CERCUL DE DONATORI

poza2

Diaconia lucrează de ani buni în comunitățile cele mai sărace din Brașov, aducând alinare și încurajare pentru viitor.
În contextul unei sărăcii extreme pe care o întâlneam zi de zi, în urmă cu 10 ani am ințeles că doar educația poate aduce o schimbare majoră, reală și durabilă în viețile copiilor. De aceea am deschis Centrul Educațional care a început cu o grupă de 17 copii și de-a lungul anilor am ajuns să susținem în program aproape 300 de copii din comunitatea Bartolomeu / Carierei.


Intervenția noastră este personalizată, fiecare copil în nevoie este unic și merită dragoste, atenție, îndrumare, toate acestea sunt lucruri pe care noi le oferim din plin.
Și dorim să le oferim mai mult, dorim să le oferim echilibru, stabilitate și de ce nu, O FAMILIE FRUMOASĂ!

Prin noul nostru proiect - Educatie Intergenerațională - dorim ca Centrul nostru sa devină un loc în care copiii, tinerii și bătrânii învață unii de la alții, primesc atenție și afecțiune.
Dorim să aducem împreună generații diferite care să se susțină și să învețe unii de la alții lucruri valoroase.

Dorim să combatem abandonul școlar și cel familial și totodată să oferim copiilor experiența unor relații normale și asimilarea unor valori stabile și importante.
Energia copiilor și experiența vârstnicilor fac echipă bună la Diaconia, rezultând într-o comunitate mai puternică, ai cărei membri se respectă și se ajută reciproc. Copiii și tinerii învață să respecte bătrânețea, găsesc în vârstnici căldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodată, învață din experiența și poveștile de viață ale seniorilor.

Si pentru că toate lucrurile costă, avem nevoie și de un suport financiar pentru ca proiectul acesta frumos să poată fi pus în practică.
Avem nevoie la atelierele noastre de consumabile care să fie folosite la bucătărie - de cartofi, ceapă, ulei, zahăr, făină și la atelierul de tâmplărie, avem nevoie de lemne, de vopsele, uleiuri, cuie și multe altele, pe care profesioniștii le știu bine.

La cel de-al doilea Cerc de Donatori de anul acesta, organizat de Fundația Comunitară Brașov am avut onoarea să fim invitați să prezentăm proiectul nostru pentru a strânge o parte din banii necesari pentru proiect.
Am trăit o seară plină de emoții, dar frumoasă din cauza oamenilor care ne-au inundat cu bunăvoință și generozitate. Multe zâmbete, gânduri pozitive și val după val de încurajări.
Seara ne-a învăluit cu o magie a inimilor calde și a bunătății brașovenilor care ne-au dovedit încă odată că sunt alături de cei care au nevoie de sprijin.
Am strâns o parte din ceea ce avem nevoie pentru ca proiectul să se desfășoare cu bine în anul care urmează și suntem gata să facem cât putem de bine, ca impactul lucrului bine făcut să îi mulțumească pe cei care au donat.
Mulțumim mult, în primul rând Fundației Comunitare, dar și tuturor donatorilor care au sărit să ne ajute! Putem să facem lucruri frumoase împreuna!
poza1poza5poza3poza4poza6poza7poza8poza9

blog comments powered by Disqus