CASE SOCIALE PENTRU FAMILII DEFAVORIZATE

IMG_5282
Săptămâna trecută am încheiat a patra ediție a proiectului Build4Tomorrow în parteneriat cu Fundația Vodafone. Și de această dată construcția caselor a fost un succes. Cei 400 de voluntari Vodafone care ne-au ajutat să construim locuințele au fost foarte încântați să participe la acest proiect și astfel să ofere un viitor mai bun celor 10 copii care aparțin familiilor.
De-a lungul a 5 zile am avut 3 serii de voluntari Vodafone care au lucrat pe brânci ca la finele săptămânii, cheile caselor să fie predate proprietarilor. Vremea nu ne-a trădat și soarele ne-a încălzit poate puțin mai tare decât era nevoie dar, decât ploaie și noroi, am preferat să profităm de avantaj.

Prima zi a fost mai complicată, până și-au intrat toți în rol și s-au acomodat cu sarcinile. Cea mai provocatoare sarcină a fost, din mărturia voluntarilor, punerea vatei minerale, dar cu talent și perseverență, au reușit. A doua zi a decurs fără probleme întrucât voluntarii își cunoșteau deja potențialul și sarcinile. La sfârșitul celei de-a doua zile le-am oferit celor care se pregăteau de plecare o mică atenție, mulțumindu-le pentru efortul depus de-a lungul celor două zile.
Miercuri a sosit doua serie de voluntari și au poposit și ei pentru două zile, cât să finalizeze activitatea echipei precedente. Munca era deja mai puțin obositoare deși, trebuie să recunoaștem, nu s-au lăsat mai prejos și, nu numai că au muncit sârguincios, dar s-au și distrat și au facut multe, multe, foarte multe poze. Asemenea celor din prima serie, am organizat și pentru ei o “premiere” a aptitudinilor de meseriași pe care le-au dobândit pe parcursul a două zile.
Vineri a sosit ultima serie de voluntari care a finisat casele și le-au pregătit pentru a fi locuite. Tot în decursul acestei zile a avut loc o mică festivitate de încheiere. Voluntarii au primit asemenea celor din seriile precedente un mic dar simbolic, un semn de apreciere din partea Asociației Diaconia.
Familiile beneficiare sunt mai mult decât recunoascătoare pentru ajutorul primit. Sperăm că această colaborare cu Fundația Vodafone va continua și că vom reuși să ajutăm și alte familii a căror vis este să aibă o locuință proprie și să le ofere copiilor un mediu de trai potrivit.

IMG_5260IMG_3706IMG_4703IMG_3694IMG_3706
blog comments powered by Disqus