5 Octombrie. Sărbătorim Ziua Mondială a Educației!

IMG_135

Misiunea cu care am plecat la drum acum 15 ani a rămas aceeași - dorim să facem o diferență în comunitatea în care trăim, să arătăm că se poate, să așezăm bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor, să susținem EDUCAȚIA, ea fiind singura cu care se poate depăși sărăcia și mediocritatea.

Schimbarea destinelor prin educație a generațiilor din comunitățile dezavantajate ale Brașovului continuă să fie principala țintă pe care o urmărim în Centrul nostru.

Anul școlar 2022/2023 l-am început cu împreună cu trei profesori și cu un voluntar, care au primit din nou copiii din comunitate care încearcă sa isi găsească locul în școală și societate.

Anul acesta avem 63 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani care frecventează școala și încă 4 tineri care, cu toate ca au început cursurile la liceu au ales sa vina în continuare la Centru pentru ajutor și susținere.
Pe lângă copiii cu care lucrăm în mod obișnuit, cei din comunitatea săracă- ghetou din Carierei-Brașov, am avut anul acesta cereri pentru a primi copii în centru, din partea unor familii relativ integrate în societate a căror venituri nu le permite a-i întreține pe copii în școală.
Constatăm tot mai des că societatea începe puternic sa fie zguduită de lipsuri materiale și financiare la nivel profund.
Perseverența participării la școală incluzând educația este din ce în ce greu încercată, abandonul școlar fiind în continuă creștere.

Aici simțim că treaba noastră devine reală și notabilă - privind în urmă cum aproape 400 de persoane copii și părinți au putut beneficia de serviciile noastre având acces la educație.

Evident, lupta noastră nu ar fi posibilă fără susținătorii noștri, donatori care în fiecare an ne-au sprijinit și nu ne-au lăsat singuri. Au dus împreună cu noi VISUL Centrului Educațional și munca noastră cu bucurie, au depus eforturi substanțiale pentru a-i ști pe copii hrăniți și motivați pentru școală.
Suportul continuu pe care îl primim pentru misiunea noastră este foarte important și ne validează activitatea, simțind că nu suntem singuri. 
Vă mulțumim că faceți parte din familia noastră!  Împreună facem o diferență în viețile micuților.
Copilăria este frumoasă atunci când celor din jurul tău le pasă.

La mulți ani, tuturor celor care cred în puterea educației și fac posibilă accesul fără bariere către un viitor mai bun!IMG_1352IMG_1353IMG_1351IMG_1358IMG_1360IMG_1357IMG_1347IMG_1359IMG_1348IMG_1341IMG_1346
blog comments powered by Disqus