Stacks Image 2147

NEWSLETTER SEPTEMBRIE 2015

Diaconia Ajutor Internațional continuă să ajute familii și copii defavorizați din zonele sărace ale Brașovului. Rezultatele muncii noastre sunt îmbucurătoare. Putem vedea diferențele pozitive apărute în viețile celor cărora le-am oferit o speranță prin asistența noastră. Dorim să vă împărtășim câteva succese obținute de-a lungul lunii Septembrie.
Stacks Image 2149
Centrul Educațional: Începutul anului școlar
Deschiderea noului an școlar este mereu un eveniment important în viața Centrului Educațional. Luna Septembrie aduce în fiecare an noi șanse și speranțe pentru reușite școlare și rezultate cât mai bune. Am început acest an cu 8 grupe monitorizate de pedagogii noștri care sunt nerabdători să-i ajute pe elevi să se dezvolte atât pe plan educațional cât și pe plan personal. În Centru avem 127 de copii dintre care 18 sunt înscriși la clasa de preșcolari.
Anul acesta, cu ajutorul companiei Premium Aerotec am reușit să dăm fiecărui copil un ghiozdan nou cu penare, caiete și alte rechizite necesare pentru școală. Copiii au fost foarte bucuroși de darul primit și sunt gata să meargă la școală și să învețe lucruri noi. Sperăm că anul acesta va aduce numai lucruri bune și că elevii Centrului Educațional vor face progrese vizibile la învățătură.
Stacks Image 2257
Stacks Image 2255
Proiecte Sociale: Campaniile de toamnă
În luna Septembrie s-a dat startul unei noi serii de campanii de donații pentru familiile defavorizate din programele noastre și pentru alte asociații umanitare. Dorim să ajutăm cât mai mulți oameni nevoiași cu diferite bunuri care să le fie de folos pe timpul iernii. Cele cinci campanii în desfășurare oferă: alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, sobe și lemne de foc, rechizite pentru școlari și legume pentru iarnă. Toate aceste donații merg spre familii neajutorate și organizații sociale care la rândul lor vor dona produsele către persoane în nevoie.
Din cauza condițiilor de strâmtorare în care atâția oameni din Brașov și din zonele rurale trăiesc, apropierea iernii este o problemă însemnată. Lipsa și neîndestularea duce la condiții de viață severe care dacă pot fi suportate de adulți, sunt de neîndurat pentru copii. Eșecul și abandonul școlar sunt de multe ori declanșate de condițiile grele de trai în care copiii cresc. Lipsa hranei, expunerea constantă la frig și imposibilitatea de a procura materiale școlare sunt cauzele pentru care mii de copii părăsesc școala înainte de vreme. Pentru a împiedica aceste consecințe în viața copiilor pe care-i asistăm am creat campaniile de toamnă prin care le asigurăm acestor familii mâncare, îmbrăcăminte, încălțăminte și căldură pe timpul iernii.

Ca în fiecare lună, am finalizat trei proiecte sociale și am început trei proiecte noi. Iată cele trei povești de succes din luna Septembrie:
Stacks Image 2321
O copilărie veselă
Maria Elena (8) și Ionela (4) cresc acum în condiții mai bune. Părinții lor, Aurel și Doina fac tot ce pot ca să le ofere o copilărie plăcută. Când am întâlnit această familie, ei trăiau în condiții foarte rele: cei doi părinți aveau probleme fizice și mentale seriaose. Se părea că le este imposibil să-și controleze viața iar cele două fetițe sufereau cel mai mult. Lipsa valorilor de bază (mâncare, apă, căldură) i-a făcut să renunțe le speranța unei vieți mai bune. Însă ajutorul de alimente și soba cu lemnele de foc primite de la Diaconia le-au readus nădejdea în inimi.
Cea mai mare nevoie a familiei era apa curentă. Din cauza venitului mic nu-și puteau permite racordarea la rețeaua de apă. Cu ajutorul donatorilor Diaconia a putut plăti pentru racordare. Asta i-a ajutat pe cei doi soți să recâștige speranța și încrederea în sine.
Acum după doi ani și jumătate, Aurel și Doina doresc să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în îmbunătățirea vieții lor. Maria Elena și Ionela pot avea în sfârșit o copilărie mai veselă datorită vouă. Vă mulțumim!
Vise reconstruite
Rozalia, mama lui Beniamin și Emanuel avea mari dificultăți cu mariajul ei și cu creșterea celor doi copii. Ca și cum greutățile nu ar fi fost îndeajuns, in aprilie 2014 un incendiu le-a distrus camera de 8mp în care trăiau. Renovarea micii locuințe era imposibilă pentru Rozalia care abia se putea îngriji de nevoile celor doi băieți. Au încercat să-și curețe camera însă acum era de nelocuit. Diaconia a început să le doneze materiale de construcții iar acum, după un an jumătate, Rozalia este aproape gata cu reconstrucția casei și poate avea grijă de cei doi copii ai ei.
Beniamin a suferit niște arsuri pe picioare în urma incendiului dar acum este complet vindecat. Rozalia ar vrea să mulțumească tuturor donatorilor pentru că acum are din nou o locuință în care să trăiască.
Stacks Image 2221
S-a făcut lumină
În sfârșit, după ani de zile, Steluța și copiii ei se pot bucura de lumină în casă. În luna iunie Asociația Diaconia a plătit pentru branșarea la rețeaua de curent. De acum nu mai este nevoie să folosească lumânări pentru lumină. Obținerea luminii electrice este un vis devenit realitate. Steluța spune că în primele zile copiii ei priveau lung becul agățat de tavan nevenindu-le să creadă că este real. Chiar dacă venitul Steluței este unul mic, ea întotdeauna pune deoparte o mică sumă pentru a plăti factura de curent.
Steluța și copiii ei vor să mulțumească celor care au ajutat-o să-și îmbunătățească viața.
Vă mulțumim!
Cămara de iarnă
În fiecare an organizăm un eveniment de voluntariat intitulat Cămara de iarnă. La această activitate iau parte voluntari de la compania Vodafone care vin să ne ajute să producem diferite produse alimentare pentru beneficiarii noștri. Anul acesta am pregătit 350 de borcane de zacuscă, am copt 270 de kilograme de vinete și am ambalat 1000 de kilograme de făină. Dorim să le mulțumim voluntarilor care ne-au ajutat să pregătim toate acste produse pentru familiile din proiectele noastre.
Stacks Image 2234
Stacks Image 2236
Stacks Image 2238
Fundraising
Asociația Diaconia Ajutor Internațional datorează toate aceste succese oamenilor și companiilor care au avut dorința de a schimba vieți și a investi în viitorul copiilor nevoiași. Dorim să vă mulțumim pentru colaborare și sperăm că generozitatea voastră vă va fi răsplătită de zâmbetele și bucuriile pe care le-ați adus în casele celor dezavantajați social. Mulțumim companiei Premium Aerotec și Valdoris pentru donațiile de rechizite școlare, Fundației Vodafone România care continuă să asigure masa de prânz a copiilor din Centrul Educațional, Direcției de Servicii Sociale care ne susține în activitățile Centrului, companiei Star East Pet pentru donația lor și oricărei alte companii care s-a implicat în proiectele noastre!
Stacks Image 2157
Stacks Image 2268
Stacks Image 15628


Donează orice sumă de bani pentru susținerea activităților Asociației “Diaconia Ajutor Internațional”


DONEAZĂ

Pnetru donații prin bancă:
Asociația “Diaconia Ajutor Internațional”
Str. Carierei Nr. 65, Brașov, România
Cod fiscal: 13272457
Banca: Țiriac Banc Sucursala Brașov
Codul băncii: BACX ROBU

Pentru donații în LEI: RO32 BACX 0000 0030 0973 0000
Pentru donații în CHF: RO75 BACX 0000 0030 0973 0002
Pentru donații în EURO: RO48 BACX 0000 0030 0973 0003