Stacks Image 2604
Diaconia Ajutor International
Stacks Image 2923
Toamna este un anotimp bogat și plin de farmec! Toți oamenii așteaptă să se poată bucura de recoltele bogate și de roadele pământului. Însă există și multe familii care în loc de veselie au în suflet teamă pentru că iarna se apropie vertiginos iar lipsa resurselor le va face viața săracă și tristă. Asociația noastră se întinde către astfel de familii și încearcă să aducă zâmbete și speranță pe fețele copiilor și părinților nevoiași.
Campaniile de toamnă,
Ultimele două luni au fost pline de bucurii pentru beneficiarii Asociației Diaconia. Cele 5 campanii de toamnă desfășurate au fost un adevărat succes: 202 familii au primit sobe și lemne pentru iarnă, îmbrăcăminte, legume și alte alimente iar 486 de copii s-au bucurat de donațiile care le-au făcut viața mai plăcută dar i-au și echipat pentru școală.
Aceste campanii desfășurate anual au rolul de a pregăti familii defavorizate social pentru perioada grea de iarnă care urmează. Multe dintre locuințele acestora nu sunt echipate corespunzător pentru a face față gerului iar resursele fiind limitate, alimentele vor fi întotdeauna o frământare. Prin asigurarea sobelor, lemnelor și hainelor călduroase scăpăm nenumărate persoane de grija frigului și a îmbolnăvirii.
Alimentele oferite pe parcursul campaniilor este în mare parte hrană ce poate fi păstrată pentru la iarnă. Foametea este un lucru trist, în special când copiii suferă, de aceea donăm mâncare familiilor care au resurse financiare limitate.
Stacks Image 6107
Stacks Image 6109
Stacks Image 2951
Stacks Image 2955
Stacks Image 2953
Centrul Educațional
Stacks Image 2963
Activitățile educaționale dedicate copiilor de la Centrul Educațional continuă și în luna octombrie. Misiunea noastră este să formăm acești tineri elevi atât educațional cât și spiritual, de aceea alternăm lecțiie școlare cu lecții de etică, de morală și de socializare.
Cei 126 de copii vin zilnic la Centru cu entuziasm și o dorință să învețe mai bine și să facă performanță.
Serviciul de suport și consiliere situații de criză
Stacks Image 2966
Un copil cu un vis
Ramona își dorește o copilărie mai frumoasă. Când părinții ei au divorțat, Ramona a trebuit să aleagă cu cine să locuiască. Dar pentru că își iubește părinții foarte mult i-a fost foarte greu să decidă.Într-un final mama ei a fost de acord să o lase să trăiască cu tatăl ei, Petru. Pentru o perioadă cei doi au locuit într-o casă mică și deteriorată care nu le aparținea. Petru a început să construiască o mică locuință pentru ei însă din cauza lipsei banilor a trebuit să renunțe la construcție. Tatăl rămas fără loc de muncă iar ajutorul social primit abia ajungea pentru ca cei doi să supraviețuiască.
În această situație critică Diaconia Brașov a început să se implice în viața lui Petru și a Ramonei. Le-am asigurat alimentația de bază în fiecare lună iar viața lor a devenit mai bună și mai ușoară.
Datorită sponsorilor am reușit să le construim acoperișul casei, și chiar dacă locuința nu este terminată încă, pentru Ramona și tatăl ei acesta este un mare progres. Dorim să vă mulțumim în numele celor doi pentru interesul și implicarea de care ați dat dovadă.
Stacks Image 6322
Stacks Image 6128
Stacks Image 6130
Stacks Image 2990
Familia este un dar prețios
Antonela și Ștefan sunt foarte fericiți că viața lor se schimbă în bine. Antonela are un trecut dureros și violent din cauza fostului soț care era abuziv. Ea își iubește foarte mult copiii, pe Maria și Emanuel dar inima i se rupe atunci când se gândește la ceilalți trei copii ai săi care locuiesc cu tatăl lor. Ștefan, soțul ei actual, este un om bun și muncitor care lucrează la ferma unde locuiesc ei. Ei sunt foarte mulțumitori pentru camera unde locuiesc chiar dacă aceasta este mică.
Când am întâlnit această familie am fost foarte impresionați de povestea lor și am decis să le dăm o mână de ajutor. Datorită donațiilor voastre am reușit să le asigurăm lemne pentru foc, alimente în fiecare lună, haine și legume pe timp de iarnă.
Ștefan și Antonela sunt niște luptători și niciodată nu se plâng de problemele lor. Sperăm ca această tânără mamă să reușească să-și aducă și ceilalți copii în noul ei cămin plin de iubire și căldură sufletească.
Stacks Image 3029
Suflete in care a renăscut speranța
Au trecut deja 10 luni de când am întâlnit-o pe Rahela și pe cei cinci copii ai ei. Situația lor fiind una dificilă ne-am bucurat să le putem întinde o mână și să-i ajutăm. Primul lucru pe care l-am procurat pentru această familie a fost o sobă și o mare provizie de lemne, lucruri de mare trebuință acum că iarna se apropie. Proviziile de alimente și haine au fost o binecuvântare pentru această mamă care din cauza lipsei materiale nu se putea îngriji de nevoile copiilor ei.
Micuța căsuță unde Rahela și copiii ei locuiesc era în mare parte deteriorată și avea nevoie urgentă de renovări: am pus geamuri noi în locul celor sparte, am refăcut acoperișul și fundația care fiind veche și mucegăită producea un miros toxic în casă expunându-i pe copii la pericole medicale.
Acum casa Rahelei este înconjurată de un nou gard frumos care-i face pe copii să se simtă în siguranță atunci când se joacă în curte.
Această familie încă are nevoie de ajutorul dumneavoastră! Vă rugăm, implicați-vă!
Strângere de fonduri
Stacks Image 2969
Asociația Diaconia Ajutor Internațional și Centrul educațional dorește să mulțumească tuturor sponsorilor și partenerilor care zi de zi ne ajută se ne indeplinim misiunea. Este minunat să știm că nu suntem singuri în lupta împotriva sărăciei și că avem alți oameni care ne sprijină. Mulțumim Fundației Vodafone care sponsorizează masa de prânz a copiilor din Centru în fiecare zi. De asemenea dorim să mulțumim companiilor: Covalact SA, Humana, Transilvania Lactate, Tymbark Maspex, Primo Prod Srl, Star Srl și Cos 2000 Distribution. Împreună facem viața copiilor nevoiași mai frumoasă!
Stacks Image 3052
Stacks Image 3056
Stacks Image 3054
Stacks Image 3066
Stacks Image 3068
Stacks Image 2916
Stacks Image 8526


Donează orice sumă de bani pentru susținerea activităților Asociației “Diaconia Ajutor Internațional”


DONEAZĂ

Pnetru donații prin bancă:
Asociația “Diaconia Ajutor Internațional”
Str. Carierei Nr. 65, Brașov, România
Cod fiscal: 13272457
Banca: Țiriac Banc Sucursala Brașov
Codul băncii: BACX ROBU

Pentru donații în LEI: RO32 BACX 0000 0030 0973 0000
Pentru donații în CHF: RO75 BACX 0000 0030 0973 0002
Pentru donații în EURO: RO48 BACX 0000 0030 0973 0003