Grădina Speranței
Grădina Educativă:
Pe lângă proiectul Grădina Speranței, am dori să deschidem și o grădină socială educativă pentru copiii din Centrul Educațional.
Viziunea noastră este să creăm un spațiu în aer liber unde elevii noștri să poată învăța lucruri practice și să dezvolte obiceiuri nutritive sănătoase prin experiențe personale în grădinărit.
Conceptul de Grădină Educativă implică elevii în activități dinamice în natură pentru ca ei să poată observa, descoperi, experimenta și învăța. Aceste grădini educative sunt concepute în așa fel încât să se poată extrage lecții valoroase din experiențe reale în natură și încurajează copiii să devină participanți activi ai procesului de învățare.
Prin acest proiect dorim să:
• Îmbunătățim abilitățile sociale și comprotamentul copiilor din Centrul Educațional;
• Îmbunătățim atitudinea față de mediul înconjurător;
• Îmbunătățim diferite aptitudini cum ar fi lucrul în echipă și înțelegerea de sine;
• Stimulăm interesul copiilor pentru a mânca mai multe fructe și legume;
• Dezvoltăm comunicarea și transmiterea de informații pentru a-i ajuta pe copii să aibă mai mult succes la școală;
• Avem un impact pozitiv asupra realizărilor și comportamentului elevilor noștri.
Scopurile proiectului:
Scopurile proiectului nostru sunt diverse, dar toate urmăresc aceeași acelaș lucru: dezvoltarea și integrarea socială a copiilor din Centrul Educațional. Activitatea noastră principală va fi să-i educăm pe acești copii, să-i învățăm diferite lecții valoroaseși să-i ajutăm să ințeleagă lucrurile mai bine prin experimente și experiențe pe care le vor avea în natură.
Aici copii vor avea ocazia să aplice în viața reală ce au învățat la școală, de exemplu vor calcula dimensiunile straturilor plantate, vor putea prezice mărimea recoltei în funcție de numărul semințelor plantate și de asemenea vor putea scrie despre observațiile și rezultatele lor.
Un alt scop al proiectului nostru este pregătirea agricolă profesională: copiii vor fi învățați cum să planteze și să cultive plante așa că vor fi capabili să-și exploateze propriile grădini de acasă și să găsească un loc de muncă în horticultură mai tarziu în viață.
Centrul nostru are acum 128 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Dorim să-i implcăm pe totți acești elevi în proiectul nostru așa că vom avea nevoie de un teren agricol destul de mare și de asemenea de multe semințe diverse de plantat. Vom împărți munca între clase în așa fel încât fiecare copil să aibă ceva de făcut. Munca va fi divizată în funcție de vârstă, preșcolarii pot avea grijă de flori, udându-le și având grijă ca acestea să inflorească în timp ce copiii mai mari vor planta legume și fructe și vor fi responsabili de creșterea acestora.
Donează orice sumă de bani pentru susținerea activităților Asociației “Diaconia Ajutor Internațional”
DONEAZĂ
Pnetru donații prin bancă:
Asociația “Diaconia Ajutor Internațional”
Str. Carierei Nr. 65, Brașov, România
Cod fiscal: 13272457
Banca: Țiriac Banc Sucursala Brașov
Codul băncii: BACX ROBU
Pentru donații în LEI: RO32 BACX 0000 0030 0973 0000
Pentru donații în CHF: RO75 BACX 0000 0030 0973 0002
Pentru donații în EURO: RO48 BACX 0000 0030 0973 0003