Diaconia Ajutor International Romania

a fost infiintata in anul 1990 dupa revolutie de d-l Hans-Rudolf Hintermann din Elvetia. La inceput, principala activitate era oferirea de diverse ajutoare populatiei aflate in mari nevoi.In acea vreme s-au facut actiuni de salvare de vieti, constructii de case in urma dezastrelor, acordarea de ajutor medical, ajutor in urma inundatiilor, etc. Astazi vechile prioritati fac inca parte din munca noastra de zi cu zi, dar proiectul principal pe care ne axam este cel al Centrului Educational in cadrul caruia ne concentram asupra investitiei in educarea copiilor defavorizati.

Stacks Image 5394
Stacks Image 5396
Stacks Image 5410

Transparenta si profesionalismul sunt foarte importante pentru noi !

Proiecte in desfasurare
Ne propunem ca desfășurand proiecte inovative, oferind servicii profesioniste și punând inimă in ceea ce facem, să deschidem o ușă către un viitor plin de speranțe copiilor defavorizați
Nevoi şi sărăcie există peste tot în România. Foarte multi oameni au nevoie să fie ajutați. Pentru a ajuta eficient şi efectiv, Diaconia Brasov se concentrează pe susținerea copiilor puternic defavorizaţi din punct de vedere social. Educaţia este uşa spre o independenţă şi o libertate viitoare.
Totodată ştim că, copiii infometați şi părinţii care se luptă zilnic pentru supravieţuirea familiilor lor, nu au resurse şi nici motivaţia necesară pentru pregătirea şcolară şi profesională.
De aceea activitatea Diaconia Ajutor Internațional, se concentrează asupra a două proiecte principale:

1. Centrul Educational Diaconia
De șase ani in cadrul Diaconia Ajutor Internațional, funcționează Centrul Educațional. Copiii defavorizaţi din punct de vedere social, vin după şcoală aici și primesc o masă caldă și sănătoasă. Apoi pedagogii noştri îi ajută pe copii la teme. În funcţie de vârsta lor, copiii sunt incurajați să participe la diferite programe, unde pot dobândi abilităţi practice.

Pe durata vacanţelor se organizează ateliere de lucru şi tabere, care pentru copii reprezintă un eveniment deosebit şi un apogeu al anului.
În cei şase ani, Centrul Educațional, a fost extins anual cu câte o grupă. Astăzi sunt asistați zilnic 120 de copii din familii sărace. Majoritatea părinţilor acestor copii sunt şomeri şi analfabeţi.
Deja putem vedea valoroasele efecte ale activității noastre, în viaţa acestor copii şi a familiilor acestora. Unii părinţi au fost motivaţi de copiii lor să înveţe să citească şi să scrie.
2. Viscro Impact
În fiecare an Diaconia Ajutor International a cumpărat zeci de tone de cartofi şi legume, pentru a le distribui familiilor sărace.
“De ce nu cultivăm proprii noștri cartofi?”, a întrebat acum trei ani preşedintele Diaconia Elveţia. Zis şi făcut. Astfel a luat ființa Viscro Impact şi Ferma Speranței, în cadrul careia deţinem astăzi, cca. 56 de hectare de pamânt arabil.
Viscro Impact are trei obiective:
a.) Să pună la dispoziţie alimente şi servicii pentru sectorul social. b.) Să creeze locuri de practică pentru tineri, care să poată dobândi primele experienţe profesionale după încheierea studiilor. c.) Transfer de know-how, dinspre Elveţia şi Germania, către România.Viscro Impact este un proiect de economie socială, desfașurat de Diaconia Brașov.
Profitul obținut, se investește în totalitate în activitățile sociale ale Asociației Diaconia Ajutor Internațional.
În cadrul Viscro Impact sunt planificate diferite activități, care vor fi iniţiate în funcţie de resursele financiare obținute: agricultura, tâmplărie, croitorie, bucătărie, etc.
Stacks Image 5412
Stacks Image 19377
Stacks Image 5392

Context social
Dupa revolutia care a avut loc in anul 1989, imaginea Romaniei a fost asociata cu imaginea “copiilor strazii”. Astazi dupa mai bine de 5
ani de cand Romania a aderat la Comunitatea Europeana, zeci de mii de copii se afla inca in pericol din cauza saraciei. Fara acces la educatie care sa le ofere un viitor stabil, acestia sunt supusi unui start inegal in ceea ce priveste reusita in viata. Infractiunea, boala, violenta, foamea, prostitutia, traficul de fiinte umane si lipsa unui loc de munca fac parte din vietile lor si a familiilor din care provin. Parintii acestor copii fiind ei insisi analfabeti si neavand ce sa le ofere din punct de vedere al educatiei, nu le pot oferi suportul necesar acestora pentru a merge la scoala si a se bucura de satisfactiile aduse de aceasta.

Stacks Image 57117


Donează orice sumă de bani pentru susținerea activităților Asociației “Diaconia Ajutor Internațional”


DONEAZĂ

Pnetru donații prin bancă:
Asociația “Diaconia Ajutor Internațional”
Str. Carierei Nr. 65, Brașov, România
Cod fiscal: 13272457
Banca: Țiriac Banc Sucursala Brașov
Codul băncii: BACX ROBU

Pentru donații în LEI: RO32 BACX 0000 0030 0973 0000
Pentru donații în CHF: RO75 BACX 0000 0030 0973 0002
Pentru donații în EURO: RO48 BACX 0000 0030 0973 0003