconia are nevoie de tine. Implică-te și adu fericire în casele celor nevoiași, pune zâmbete pe fețele copiilor defavorizați și acordă o șansă către un viitor mai bun celor care și-au pierdut speranța!
Credem că împreună putem face o diferență!
Centrul Educațional
Luna aprilie a fost una încărcată de distracție și emoție pentru copiii de la Centrul Educațional. Nerăbdători cu gândul la vacață, cei peste 120 de copii și-au petrecut ultimele zile de școală cu veselie dar și frivolitate. Și iată că a venit săptămâna Școlii Altfel unde cu toții au participat în activități interesante și distractive.
Stacks Image 34646
Stacks Image 34658
Școala Altfel la Diaconia
Anul acesta la Diaconia am făcut ceva diferit: în loc să-i ducem pe copii afară, să exploreze orașul și împrejurimile, am adus alți copii la noi. Am invitat elevii Colegiului Național Econimic “Andrei Bârseanu” să vină și să petreacă o zi cu copiii noștri de la Centru. Împreună, elevii de liceu și prichindeii au confecționat mici cadouri de Paște pentru părinți. A fost minunat să-i vedem pe acești tineri liceeni jucându-se cu copiii din Centru care s-au bucurat foarte mult să petreacă o zi în compania unor copii mai mari. Împreună au creat felicitări colorate și vesele. Au desenat, au pictat și au decupat iar elevii liceeni ne-au spus că pentru ei a fost “o experiență tare plăcută”. Ne-am bucurat că am putut organiza un astfel de eveniment unde tinerii din Brașov au avut ocazia de a înțelege că sărăcia afectează educația copiilor defavorizați dar că asociații ca Diaconia oferă o șansă și un viitor celor nevoiași. Sperăm că în viitor vom avea mai mulți vizitatori din liceele și școlile generale din Brașov și că tot mai mulți oameni vor înțelege cât de importantă este misiunea noastră în această comunitate.
Stacks Image 34656
Cadouri de la Canam
O altă surpriză plăcută pentru copiii noștri a fost vizita celor de la Canam. Angajații firmei au făcut un gest cu adevărat frumos când au pregătit câte un cadou pentru fiecare copil din Centru. În miercurea de dinainte de Paști ne-au vizitat și i-au surprins pe elevi cu o mulțime de pachete colorate și pline de surprize. A fost un moment încărcat de emoție și frumusețe. Pe fața fiecărui copil se putea citi bucuria și nerăbdarea de a-și desface pachetul și a vedea ce-i înăuntru. Iar odată ce cadourile au fost desfăcute, exclamațiile de uimire și bucurie nu au mai contenit. Entuziasmul lor ne-a umplut inimile de încântare pentru că știm cât de mult face pentru ei un cadou și gândul că cineva se gândește la ei, că sunt oameni cărora le pasă. Acești copii au nevoie să se simtă iubiți și acceptați de societate iar Canam, prin darurile acestea, a reușit să facă acest lucru: le-a dovedit acestor copii că sunt speciali și prețioși.
Mulțumim, Canam, pentru investiția făcută și suntem siguri că acești copii nu vă vor uita pentru că i-ați ajutat să aibă un Paște mai frumos.
În sfârșit Tuța se poate da pe bicicletă
Tuța este o fată frumoasă de 13 ani și acum este foarte mândră de noua ei bicicletă. Niciodată nu a avut o bicicletă dar noi am aflat că-și dorea una foarte mult așa că înainte de Paști i-am făcut o vizită și i-am dăruit acest cadou de care s-a bucură nespus de mult. Dar povestea primei noastre vizite la Tuța nu a fost una la fel de plăcută.
În 2011, Tuța avea 8 ani și în fiecare zi se juca în curtea casei din Viștea de Jos cu frații ei în timp ce părinții lor veneau în Brașov să caute de lucru. Cei 6 copii își petreceau fiecare zi de vară alergând și zburdând prin curte fără nici o grijă. Dar într-o zi veselia lor a luat sfârșit: în cuptorul din curte focul încă mai mocnea. Tuța alerga în jurul lui și dintr-o dată o scânteie i-a aprins pantalonii de poliester. Frica și groaza au paralizat-o pe micuță care nici să strige după ajutor nu putea. Speriați, frații ei au chemat o mătușă care a sunat la salvare și într-un final Tuța a fost transportată la spital cu arsuri grave. După trei operații dificile și multe luni de stat în spital situația fetiței s-a stabilizat dar pentru a se vindeca avea nevoie de un unguent special de arsuri fără de care exista un mare pericol de infecție. Acest tratament este foarte scump și din cauza situației materiale precare a familiei părinții Tuței știau că niciodată nu vor fi în stare să plătească. Gândul groaznic că fetița lor nu va fi niciodată complet vindecată i-a mânat către noi. Când am auzit povestea Tuței am decis imediat să ne implicăm și să-i oferim fetiței o șansă de a avea o viață normală, de a putea alerga și a se putea da pe o bicicletă ca orice alt copil. Astfel timp de 5 ani am plătit pentru tratamentul fetei și de asemenea am ajutat familia cu alte bunuri de care aveau nevoie (mâncare, îmbrăcăminte, rechizite etc.). Și iată că, după 5 ani, i-am dăruim Tuței o bicicletă pentru că ea este destul de sănătoasă și o poate folosi. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat să-i oferim Tuței o șansă de a avea o viață normală!
Stacks Image 35915
Stacks Image 35917
Stacks Image 31123
Alexandra - eroina familiei
Alexandra are 14 ani și dorește să vă mulțumească pentru tot ce ați făcut pentru ea în ultimul an și jumătate. În luna iunie a anului 2014 Alexandra se afla într-o situație critică. Doctorii tocmai descoperiseră că are probleme grave cu rinichii. Multă vreme ea și familia ei nu au știut nimic despre asta dar în urma unei alimentații sărace în vitamine situația ei s-a înrăutăit până când Alexandra a trebuit dusă la spital de urgență.
Alexandra trăiește împreună cu familia ei într-un oraș de lângă Brașov. Este o fată harnică și își asumă multă responsabilități în casă deoarece vrea să-i ușureze munca mamei. Ea este de asemenea o elevă bună, învață bine și își dorește să absolve liceul. Dar din cauza situației financiare limitate, de multe ori fata este nevoită să mai și lucreze ca să aducă un ban în casă. Dar ea nu se plânge! În fiecare dimineață se trezește și își îndeplinește sarcinile cu stoicism.
Însă problemele ei de sănătate îi amenințau viața și tânăra fată avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Din păcate, însă, familia ei nu-și permitea să plătească pentru aceste proceduri medicale și se gândeau cu groază la ce o să i se întâmple fetiței.
Acum un an și jumătate Diaconia a aflat de acest caz și imediat a început un proiect de strângere de fonduri pentru a plăti operația Alexandrei. Și datorită unor oameni darnici, iată că astăzi Alexandra își trăiește viața fără dureri sau îngrijorări cu privire la sănătatea ei!
Vă mulțumim pentru ajutorul acordat!
Stacks Image 27709
Nu ne dăm bătuți!
Ana Maria a renunțat demult să mai lupte împotriva mizeriei sau a sărăciei. După ani și ani în care s-a zbătut să iasă din situația ei tristă a decis să se resemneze în fața sorții și să se dea bătută. Când se uită la copii ei și vede cum trăiesc simte dorința de a schimba ceva, de a lupta din nou. Dar anii de eșec și lipsuri au învățat-o că nu există speranță!
Ana Maria, împreună cu copiii ei trăiesc într-o cabană în Poiana Mărului. Cei patru copilași zburdă în jurul cabanei atunci când vremea e frumoasă. dar iarna sunt obligați să stea înăuntru pentru că nu au haine groase iar frigul năprasnic i-ar îmbolnăvi. A merge la școală este un lux pe care nu și-l pot permite. Distanțele pe care copiii ar trebui să le parcurgă ca să ajungă acolo sunt foarte mari. Pe lângă asta, ei nu au rechizite și nici măcar mâncare de cele mai multe ori. Tatăl lor i-a părăsit pentru noua lui familie. Singurul venit al familiei sunt alocațiile copiilor care nu reușesc să acopere toate nevoile acestei familii.
După ce Ana Maria ne-a povestit despre situația ei am înțeles de ce ea a renunțat la lupta pentru o viață mai bună. Singură nu ar putea reuși să scape de sărăcie. Dar cu ajutorul nostru lucrurile au început să se schimbe repede. Am început să le aducem mâncare, îmbrăcăminte și alte lucruri necesare. Viața lor a început să fie mai bună.
Înainte ca noi s-o întâlnim, Protecția Copilului începuse procesul de instituționalizare a copiilor într-o casă de copii. Chiar dacă gândul de a fi despărțită de copii ei îi frânge sufletul Anei, ea e conștientă că acum copiii ei au șanse de a trăi o viață normală, fără foame și lipsuri. Ea îi vizitează periodic și se bucură să vadă că dragii ei copilași merg la școală, sunt hrăniți bine și poartă haine călduroase.
Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să-i oferim Anei o șansă de a avea o viață mai bună! Noi păstrăm legătura cu ea și ne bucurăm de fiecare dată când o întâlnim iar ea poartă pe buze un zâmbet plin de speranță care spune “Iată că am reușit să lupt împotriva sărăcia!”
Stacks Image 2916