Stacks Image 2604
Diaconia Ajutor International
Stacks Image 2923
Faptele bune continuă la Diaconia, asociația care ajută familii în nevoie și investește în viitorul copiilor defavorizați. În ciuda vremii geroase din luna noiembrie, noi am reușit să aducem speranță și căldură în căminele celor nevoiași. Iată câteva dintre succesele noastre:
Centrul Educational,
Cei 126 de copii asistați în cadrul programelor asociației sunt niște elevi minunați care își dau silința pentru a obține rezultate cât mai bune la școală. Ajutorul oferit de noi nu ar da nici un rezultat dacă acești copii nu ar fi atât de voitori să învețe și să-și depășească limitele impuse de condițiile sociale.
Cu toate că trăim într-o generație care condamnă discriminarea și diferențierea socială, majoritatea copiilor din Centru se confruntă zilnic la școală cu probleme de acest fel. Însă ei nu se dau bătuți și nu acceptă discriminarea ca fiind parte din viață. Copiii aceștia aleg să învețe, să-și dezvolte personalitatea și abilitățile sociale, să se integreze în diferite grupuri și să demonstreze că etnia sau situația financiară nu dictează viitorul lor.
Noi suntem aici pentru ei, îi susținem și le arătăm că sunt valoroși, că sunt importanți și îi încurajăm să aibă încredere în ei înșiși. Știm că nu suntem singuri în această luptă împotriva discriminării sociale și dorim să mulțumim tuturor celor care ne sprijină și cred în cauza noastră și într-un viitor mai bun pentru cei nevoiași.

Sărbătorile de iarnă se apropie iar noi ne pregătim să le întâmpinăm așa cum se cuvine. Fiecare clasă din Centru pregătește un mic program artistic pe care-l vor prezenta la serbarea de Crăciun a asociației. Copiii sunt din ce în ce mai nerăbdători să ne arate ce au învățat împreună cu pedagogii lor, și bineînțeles să fie răsplătiți pentru munca lor. Ca în fiecare an Diaconia le va dărui acestor copii cadouri de Crăciun pentru a le arăta aprecierea și dragostea noastră.
Stacks Image 6107
Stacks Image 6109
Stacks Image 2951
Stacks Image 2955
Stacks Image 2953
Serviciul de suport și consiliere situații de criză

Departamentul de suport social a încheiat în această lună încă trei proiecte care au adus speranță în sufletele beneficiarilor. Aceste familii pe care le-am susținut și pe care le-am sprijinit în timpuri de criză sunt familii bune, cu părinți iubitori care-și doresc să le ofere copiiilor o viață cât mai frumoasă. Suntem mândri că putem fi parte din lupta acestor părinți de a-și îmbunătăți situația și a le asigura copiilor un viitor mai bun.
Stacks Image 2966
Un dar mic, un impact atât de mare
Darius este un băiețel simpatic cu ochi mari, frumoși și foarte curioși. Viața lui este mult mai bună și mai veselă acum.
Darius a fost născut prematur iar din această cauză a avut probleme cu un plămân nedezvoltat. După multe luni petrecute în spital la terapie, a putut merge în sfârșit acasă la familie. Însă problemele sale nu au luat sfârșit: la grădiniță educatoarea a observat că auzul băiatului nu este dezvoltat. Darius avea nevoie de un aparat auditiv, dar părinții lui nu-și puteau permite să i-l cumpere. Marius, tatăl copilului, ne-a contactat și ne-a rugat să-i ajutăm. Acum că Darius are aparatul cumpărat de noi, viața lui este mult mai veselă și la grădiniță se concetrează mult mai bine pentru că o poate auzi pe doamna educatoare. Mama lui, Lăcrămioara este foarte mulțumitoare pentru ajutorul primit și donațiile auxiliare (haine, mâncare, detergenți etc.) deoarece acum se poate concentra pe micul ei bebeluș, David, iar Darius nu mai are nevoie de supraveghere tot timpul. Vă mulțumim pentru interesul și ajutorul acordat acestei familii.
Speranțe reînnoite
În anul 2013 am început un proiect pentru familia Bulgaru. Ionuț (tatăl familiei) era pe vremea aceea colegul nostru de muncă. Cu ajutorul nostru, familia Bulgaru a primit o casă nouă în Cristian și viața lor părea că merge din ce în ce mai bine. Din păcate, însă, în februarie 2014 Ionuț și-a pierdut viața în urma unui accident de mașină, lăsând în urmă o mamă (Cristina) cu două fetițe de 2 și 3 ani (Carla și Nadine). Această tragedie a fost foarte greu de suportat pentru tânăra mamă care trebuia să le explice copiilor ei, atunci când întrebau de tata, că Ionuț este acum într-un loc mai bun, în cer. Însă cu timpul Cristina, care este o femeie puternică, și-a refăcut viața și are o familie fericită chiar și fără soțul ei. Cele două fetițe merg la grădiniță unde învață lucuri noi și interesante iar Cristina lucrează acum pentru Diaconia. Dorim să mulțumim tuturor celor care au fost alături de această familie care a suferit mult și celor care i-au sprijinit cu donații.
O familie fericită
Claudiu și Vasilica sunt foarte recunoscători pentru ajutorul primit. Cei doi fac tot posibilul pentru a-și crește copiii (pe Matei și Ayda) într-o atmosferă cât mai plăcută. În ciuda dificultăților din copilăria lor, Claudiu și Vasilica au reușit să-și zidească un cămin unit și fericit. Am început să ajutăm această familie prin achitarea costurilor cursului de stivuitor pentru Claudiu. Această calificare l-a ajutat să-și păstreze locul de muncă și să aibă un venit constant. Însă dificultățile familiei nu s-au oprit aici; la o lună după ce am cunoscut această familie, Claudiu a suferit un accident la genunchi și avea nevoie urgentă de operație. Noi am acoperit costurile operației și de asemenea am contribuit la venitul familiei în următoarea perioadă, deoarece Claudiu, fiind în cârje, nu putea lucra. Între timp Vasilica a absolvit cursul de croitorie din cadrul atelierelor de meserii Diaconia. Ea a primit o diplomă și o mașină de cusut.
Claudiu și Vasilica doresc să le mulțumească tuturor celor care i-au ajutat și care le-au fost alături în această perioadă dificilă din viața lor.
Strângere de fonduri
Dorim să le mulțumim tuturor celor care investesc împreună cu noi în oameni și care cred într-un viitor mai bun pentru cei nevoiași. Le suntem recunoscători celor care au donat și au sponsorizat diferite campanii și proiecte sociale ale asociației noastre. Dorim să le mulțumim Fundației Vodafone pentru interesul acordat Centrului Educațional, companiei Transilvania Lactate SRL și tuturor celor care ne susțin.
Crăciun Fericit!
Stacks Image 21245
Stacks Image 3052
Stacks Image 3056
Stacks Image 21251
Stacks Image 3068
Stacks Image 2916