UN MĂRȚIȘOR SPECIAL

mărțișor
După trei luni de iarnă grea ne pregătim, în sfârșit, să întâmpinăm primăvara. Și ce mod mai bun de a face asta decât cu mărțișoare colorate pe care le dăruim prietenilor și celor dragi.
Îmi aduc aminte, ca și copil, cum abia așteptam să merg la școală de 1 martie ca să primesc mărțișoare de la colegi. Cu cât aveam mai multe cu atât bucuria era mai mare, le duceam acasă și le păstram pe toate într-o cutie specială.
Și sunt convinsă că orice copil așteaptă cu nerăbdare ziua Mărțișorului. Fie că e vorba de o fetiță ce vrea să poarte cu mândrie mărțișorul preferat în piept sau un băiețel care se gândește emoționat la fata pe care o place și căreia îi va dărui mărțișorul cumpărat de mama și un buchețel de ghiocei. Fiecare copil vede această zi ca fiind o ocazie specială. Și așa ar trebui să fie. Pentru fiecare copil în parte indiferent de situația financiară sau statutul social.
Însă o zi specială nu inseamnă pentru toți acelaș lucru. Da, pentru unii înseamnă să primească un mărțișor sau să dăruiască unul. Dar pentru alții o zi specială poate fi o zi în care au ce mânca, sau ziua în care primesc o geacă groasă care în sfârșit le ține de frig.
De ce să limităm mărțișoarele la micile podoabe de pus în piept legate cu fir alb și roșu? De ce să nu dăruim de mărțișor mai mult de atât. De ce să le dăruim numai fetelor? De ce să nu facem un gest mai semnificativ și să dăruim unei familii alimente care să-i hrănească timp de o săptămână? De ce să nu-i dăruim unui băiețel o pereche de ghete în care să nu mai intre apa zăpezilor topite.
Anul acesta vă provocăm să fiți mai inventivi! Dăruiți un mărțișor special, un mărțișor care aduce cu sine o bucurie și o speranță a fel de mare ca cea pe care primăvara o aduce în natură.
Nimic nu este mai special decât raza de speranță pe care darul tău o poate aduce unui copil nevoiaș.
Fă un gest special anul acesta de mărțișor și dăruiește cadoul care va face o diferență!blog comments powered by Disqus