Jurnal de graniță cu Ella

20220311_174838

Ella este una dintre colegele care este implicată direct in lucrul cu copiii de la granița, a petrecut acolo peste 10 zile, a organizat și coordonat activitati cu zeci de copiii refugiati din Ucraina în autobuzul nostru care se afla în Suceava.

“Dacă ar fi sa descriu toată experiența aceasta intr-un singur cuvânt , as folosi cuvântul “special”. Simt ca în mijlocul tristeții pe care aceste familii o simțeau, am putut aduce măcar o pată de fericire, culoare și zâmbet.
Experiența cu copiii a fost una frumoasă pe carea as mai repeta-o. Mulți dintre ei s-au apropiat de noi și noi de ei. Aceștia erau plini de viața și optimism. Limba nu a fost un impediment asa cum ne așteptam. Unii copii
știau cât de cât engleza, astfel încât prin aceștia ajungeam și la cei care nu știau de loc engleza. A fost un real ajutor faptul că pentru câteva zile am avut cu noi pe colegul nostru John, care vorbește limba rusă și care a adus multă bucurie copiilor care au descoperit că și printre noi sunt vorbitori de limba lor, în acele zile ne-a fost mult mai simplă comunicarea cu acești micuți.
Ne-am bucurat că am putut să le împărtășim și sa le vorbim despre Dragostea adevărată din Cuvântul lui Dumnezeu. Toate activitățile au fost primite cu mare entuziasm și bucurie.
Mamele ne-a mulțumit cu lacrimi în ochi pentru ceea ce facem pentru ei. Timpul copiilor petrecut în autobuz era ca o gură de aer proaspăt pentru părinții care încercau sa își facă un plan pentru zilele care urmau în călătoria lor.

A fost o bucurie și o binecuvântare sa pot cunoaște micuți atât de speciali.”

Ella Lidia Rab- pedagog social.
Suceava - Martie 2022

IMG_1015WhatsApp Image 2022-03-30 at 09.29.14IMG_1116IMG_1227IMG_119920220311_165405


blog comments powered by Disqus