ATELIERELE DE VARĂ 2016

IMG_1333 (1)

Meserie…cu toții avem una.
Carieră? Este o țintă pe care majoritatea o urmărim fără probleme.
Viitor asigurat de educație: ceva normal pentru noi toți.

Dar ceea ce este normal pentru noi poate fi total anormal pentru alții. A trăi într-o familie defavorizată social înseamnă mult mai mult decât a nu avea de mâncare. Înseamnă a nu avea oportunitatea de a considera ca fiind normal să obții o educație, să înveți o meserie și să-ți faci o carieră.

Alina are 12 ani și de un an de zile se frământă cu o întrebare: ce e mai bine pentru ea și familia ei? Să continue să meargă la școală și să învețe sau să renunțe la educație și să o ajute pe mama ei cu munca. Pe moment a doua soluție pare a fi mai bună. Dacă Alina stă acasă și are grijă de frățiorii ei mai mici, Costel și Dan, atunci mama poate merge la muncă și ei ar avea de mâncare în fiecare zi. Dar dacă abandonează școala acum ea va fi condamnată la un viitor fără speranță.
Datorită faptului că vine la Diaconia ea are mari șanse de a face decizia corectă și de a-și continua educația. Noi îi ajutăm familia cu alimente și alte produse necesare și îi asigurăm Alinei suportul de care are nevoie pentru a învăța cât mai bine.
Pentru a o ajuta și mai mult, în această vară am invitat-o la săptămânile de ateliere profesionale. Aici ea are ocazia să învețe o meserie care s-o ajute să se angajeze mai târziu când va crește mare.


Cele 12 ateliere pe care le-am organizat sunt special gândite pentru a-i învăța pe tineri bazele fiecărei meserii. Scopul nostru este ca la sfârșit fiecare să știe cum să lucreze in domeniul respectiv. Nu vom scoate profesioniști din ei în două săptămâni dar este un început bun pentru orice copil care-și dorește să devină constructor, croitor, bucătar sau muzician.
Un alt beneficiu al acestor ateliere este că tinerii noștri își pot descoperi pasiuni și talente pe care nu știau că le posedă. Le oferim șansa de a se explora pe ei înșiși pentru a se cunoaște mai bine, a-și dezvolta abilitățile și poate chiar pentru a se gândi la viitorul lor și la ce carieră își doresc.
Cu ajutorul acestor ateliere sperăm să punem o viziune și o dorință în aceșt copii pentru a lucra și a face tot ce pot ca să termine școala și apoi să-și găsească un loc de muncă stabil, unde să facă ceva ce le place și să fie independenți financiar.
Ca Alina mai sunt mulți alți copii care din cauza situației defavorizante se confruntă cu o alegere nepotrivită vârstei lor: să renunțe la școală și să-și ajute familia sau să-și continue educația în timp ce sărăcia continuă să le îngreuneze viața.
Asoiația Diaconia încearcă să-i ajute pe copii să nu trebuiască să renunțe la școală pentru că știm că numai prin educație acești copii pot ieși din sărăcie cu adevărat.
Susține misiunea noastră și ajută-ne să ajutăm pe alții. Investește în viitorul celor nevoiași, împreună putem schimba viețile acestor copii prețioși pentru care educația este singura soluție.

Alina
IMG_1453
blog comments powered by Disqus