SĂPTĂMÂNA MEDICALĂ


copie image12
Ca un preludiu pentru ceva ce va fi mai frumos și mai mare, vizita medicului pediatru într-una din clasele Diaconia a stârnit emoția copiilor mici cu visuri mari. Am vrut să încercăm o lecție altfel pentru copiii noștri isteți din Diaconia și să testăm dacă o astfel de metodă de învățare se poate aplica într-un proiect pe termen lung.

Ioana, medic pediatru, a venit să cunoască una dintre clasele Diaconiei și să prezinte câte ceva din biologia corpului uman, dar pe înțelesul tuturor. Copiii au fost foarte entuziasmați să asculte bătăile inimii și dintr-una-n alta s-a ajuns chiar și la o semi-lecție de biologie, dar foarte interesantă. De-obicei nu ne place să învățăm teorie, dar când ni se predă într-o variantă interactivă și curioasă,

altfel stau lucrurile. Așa s-a prezentat și Ioana, medicul pediatru, transformând ceea ce putea fi o lecție plictisitoare despre rolul inimii în biologia umană, în cea mai interesantă abordare asupra importanței acestui organ.

Medicul pediatru a venit însoțit și de studenți ai Facultății de Medicină din Brașov, astfel că echipa de “oameni în halate albe” nu doar că au impresionat prin știință, dar au fost un model pentru felul în care conștiinciozitatea și perseverența te poate duce departe, într-o carieră pe care ți-o dorești. Copiii din Diaconia au învățat câte ceva despre corpul uman și cu precădere despre funcția inimii, dar au învățat și că poți face orice dacă înveți bine la școală. Dacă vrei, se poate, numai să vrei.

Această vizită a medicului pediatru și a echipei de studenți are tendințe de a se dezvolta într-un plan inventiv de abordare a educației copiilor din Diaconia. Se poate lăsa chiar și cu viitori medici. Mulțumim, Ioana!

BFgVxzhUSw2cfhn7+MaXYQ_thumb_1e2
blog comments powered by Disqus