Centrul educational

O.iarna cu bucurie pentru toti copiii!IMG_8680

Iarna
este un anotimp plin de frumusețe și bucurie. Este timpul cănd natura își îmbracă hainele albe de zăpadă și se așază la odihnă pentru o perioadă lungă de timp. Zilele sunt scurte și întunecoase, iar nopțile sunt lungi și reci.
Iarna este, de asemenea, un anotimp bun pentru a face activități în aer liber. Nu știm dacă am văzut copiii din centru nostru mai fericiți decât atunci când sunt afara în zapăada, plini de energie și cu obrajii roșii. Își construiesc sănii și improvizează ingenios tot felul de activități.

Am profitat de ultima zi școală înainte de vacanta și am organizat un concurs de Oameni de Zăpadă. Copii au fost împărțiți în echipe și au avut misiunea de a face cel mai ingenios și creativ Om de zăpadă. Ceea ce nu știau ei era faptul ca la sfărșit toți vor fi premiați cu pizza, ciocolata și ceai cald. A fost o întreaga distracție și bucurie pentru toată lumea.

Cu toate acestea, iarna este cel ai dificil sezon din întregul an pentru multe familii. Temperaturile scăzute și vremea rece provocă probleme de sănătate, imposibiltatea de a încălzi eficient locuințele și lipsuri majore în menținerea unui trai decent de viață.
Cum deja siti viziunea noastră este să transformăm viețile beneficiarilor, în special a copiilor, oferind valoare tuturor și o posibilitate reală pentru un viitor mai bun. De aceea depunem eforturi constante pentru susținerea lor pe tot parcursul anului cu o atenție sporita în perioada rece, când toate nevoile se amplifică.
Va încurajăm, dacă vreți sa faceți o diferența cât de mică și sa contibuiti la schimbarea vieții unui copil sa redirectionati impozitul de pe venit 2022.

Cum redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit?

1. Completează Formularul 230 accesând linkul
https://redirectioneaza.ro/asociatia-diaconia-ajutor-internationalciteste mai mult…
Comments

Ziua Internațională a voluntarilor

WhatsApp Image 2022-12-09 at 09.02.32

Ziua Internațională a Voluntarilor este notata pe 5 decembrie si este o sărbătoare internațională inca din anul 1985.
Noi stim cat de valorosi sunt voluntarii si cat de mare plus au adus mereu in asociatia noastra.
Am avut onoarea sa lucram cu zeci de voluntari de toate varstele si din multe natiuni.
Fiecare voluntar a adus un plus lucrarii si a lasat o amprenta in viata copiilor nostri.

Multumim voluntarilor tineri care aduc energie si culoare Centrului nostru, dar si varsnicilor care cu rabdarea și inteleciunea lor aduc valoare lucrurui cu copiii.

Un grup special inimii noastre este grupul de voluntari varsnici, care de 5 ani ne sustin, ne invata si ne arata ce inseamna rabdarea, dragostea si dedicarea.
Cu ocazia Zilei Voluntarului am organizat o intalnire in care sa le multumim si sa le onoram toata munca si dedicarea.
A fost o intalnire speciala si emotionanta, la care au participat 9 varsnici cu varstele cuprinse intre 60 si 77 de ani. Au impartasit experiența lor cu copii, s-au încurajat și ne-au mulțumit pentru ocazia poe care le-o dam sa facă parte din echipa noastră.

citeste mai mult…
Comments

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei. 17 Octombrie.

WhatsApp Image 2022-10-17 at 15.49.38-2
Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei, 17 octombrie oferă o oportunitate de a recunoaşte efortul şi lupta oamenilor care trăiesc în sărăcie, o şansă pentru ei de a-şi face auzite preocupările. Construirea unui viitor sănătos pentru fiecare necesită creșterea eforturilor noastre pentru eradicarea sărăciei extreme şi a discriminării şi asigurarea faptului că toată lumea îşi poate exercita pe deplin drepturile.
Viitorul copiilor care cresc în sărăcie sunt grav afectate. Când vorbim despre sărăcie, ne gândim la ceva ce se petrece într-o altă parte a lumii. Din nefericire, sărăcia reprezintă realitatea de zi cu zi în care trăiesc mulți dintre copiii din societatea noastră.
citeste mai mult…
Comments

De 6 ani impreuna cu Fundația Regala Margareta a României

197bc9ac-db13-41c4-a0f2-56e6b4071e9f-1

Parteneriatul Asociației Diaconia Ajutor Internațional cu Fundația Regala Margareta a României în Programul Intergenerații a început în urmă cu șase ani. Șase ani plin de zâmbete, culoare și bucurie. Șase ani împreună cu un total de - 58 de vârstnici implicați și - 330 de copii asistați.
Dorința de a transforma comunitati a deschis uși valoroase prin care seniorii sa se poată implica activ și real în viețile micuților noștri. De șase ani desfășuram activități intense voluntare împreună cu vârstnicii care își doresc să rămână activi și să își mențină rolul social pierdut odată cu pensionarea.
Datorită căldurii și entuziasmului cu care voluntarii noștri ni s-au alăturat, am reușit să desfășuram o multitudine de ateliere și activități împreună:

citeste mai mult…
Comments

5 Octombrie. Sărbătorim Ziua Mondială a Educației!

IMG_135

Misiunea cu care am plecat la drum acum 15 ani a rămas aceeași - dorim să facem o diferență în comunitatea în care trăim, să arătăm că se poate, să așezăm bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor, să susținem EDUCAȚIA, ea fiind singura cu care se poate depăși sărăcia și mediocritatea.

Schimbarea destinelor prin educație a generațiilor din comunitățile dezavantajate ale Brașovului continuă să fie principala țintă pe care o urmărim în Centrul nostru.

Anul școlar 2022/2023 l-am început cu împreună cu trei profesori și cu un voluntar, care au primit din nou copiii din comunitate care încearcă sa isi găsească locul în școală și societate.

Anul acesta avem 63 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani care frecventează școala și încă 4 tineri care, cu toate ca au început cursurile la liceu au ales sa vina în continuare la Centru pentru ajutor și susținere.
citeste mai mult…
Comments

Încă un an terminat cu bine!

FD09A357-447E-4059-98F9-5EC8EAB67EA1_1_201_a

In luna Iunie am incheiat încă un an scolar frumos - Un an greu dar frumos.
În timp ce echipa Diaconia a sustinut si nevoile refugiaților din Ucraina ajunsi in situatii dificile, am avut deschis si Centru nostru Educational pentru un numar de 70 de copii în Brașov.
Zilnic copiii au participat activ la activitatile pregatite de pedagogii noștri, au muncit cu drag pentru ca scoala sa devina o bucurie si reusitele sa nu se mai lase asteptate.
Anul acesta avem 7 absolventi de clasa a 8.a copii care din luna septembrie vor continua cu o forma superioara de scolarizare, vor invata o meserie sau vor urma un liceu.
Astfel implinim in fiecare an scopul Centrului Educational – Nici un copil nu renunta, nu abandoneaza scoala, toti invata o meserie.
Programul nostru zilnic aduce un echilibru si sustine cu putere copiii si familiile pentru viata.
Copiii vin de la școală, mănâncă un prânz sănătos apoi fac temele cu ajutorul unui profesor. Iar pentru dezvoltarea personala 1-2 ore au parte de activități extracurriculare.
citeste mai mult…
Comments

Prieteni cu Floarea Soarelui

Simplu Floral Primăvară Citat

Luna aceasta se împlinește 1 an de când Floarea Soarelui a intrat în familia noastră. Un an de când zilnic ne răsfață cu mâncare delicioasa și sănătoasă.

"Mulțumim pentru mâncare proaspăta, sănătoasă și delicioasa" este mesajul pe care au vrut sa îl transmită toți copiii, în cor, spre prietenii noștri de la Pensiunea Floarea Soarelui. De mai mult de un an colaborarea Centrului Educațional Diaconia cu Floarea Soarelui este un element cheie din viața de zi cu zi a Centrului, pentru multi copiii fiind singura masa calda pe care o primesc întreaga zi.
Noi știm cat de importanta, sau chiar vitala, este o masa sănătoasă și proaspătă pentru un copil în creștere de aceea ne-am dorit sa nu lăsăm acest subiect fără o acoperire buna și ne-am îndrăgostit imediat de bucătăria celor de la Floarea Soarelui care pun accent pe o nutriție potrivită și echilibrata, dar faci și mâncarea foarte gustoasa.citeste mai mult…
Comments

Sărbătorim 15 ani de când Centrul Diaconia susține educația

IMGL5195


Pîrvu Monica - coordonator Centru de zi Diaconia, ne-a scris câteva rânduri despre experiență și inima ei în toți acești ani care a coordonat Centru de zi al Diaconiei.


Când vocile mici se pierd în vacarmul zilei, când imaginea vieții se tulbură din cauza unor provocări nedrepte, este datoria noastră să le dăm forța de a se auzi mai puternic.
De 15 de ani, sprijinim si dorim să înlăturam neputința din viața copiilor, atunci când ei nu au curajul să strige după ajutor.
Educația protejează copiii de sărăcie, violență și abuz și îi ajută să râdă, să învețe și să crească corect.


Ceea ce Diaconia face de 15 ani in viața copiilor a produs o schimbare uriașă și credem că această muncă asiduă este încă necesară.
Succesul de azi al copiilor care au parcurs întreg programul nostru este dovada că lucrurile funcționează frumos.

De-a lungul a 15 ani am avut aproximativ 520 de copii in program, majoritatea dintre ei începând in clasa zero și continuând până când finalizează gimnaziu.
Suntem extrem de mândri văzând evoluția lor sănătoasă de-a lungul anilor. Avem acum absolvenți de licee, facultăți, școli profesionale, și cel mai important, toți, absolut toți lucrează și sunt încadrați în societate.

Mândria noastră este cu atât mai mare cu cât vedem că relațiile pe care le-am construit cu ei sunt durabile și încă le influențează viața.
citeste mai mult…
Comments

ELOGIU PENTRU MAMA

wqAgVoTvSaqhh5HGOLrMYA_thumb_135f

Știu că mama mă iubește. Îmi place cel mai mult cum în fiecare seară înainte de somn vine și mă învelește ca o clătită și mă sărută pe frunte. Și dimineața ca să mă trezeasc, știți ce face? Mă gâdilă! E cel mai fain să mă trezesc râzând. Apa de la robinet e prea rece dimineața, așa că mama tot timpul are grijă să încălzească o cratiță pe sobă înainte să mă trezesc eu. După ce mă spăl pe față și pe dinți, mama mă piaptănă și-mi împletește o coadă. Tot timpul, fix când dau să plec la școală, mă ia în brațe și mă strânge cu putere. Tot încerc s-o fac să înțeleagă că am mai crescut și mă descurc să am grijă de mine. Eu cred că ei îi e frică să nu pățesc ceva în drum spre școală.

citeste mai mult…
Comments

O ZI DIN "ȘCOALA ALTFEL" PENTRU LICEUL "ANDREI MUREȘANU"


IMG_1482
În Săptămâna Altfel am primit o vizită de la Liceul “Andrei Mureșanu”, anume două clase împreună cu profesorii lor: a VI-a și a XI-a. Cei 60 de elevi nu au sosit nepregătiți și chiar ne-au surprins cu un program artistic. Au cântat, ne-au amuzat cu o scenetă comică și au reușit să dea copiilor din Diaconia o amintire specială.

Vizita elevilor Liceului “Andrei Mureșanu” nu a însemnat un simplu gest caritabil pentru niște copii către care s-au aplecat din milă. Acești elevi ai claselor a VI-a și a XI-a și-au deschis brațele pentru a transmite un mesaj puternic:
SUNTEM CU TINE! Trebuie să știți că aceast ecou de încredere are o mare reverberație în inimile unor copii care de-obicei nu se delectează cu astfel de încurajări, mai

citeste mai mult…
Comments

SĂPTĂMÂNA MEDICALĂ


copie image12
Ca un preludiu pentru ceva ce va fi mai frumos și mai mare, vizita medicului pediatru într-una din clasele Diaconia a stârnit emoția copiilor mici cu visuri mari. Am vrut să încercăm o lecție altfel pentru copiii noștri isteți din Diaconia și să testăm dacă o astfel de metodă de învățare se poate aplica într-un proiect pe termen lung.

Ioana, medic pediatru, a venit să cunoască una dintre clasele Diaconiei și să prezinte câte ceva din biologia corpului uman, dar pe înțelesul tuturor. Copiii au fost foarte entuziasmați să asculte bătăile inimii și dintr-una-n alta s-a ajuns chiar și la o semi-lecție de biologie, dar foarte interesantă. De-obicei nu ne place să învățăm teorie, dar când ni se predă într-o variantă interactivă și curioasă,

citeste mai mult…
Comments

SCHAEFFLER ROMANIA SPONSORIZEAZĂ MAREA AMBIȚIE A CELOR MICI


IMG_2784Suntem în Brașov, un loc minunat care împletește pacea și conflictul, bucuria și dificultatea, deficitul și generozitatea. În mijlocul acestei culturi prietenoase, ospitaliere, se află acești copii ambițioși, care ne uimesc în fiecare zi.

Acum 12 ani era doar o idee. Acum 12 ani acești copii erau predestinați unui trai greu, visând la lucruri simple, o bancă în școala, o învățătoare care să ii iubească și să îi mângâie, o masă caldă. Acum acești copii merg la școală, au haine curate, ghiozdanul și-l poartă cu mândrie, au mâncarea asigurată și deși încă trăiesc foarte modest, pentru ei există un alt viitor. Am povestit brașovenilor despre micuții aceștia și provocările pe care le întâmpină.

citeste mai mult…
Comments

CORESI MALL ISI DONEAZA ZIUA DE NASTERE PENTRU PROGRAMUL NOSTRU "INTERGENERATII"

Captură de ecran din 2018.03.13 la 14.34.03

Coresi este despre oameni! Despre bucuria de a fi împreună și despre pasiunile care ne unesc!
Sunt trei ani de zile în care am clădit legături strânse cu oamenii, iar acum, la aniversarea Coresi, este momentul să creăm sinergia perfectă, mobilizatoare pentru comunitate, care să devină un catalizator de bine și de inițiative civice.
Noi, comunitatea Coresi, știm că nimic nu este mai frumos decât să împărțim bucuria cu cei de lângă noi.
Anul acesta am decis să ne dăruim ziua de naștere unei cauze locale: Proiectul Intergenerații, susținut de Asociația Diaconia și Fundația Comunitară Brașov, prin donarea sumei de 11.500 lei. Și pentru că binele este forța mobilizatoare în care credem, te invităm și pe tine în călătoriacelui mai frumos cadou pe care îl poți dărui! Și tu poți dona pentru a susține cauza copiilor și seniorilor din medii defavorizate.
citeste mai mult…
Comments

Proiect intergenerații Brașov

citeste mai mult…
Comments

Ziua porților deschise la DiaconiaEvenimentul va avea loc marti, 28 noiembrie , intre orele 12.00 - 18.00 la Centru Diaconia "Ziua porţilor deschise Giving Tuesday la Centru Diaconia"
Dacă în luna noiembrie avem o zi dedicată shopping-ului, precum Black Friday, deja adoptată la nivel internațional, ce ar fi să avem și o zi în care să sărbătorim generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor?
Așa s-a lansat în 2012
#GivingTuesday, o mișcare internațională adoptată de peste 90 de tari, o zi în care lumea întreagă se unește pentru a dărui.
În acestă zi te invităm să-i cunoşti şi să-i susţii pe copiii şi vârstnicii implicaţi în programul ”Intergenerații” al Asociației Diaconia Ajutor Internațional. In programul nostru voluntarii seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizează și participă împreună la diferite activități, ateliere creative sau cluburi vocaționale.

citeste mai mult…
Comments

Centrul Educațional Diaconia

citeste mai mult…
Comments

Centrul Educațional Diaconia

citeste mai mult…
Comments

INCEPEM ȘCOALA

Bucurii si emotii, haine frumoase, codite impletite si camasi aproape albe!
Un nou inceput, alte provocari, alte oportunitati, alte lupte, alte lacrimi, alte zambete! Este cea de-a 10 a toamna in care ne bucuram sa avem privilegiul de a modela caractere si a schimba destine.
Semanam, udam, ingrijim si vedem cum munca noastra da rod!
Anul acesta cea de-a 11-a generatie de copii intra pe portile Centrului nostru pentru a primi suport si incurajare, dragoste si sustinere.
Privim in urma si suntem recunoscatori ca ne-am imbogatit cu mult, invatand de la copii si unul de la celalalt, privim in viitor si avem speranta ca roadele muncii noastre se vor vedea in curand.
Astazi 80 de copii sunt impreuna cu noi cu mari emotii la inceput de an scolar.

Sa aveti spor si aripi deschise pentru un zbor plin de peripetii anul acesta!

IMG_1550citeste mai mult…
Comments

DUPĂ 11 ANI

După 11 ani
Iată-ne, 11 ani după înființarea primei grupe de copii a Centrului Educațional, reuniți cu primii noștri elevi care sunt acum tineri realizați, cu locuri de muncă și un viitor luminos înainte. În luna februarie am organizat unul dintre evenimentele cele mai frumoase din Centru de până acum: i-am invitat pe primii copii cu care am lucrat și am petrecut o seară de neuitat împreună. Am depănat amintiri plăcute, am râs, am vărsat lacrimi emoționante atunci când tinerii și-au arătat recunoștiința pentru tot ce am făcut pentru ei. Acestea sunt momente speciale pe care educatorii noștri nu le vor uita niciodată.
După 11 ani au avut șansa de a se uita înapoi și de a vedea ce rezultate au avut eforturile lor. Și fiecare dintre ei au spus că s-a meritat fiecare minut petrecut lângă acești copii. Fiecare zi cu bunele și relele ei, cu succesele și frustrările avute a participat la rezultatul final: 15 tineri frumoși, cu perspective de viitor, cu școala terminată și cu locuri de muncă.
Suntem mândrii de ei! Îi iubim și pentru noi ei vor fii mereu copiii dragi lângă care am petrecut ani de zile în clasele din Centrul Educațional.
Pentru pedagogii mai noi, care nu au fost la Centru de la început, această întâlnire a fost foarte încurajatoare. Ei au putut vedea pentru ce lucrează și cum va arăta munca lor în viitor. Această experiență le-a dat forțe noi și i-a ajutat să vadă cum eforturile lor vor fii răsplătite într-o zi!
“Lucrez la Diaconia de 5 ani și îmi face plăcere să mă ocup de acești copii nevoiași. În fiecare zi facem teme împreună, învățăm lucruri noi și ne străduim să ajungem acolo unde ne-am propus: la sfârșitul fiecărui an școlar cu note bune pentru a putea trece în clasa următoare.
citeste mai mult…
Comments

UN MĂRȚIȘOR SPECIAL

mărțișor
După trei luni de iarnă grea ne pregătim, în sfârșit, să întâmpinăm primăvara. Și ce mod mai bun de a face asta decât cu mărțișoare colorate pe care le dăruim prietenilor și celor dragi.
Îmi aduc aminte, ca și copil, cum abia așteptam să merg la școală de 1 martie ca să primesc mărțișoare de la colegi. Cu cât aveam mai multe cu atât bucuria era mai mare, le duceam acasă și le păstram pe toate într-o cutie specială.
Și sunt convinsă că orice copil așteaptă cu nerăbdare ziua Mărțișorului. Fie că e vorba de o fetiță ce vrea să poarte cu mândrie mărțișorul preferat în piept sau un băiețel care se gândește emoționat la fata pe care o place și căreia îi va dărui mărțișorul cumpărat de mama și un buchețel de ghiocei. Fiecare copil vede această zi ca fiind o ocazie specială. Și așa ar trebui să fie. Pentru fiecare copil în parte indiferent de situația financiară sau statutul social.
Însă o zi specială nu inseamnă pentru toți acelaș lucru. Da, pentru unii înseamnă să primească un mărțișor sau să dăruiască unul. Dar pentru alții o zi specială poate fi o zi în care au ce mânca, sau ziua în care primesc o geacă groasă care în sfârșit le ține de frig.
citeste mai mult…
Comments

DIN STRADĂ ÎN ȘCOALĂ

Educație 01

Educația este răspunsul. Dar care este întrebarea?
De fapt sunt mai multe întrebări. Întrebări pe care copiii nevoiași le au. Ei se întreabă de ce sunt săraci? De ce părinții lor nu găsesc un loc de muncă? Răspunsul este lipsa educației. Ei se întreabă dacă viitorul lor va fii la fel de lipsit de speranță cum este prezentul. Răspunsul este simplu: cu ajutorul educației viitorul lor nu trebuie să fie cenușiu!
Dar cum să primească o educație dacă părinții lor nu-și permit să-i trimită la școală? Pentru că nu-i pot ajuta cu temele și nici nu le pot cumpăra rechizitele de care au nevoie. Câteodată nu le pot pune nici pachet cu mâncare la școală și hainele lor sunt așa vechi.
De aceea de multe ori, în loc să-i vezi pe acești copii, pentru care singura speranță este educația, că merg la școală, stau pe străzi și își pierd vremea.
Nu e vina lor! Ei nu realizează încă ce mult contează școala. Ei nu știu că dacă pierd vremea acum, mai târziu vor regreta. Și nici părinții nu pot fii învinuiți întotdeauna. Unii dintre ei i-ar trimite cu mare drag la clasă dacă ar putea să-i ajute apoi cu temele sau măcar să-i trimită cu rechizitele de care au nevoie.
Este trist!
Este un ciclu trist de sărăcie generată de lipsa educației și acest status quo nu pare să fie ușor de schimbat. Pentru a vedea schimbare trebuie mai întâi să existe implicare din partea celor care observă problema și decid să nu o ignore.
Asociația noastră luptă împotriva sărăciei prin Educație. Centrul de Zi primește zilnic aproximativ 100 de copii. Aceștia vin aici să-și facă temele, să mănânce o masă de prânz și să participe la diferite activități pentru dezvoltarea lor personală.
Investim în acești copii pentru ca viitorul lor să fie unul cu perspective mai bune!
Ce mai aștepți? Implică-te!
Ajută-ne să-i putem ține pe acești copii în școală. Fii speranța de viitor pe care ei nu o au încă!


citeste mai mult…
Comments

SERBAREA DE CRĂCIUN!

poza 2
Ca la fiecare sfârșit de an am organizat o serbare pentru a ne bucura împreună de încheierea unei alte etape din viața noastră și a Centrului. Copiii din fiecare grupă au pregătit un mic program (cântece, piese de teatru și poezii) iar pentru noi a fost un adevărat spectacol să-i admirăm pe acești elevi pe care îi ajutăm în fiecare zi să devină mai buni. Aceste serbări sunt un moment perfect în care putem vedea rezultatele obținute de-a lungul anilor. Talentul cultivat, încrederea în sine și originalitatea puse în acțiune pe scenă ne-au demonstrat că munca noastră din ultimul an dă rezultate.
“Sunt pedagogul unei grupe de 10 copii cu vârstele cuprinse între 8 și 12 ani și niciodată nu am fost mai mândră de ei decât la serbarea de Crăciun unde au pus în scenă povestea nașterii Mântuitorului. Nu este prima oară când copiii din Centru pregătesc o piesă de teatru ca aceasta dar pentru mine anul acesta a fost diferit. I-am privit altfel pe acești copii pe care îi știu încă de când aveau 4, 5 ani. Încrederea cu care s-au prezentat în fața tuturor, fețele lor zâmbitoare și relaxate din timpul piesei mi-au arătat că nu le este frică și nu sunt stresați să stea pe o scenă și să ne arate ce știu să facă. Am fost profund mișcată și de dragostea și aprecierea pe care ei ne-au arătat-o nouă, pedagogilor. Niciodată nu am considerat că munca pe care o fac este degeaba și la această serbare copiii mi-au cpnfirmat că toată investiția făcută în viața și viitorul lor s-a meritat și se merită în continuare. Este o plăcere să lucrezi cu astfel de copii și nu aș da locul meu de muncă pentru nimic altceva. Pentru că în acest loc simt că fac o diferență. Aici întâlnesc copii săraci, nesiguri și temători și am șansa să-i transform în tineri veseli care au stimă de sine și un scop în viață!” Emma, pedagog Centrul Educațional Diaconia.
Anul acesta însă, am ales să facem ceva diferit față de serbările din trecut. În loc să-i chemăm pe părinți și copii la aceeași serbare, am organizat două evenimente diferite pentru fiecare. Copiii au avut șansa de a petrece între ei și s-au distrat de minune. Părinții la rândul lor au petrecut două ore minunate alături de pedagogii noștri.
Scopul serbării cu părinții a fost să le putem arăta ce copii minunați au și să-i încurajăm să investească mai mult în educația și viitorul lor. Le-am vorbit despre cât suntem de mândrii de elevii noștri și cum și ei ar trebui să simtă la fel. Chiar dacă aceste familii provin din medii dezavantajate unde a avea succes educațional este ceva rar, părinții nu ar trebui să se resemneze cu asta ci ar trebui să lupte cu tot ce au pentru ca fii și fiicele lor să rupă acest ciclu de sărăcie și, prin educație, să poată obține mai mult de la viață.
Putem spune că și această serbare a fost un succes deoarece am putut vedea pe fața părinților cum răsare speranța că într-o zi copiii lor vor avea o viață mai bună și mai fericită.


citeste mai mult…
Comments

LA MULȚI ANI!

Poza 1
Un an nou! 365 de oportunități noi de a face bine! Asociația Diaconia se va folosi de fiecare zi în parte pentru a pune un zâmbet pe fața unui copil nevoiaș și pentru a aduce speranță în casa unei familii necăjite.
Nu vom irosi timpul și nu vom da înapoi în fața obstacolelor ce ne pot apărea în cale. Pentru că misiunea noastră este să ajutăm, să dăruim și să fim un sprijin pentru cei defavorizați! Și nimic nu ne va putea opri de la a exploata fiecare oportunitate de a face bine!
Mulțumim tuturor celor care în cursul anului 2016 ne-au sprijinit! Cu ajutorul vostru am reușit să facem mult mai mult decât am fi reușit singuri. Ne-am dezvoltat activitățile și ne-am extins proiectele datorită vouă. Sute de oameni au primit donații în alimente, îmbrăcăminte, materiale de construcții sau ajutor medical și vă mulțumim pentru că ați făcut toate acestea posibile!
Însă nu ne putem opri aici! Ne așteaptă un an nou și sute de familii care au nevoie de ajutorul nostru. Cei 100 de copii înscriși în Centrul Educațional vor trebui primiți, hrăniți și ajutați la teme în fiecare zi. Munca noastră nu poate înceta! Vom continua să ajutăm și să cerem ajutorul vostru! Vom continua să ne întindem către cei nevoiași și sperăm că la fel veți face și voi!
Eforturile noastre cer dedicare și perseverență. Nu întotdeauna vedem rezultate imediat. Pentru multe familii procesul către o viață mai decentă și mai prosperă este lung și anevoios. De multe ori investim câțiva ani într-o familia pentru a putea vedea o schimbare adevărată. Dar nu ne descurajăm. Știm că, în ciuda faptului că procesul de schimbare este îndelungat și uneori dificil, la sfârșit rezultatele sunt minunate! Viețile celor ajutați nu vor mai fi niciodată la fel!

citeste mai mult…
Comments

CADOUL PE CARE EI ȘI-L DORESC DE CRĂCIUN

Campaign 2
Cu toții avem dorințe. Copii sau adulți, femei sau bărbați mereu ne dorim ceva și ce timp este mai potrivit decât Crăciunul pentru a vedea aceste dorințe împlinite? Ca și copil e simplu, îi scrii lui Moș Crăciun și mai mult ca sigur, mami și tati vor face tot posibilul ca Moșul să-ți aducă darul mult așteptat. Cu vârsta, lucruile se complică și totuși, în preajma Sărbătorilor, ne umplem inimile cu speranță, știind că familia noastră, iubiții noștri, prietenii, se gândesc la noi și ne vor dărui cadouri ce ne vor umple de bucurie.
Însă odată cu trecerea timpului realizăm că nu lucrurile materiale sunt cele care ne aduc cea mai mare fericire. Un telefon nou, o haină frumoasă sau o bijuterie prețioasă ne vor bucura până când vedem un alt lucru pe care ni-l dorim. Așa că dorințele noastre cresc și începem să ne dorim lucruri spirituale, fericire poate, sănătate, prieteni adevărați care să fie lângă noi la nevoie, iubire. Acestea nu ne pot fi dăruite de Sărbători, dar le putem avea dacă le dăruim și noi la rândul nostru celor din jur. Putem dărui fericire, prietenie și dragoste celor apropiați și cu siguranță le vom primi înapoi.
Dar cum rămâne cu cei care nu pot dărui fericire? Cei a căror prietenie nu o vrea nimeni? Oameni a căror dragoste nu este apreciată și nici dorită de ceilalți?
Pentru ei Crăciunul este un timp trist. Pentru că nu au cu cine să împartă bucuria Sărbătorilor, dar mai rău, nu au nici ce să împartă între ei. Sunt atâtea familii care în seara de Ajun se vor aduna în jurul unei mese goale. Copiilor nu le va sta capul la jucăriile colorate pe care și le doresc. Nu! Ei își vor dori altceva, își vor dori să aibă un altfel de Crăciun. Își vor dori să se așeze în jurul unei mese pe care să fie mâncare. Își vor dori să poată mânca până se satură și să meargă la culcare fără acea senzație de foame în stomac.
Când acești copii scriu scrisori către Moș Crăciun ei nu cer jucăriile cele mai scumpe și frumoase. Așa ar fi normal! Toți copiii ar trebui să poată să-și dorească jucării și gadget-uri. Dar lucrând cu copiii neviași ai comunității, am descoperit că pentru acești copii, a visa la lucruri scumpe este un lux pe care nu și-l permit. În scrisorile lor către Moș scriu despre cât de mult își doresc să poată petrece Crăciunul în jurul unei mese pe care să fie destulă mâncare pentru toată familia și nimeni să nu mai fie flămând.
Din păcate, părinții acestor copii își doresc același lucru. Ei nu-și pot permite să pună pe masă foarte mult în seara de Ajun. Din cauză că e iarnă și e frig, majoritatea banilor merg pe căldură. Puținii bani rămași trebuie folosiți pentru a acoperi toate cheluielile casei și din aceste motive seara de Ajun este de cele mai multe ori, ca orice altă seară obișnuită de iarnă în care puțina mâncare este împărțită, iar apoi fiecare merge la culcare cu foamea încă domnind in stomacurile lor.
Cu ajutorul tău putem schimba seara de Ajun pentru unele dintre aceste familii! Împreună putem aduce veselie și speranță în această seară magică în care orice copil ar trebui să se bucure. Nu sta indiferent, dăruiește fericire și celor care nu-ți pot dărui nimic în schimb!

citeste mai mult…
Comments

ATELIERELE DE VARĂ 2016

IMG_1333 (1)

Meserie…cu toții avem una.
Carieră? Este o țintă pe care majoritatea o urmărim fără probleme.
Viitor asigurat de educație: ceva normal pentru noi toți.

Dar ceea ce este normal pentru noi poate fi total anormal pentru alții. A trăi într-o familie defavorizată social înseamnă mult mai mult decât a nu avea de mâncare. Înseamnă a nu avea oportunitatea de a considera ca fiind normal să obții o educație, să înveți o meserie și să-ți faci o carieră.

Alina are 12 ani și de un an de zile se frământă cu o întrebare: ce e mai bine pentru ea și familia ei? Să continue să meargă la școală și să învețe sau să renunțe la educație și să o ajute pe mama ei cu munca. Pe moment a doua soluție pare a fi mai bună. Dacă Alina stă acasă și are grijă de frățiorii ei mai mici, Costel și Dan, atunci mama poate merge la muncă și ei ar avea de mâncare în fiecare zi. Dar dacă abandonează școala acum ea va fi condamnată la un viitor fără speranță.
Datorită faptului că vine la Diaconia ea are mari șanse de a face decizia corectă și de a-și continua educația. Noi îi ajutăm familia cu alimente și alte produse necesare și îi asigurăm Alinei suportul de care are nevoie pentru a învăța cât mai bine.
Pentru a o ajuta și mai mult, în această vară am invitat-o la săptămânile de ateliere profesionale. Aici ea are ocazia să învețe o meserie care s-o ajute să se angajeze mai târziu când va crește mare.


citeste mai mult…
Comments

MULȚUMIM, CARMEUSE

13320926_1206966919327238_7260709903700054371_o

Crosul pe care Centrul Educațional Diaconia îl organizează anual este un eveniment costisitor care necesită mult timp de pregătire, energie și resurse. Anul acesta am fost foarte norocoși să-i avem alături pe angajații companiei Carmeuse care ne-au susținut, ne-au ajutat și i-au adus chiar și pe copiii lor să participe la Cros.
Dragi prieteni, vă mulțumim pentru implicarea voastră care ne-a ajutat să organizăm un eveniment așa frumos.
Comments

CROSUL DE ZIUA COPILULUI 2016

DSC_0155
Adrian are 13 ani și este pasionat de sport. Este în clasa a 7-a și ora lui preferată este cea de educație fizică. Profesoara lui este uimită de talentul pe care-l dovedește la basket și fotbal dar ceea ce-l face pe Adrian să se simtă cu adevărat fericit este atunci când aleargă. Iubește să alerge la ora de sport, aleargă în parc cu prietenii, îi place să alerge chiar și după autobuz. Alergatul îl face să se simtă liber, este ca și cum se eliberează de realitate și lasă în urmă orice problemă în timp ce fuge cu o viteză care uneori îi dă senzația că zboară.
Această pasiune și-a descoperit-o acum doi ani la crosul de Ziua Copilului organizat de Diaconia. Pe atunci nu știa ce înseamnă să te desprinzi de asfalt cu pași repezi în timp ce inima îți bate să-ți spargă pieptul de emoție și adrenalină. Nu știa ce înseamnă satisfacția de a lăsa totul în urmă și a urmări un singur scop: linia de sosire, premiul cel mare!
Dar după acel cros Adrian a devenit dependent de alergat. A început să se antreneze dar îi era foarte greu să alerge în vechea pereche de papuci de sport pe care îi primise deja uzați. Pedagogul său de la Centru, Ionel, i-a dăruit o pereche nouă de adidași iar acesta a fost începutul dedicării necondiționate a lui Adrian. A început să se antreneze cu o ambiție și un entuziasm care i-au mirat chiar și pe prietenii lui. Alerga în fiecare zi și dacă programul lui era prea încărcat, se trezea cu o oră mai devreme pentru o cursă scurtă în parcul de lângă bloc. Ținta lui era să devină din ce în ce ma bun pentru a putea câștiga crosul de anul următor.

citeste mai mult…
Comments

CLASA DE MENTORSHIP

13147498_1192268127463784_1962464817412640894_oAceastă clasă este formată din primii elevi pe care Centrul Educațional i-a avut cu ani în urmă. Acești tineri au crescut de mici cu noi, sunt intr-un fel copiii nostri. Am râs, am plâns împreună, ne-am bucurat de rezultate frumoase și ne-am ajutat unii pe alții să trecem peste obstacolele care ne stăteau în cale. Acum sunt adolescenti si nu mai au nevoie de ajutorul nostru la teme dar ei acum ne consideră prietenii lor. Vin cu drag la Centru și petrec cateva seri pe săptămână cu pedagogii care nu cu mult timp în urmă i-au învățat să scrie și să citească.
Pentru tineri ca aceștia merită să investim mai departe în copiii!
Comments

Atelierul de mecanica

Comments

Atelierul de muzica

Comments

Atelierul de bucatarie

Comments

Atelierul de croitorie

Comments

Atelierul de marochinarie

Comments

Atelierele de meserii pentru copii

Suntem entuziasmati de o noua saptamana cu copiii la workshop-urile de creativitate si meserii ! Copiii vor exeperimenta...

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Monday, July 27, 2015
Comments

Atelierul de frizerie

Comments

Am terminat bucurosi prima saptamana de workshop!

Am terminat prima saptamana de ateliere, iar copiii au fost foarte mandri de realizarile lor. Fiecare copil a primit o...

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Friday, July 24, 2015
Comments

A patra zi de workshop

Copiii sunt foarte bucurosi de deprinderile pe care si le-au format la ateliere, Asteapta cu nerabdare diplomele pe care le vor primi maine la festivitatea de premiere!!!

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Thursday, July 23, 2015
Comments

A treia zi de workshop

Este al patrulea an in care avem ateliere! Cei 100 de copilasi care vin zilnic, timp de 2 saptamani, sunt foarte incantati! Abia asteptam sa vedem rodul muncii noastre.

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Wednesday, July 22, 2015
Comments

A doua zi de workshop

S-a terminat a doua zi de workshop! Copii sunt tare incantati de tot ceea ce invata aici.

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Tuesday, July 21, 2015
Comments

Prima zi de workshop Iulie 2015

Comments

Atelierele de vara pentru copii

Afis workshop
Comments

Tabara de vara 2015

Distractie la maximumCel mai asteptat eveniment al anului a sosit. Jocuri, dezvoltarea spiritului de echipa, partasie...

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Friday, July 17, 2015
Comments

O masa calda, o viata mai buna

DSC_0069

Din anul 2007, Asociația Diaconia Ajutor Internațional, susține copiii aflați în dificultate.
Cei 128 de copii asistați, locuiesc în cartierul Bartolomeu și în împrejurimile acestuia și provin din familii care se confruntă cu probleme grave de natură socio-economică.
Majoritatea copiilor întâmpină dificultăți în realizarea temelor de casă pentru că locuințele lor nu beneficiază de curent electric sau apă curentă, iar unii copii au părinții plecați in străinătate.
Prin intermediul proiectului “Centrul Educațional” urmărim dezvoltarea fiecărui copil, îmbinând cu succes creativitatea, educația nonformală și dezvoltarea personală.
Proiectul “Centrul Educațional” este susținut de Fundația Vodafone România încă din anul 2013.
În cadrul acestui parteneriat Fundația Vodafone România finanțează o masă caldă zilnic, lucru esențial pentru cei 128 de copii asistați.

citeste mai mult…
Comments

Floare pentru mama

DSC_0331

Nu am mai avut rabdare sa iasa florile de sub zapada si ne-am apucat sa confectionam flori pentru mamele noastre.
Nu-i asa ca sunt frumoase?!

citeste mai mult…
Comments

La multi ani copii !

DSC_0103

citeste mai mult…
Comments

Patinoar clasa Ionel si Annemarie

DSC_0095

In vacanta dintre semestre am profitat de timpul mai liber si ne-am pornit la patinoar!
Ziua a aratat cam asa: Ne-am intalnit, am servit masa impreuna, am mers cu autobuzul, apoi pe jos până la patinoar, ne-am incaltat cu patinele inchiriate și a inceput distractia pe gheata!
La intoarcere am facut la fel, numai că... invers Happy

Acum copiii claselor noastre sunt cu 1 experinta mai buni la patinaj!
Cine are curaj sa se intreacă cu ei?

citeste mai mult…
Comments

Ora de igiena pentru fete

IMG_7314

In vacanta intersemestriala am avut un timp dedicat igienei personale doar pentru noi, fetele. Am avut ocazia sa ne impartasim principii importante de igiena si apoi sa le aplicam facand un dus si folosind produsele de ingrijire. La finalul intalnirii fiecare fata a primit o trusa de igiena personala din partea Diaconiei.

citeste mai mult…
Comments

Ingrijirea parului

IMG_7063

Am profitat de vacanta si ne-am pus deoparte o zi speciala pentru a invata despre cum sa ne ingrijirim parul. Am invatat cum sa ne spalam pe cap si cum sa avem grija de parul nostru. Am vizionat cateva filmulete pe acest subiect, ne-am spalat pe cap, ne-am pus masca pentru par si ne-am si tuns varfurile. Am primit si cate o trusa de igiena cu minimul necesar in ea, trusa pe care trebuie sa o avem zilnic la noi in ghiozdan. Am invatat multe lucruri noi, dar ne-am si distrat impreuna...doar feteleHappy

citeste mai mult…
Comments

La zoo

IMG_5564

Ne aducem aminte cu drag oportunitatea de a merge la Zoo, gratuit, in saptamana in care s-a redeschis Gradina Zoologica din Noua - Brasov. Copiii au fost fascinati de animale si locurile frumos amenajate de la Zoo.

citeste mai mult…
Comments

Familia mea - Club de fete

IMG_7025

In sfarsit am reusit sa ajungem si la acest capitol... "Familia mea". A fost foarte interesanta aceasta lectie, am citit impreuna capitolul din cartea "O fata dupa inima lui Dumnezeu" si am descoperit cum vrea Dumnezeu sa ne raportam la familiile noastre. Am invatat ca trebuie s afim bune cu fratii nostri, sa ne respectam parintii, sa ne iubim membrii familei si sa ne rugam pentru ei.

citeste mai mult…
Comments

Salată fructe

IMG_7094

În vacanța dintre semestre copii au venit la Centru pentru a ne relaxa împreună. Așa că ne-am gândit ca băieții din clasa lui Marius și a Emanuelei să facă o salată de fructe. Am muncit, am degustat un desert minunat și ne-am distrat deminune. Iată ce a ieșit...

citeste mai mult…
Comments

Prajituri Paradisul Verde

DSC_0017

Multumim celor de la Paradisul Verde pentru ca ne-au indulcit cu delicioasele prajituri raw-vegan pe care ni le-au oferit și de care copiii au fost foarte bucurosi!

citeste mai mult…
Comments

Lucram cu mare drag in culegerea de matematica.

DSC_0010

lucram cu mare drag in culegerea de matematica cu jocuri pentru copii inteligenti.

citeste mai mult…
Comments

Arbaleta de jucarie

IMG_7057

Profitand de timpul liber din vacanta, micii meșteri au construit o arbaleta de jucarie!
Faptul ca au reusit si s-au putut bucura de produsul muncii lor , le-a dat o mai mare incredere ca pot face ceva cu mainile lor.
Baietii au fost foarte indemanatici si creativi și cred ca asta se poate vedea clar si in poze!
Daca aveti nevoie de ajutor, apelati cu incredere la baietii din clasa doamnei Annemarie si a domnului Ionel!


citeste mai mult…
Comments

Colier din macaroane

DSCN7986

Ne dezvoltam imaginatiia si creativitatea si am descoperit ca pastele sau macaroanele pot avea si alte intrebuintari decat sa fie mancate. Am confectionat din macaroane pictate propriul colier Happy citeste mai mult…
Comments

Pe dealul Bartolomeu

DSC_0414

Pentru ca afara e frig și dorul de primavara e tot mai aprins, hai sa ne aducem aminte de primavara trecuta!

O mica excursie cu grupa domnului Ionel, in care copiii s-au bucurat să culeaga primele flori din an.
citeste mai mult…
Comments

Teatru de papusi

DSC_0125

In preajma sărbătorilor de Crăciun, o echipa speciașizată în teatru de păpuși i-a încântat pe copiii noștri timp de aprox 2 ore, cu scene deosebite, cântece care au rămas in inima copiilor și jocuri frumoase. La sfârșit fiecare copil a primit cadou o figurina modelata din balon.

”Multumim mult pentru vizită și marea bucurie pe care ați făcut-o!”
citeste mai mult…
Comments

Ne distram la patinoar

DSC_0055

In vacanta dintre semestre ne-am distrat la patinoar. A fost un timp bun in care am simtit iarna pe pielea noastra Happy cu cazaturi, rasete si nasuri umezite . Happy In concluzie un timp de neuitat . citeste mai mult…
Comments

La multi ani copii !

DSC_00091
citeste mai mult…
Comments

Club fete/ inima mea Happy

DSC_0015

Am pornit aventura prin cartea "O fata dupa inima lui Dumnezeu". Prima tema a fost una foarte captivanta: am invatat despre inimile noastre, despre cine suntem noi si cum sa ne protejam inima. Fetele sunt foarte bucuroase de acest timp si abia asteapta urmatoarele teme.citeste mai mult…
Comments

Educatie morala

IMG_6968

La Diaconia invatam si despre principii de viata in societate. Astazi ne-am amintit ca o societate fara principii sau fara reguli este o societate anarhica unde nimanui nu i-ar placea sa traiasca. Ghidandu-ne dupa principii ne protejam in primul rand pe noi. citeste mai mult…
Comments

Cu colindul la sediul Vodafone Brasov

DSC_0061


citeste mai mult…
Comments

La multi ani copii !

Andrei Tudor
citeste mai mult…
Comments

La conuri și frunze

DSC_0004

In natura se gasesc tot felul de materiale pe care le putem folosi la lucru manual, decor și alte activități cu materiale. Asa că ne-am pornit sa culegem conuri de pin și frunze colorate!
Ce toamnă frumoasă a fost!
citeste mai mult…
Comments

Atelierele pentru copii

No title)">Workshop

Confectioneaza-ti propria ta imbracaminte, propriu tau scaunel sau propria ta prajitura participand la “Atelierele pentru copii”.
Toti copiii cu varsta peste 10 ani sunt invitati la sediul asociatiei de pe strada Carierei nr. 65 in perioada 21 Iulie - 1 august 2014. Inscrierile au loc in fiecare zi la ora 10.00 iar intrarea este libera.
Va asteptam cu nerabdare !!!

citeste mai mult…
Comments

Clubul Diaconia

Clubul Diaconiaciteste mai mult…
Comments

Fluturasi din tub de hartie

49

Tuburile de hartie igienica nu se arunca ! Nici nu ne putem imagina cate lucrusoare putem crea din ele. Astazi ne-am gandit sa confectionam niste fluturasi colorati din tubul de hartie. Fiecare copil a putut sa-si personalizeze propiul fluture iar rezultatul final a fost uimitor.citeste mai mult…
Comments

Igiena personala

IMG_1406

Pentru o dantura sanatoasa si un zambet frumos, trebuie sa ne ingrijim dintii inca de mici.citeste mai mult…
Comments

Jocuri cu apa

IMG_1272

Intr-o zi de vineri foarte calduroasa ne-am racorit cu niste jocuri cu apa. Am umplut baloane cu apa, am format doua echipe si am jucat un volei original, cu cearceafuri si baloane.

Va saluta cu mult drag,
Clasa Anei si clasa Magdei

citeste mai mult…
Comments

Absolvire clasa a VIII a

absolvire clasa a opta

Suntem foarte bucurosi ca am absolvit, unii dintre noi clasa a VIII-a asa ca am avut o festivitate de premiere frumoasa cu jocuri, concursuri si diplome. Multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat si echipei Diaconia care ne-a sustinut 8 ani de zile!citeste mai mult…
Comments

Tabara Diaconia

Tabara Diaconia

Mai e putin si momentul mult asteptat se apropie. Plecam in tabara!!!
Toti copiii care s-au inscris sunt asteptati luni 7.07.2014 la ora 9:00 pentru imbarcare.
citeste mai mult…
Comments

Voluntari din Malaezia si India

IMG_0732

Ne bucuram sa avem alaturi de noi, in jur de 5-6 saptamani voluntari, studenti din diverse tari ale lumii. Cele doua voluntare sunt din Malaezia si India si studiaza in Singapore, una studiaza psihologia, iar cealalta chimie industriala. Copiii nostri au avut o experienta interesanta, au putut exersa engleza si afla lucruri noi despre colturi indepartate ale lumii. A fost o lectie de geografie si de limbi straine aplicate. Costumul pe care l-am imbracat este costumul traditional din Malaezia.
Thank you!

citeste mai mult…
Comments

Ziua Dascalului

IMG_0768

Am sarbatorit Ziua Dascalului intr-un mod placut, alaturi de profesorii si Directorii Scolilor Nr.12 si 14. Aceasta intalnire o consider un ice breaker si cu siguranta vom mentine legatura si dezvolta parteneriate frumoase! Numai bine!
Annemarie

Cu ocazia aniversarii Zilei Dascalului va dorim: La multi ani, dragi dascali! Va pretuim si va multumim de colaborarea frumoasa pe care am avut-o in toti acesti ani! Magda Puitel
citeste mai mult…
Comments

Invatam la matematica

IMG_0661

Invatam ca matematica ne e de mare ajutor in viata de zi cu zi. Asa ca ne incurajam si lucram, bucurandu-ne de ajutorul pedagogilor si al voluntarilor.

citeste mai mult…
Comments

Diaconia la EcoMaraton 2014

008

Am ales din Centrul nostru de zi pe cei mai talentați copii la alergare și ne-am prezentat cu speranțe și optimism la EcoMaraton 2014 - Moeciu de Sus. Pe lângă faptul că toți cei prezenți au terminat cursa cu bine, ne-am bucurat mult pentru Roxi care a ocupat locul I în clasamentul categoriei Fete 14-17 ani.

Mulțumim Annemarie pentru că ai fost cu ei și le-ai fost alături!
citeste mai mult…
Comments

Crosul Diaconia 2 Iunie 2014

Cros Diaconia - 929

Noi am sarbatorit 1 iunie cu miscare si multa voie buna! Cu mic, cu mare, ne-am adunat la startul celei de a doua editii Crosul Diaconia. Cu vointa si efort sustinut au ajuns la finish toti cei 110 participanti.
Multumim sponsorilor nostri, Allview pentru premiile ce au constat in 2 tablete si 2 telefoane mobile de care sau bucurat foarte mult copiii si Auchan pentru aprovizionarea punctului de alimentare.
A fost o zi frumoasa, vremea a tinut cu noi si timpul petrecut impreuna a fost unul de calitate!
Va iubim scumpilicii nostri si felicitari pentru participare!

Echipa Diaconia.


citeste mai mult…
Comments

Curățenie Teren de Sport

DSC_0457

Terenul de sport trebuie curățat periodic de iarba care crește printre placile de cauciuc. Mihaela și Teodora au fost cele care au făcut acest lucru, și le mulțumim.citeste mai mult…
Comments

Saptamana altfel. Petrecere cu fetele la Ana acasa.

No title)">DSCN7827

In saptama scoala altfel le-am rasfatat pe fete si le-am luat la mine acasa la petrecere ....Am realizat tarziu cat de mari s-au facut fetele noaste si ce repede au crescut .
citeste mai mult…
Comments

Atelier de cofetarie

IMG_0505

Am invatat o noua reteta: prajitura cu visine, pufoasa si aromata. Ne-a facut mare placere sa o pregatim si mai mare placere sa o savuram.
Sa aveti o saptamana dulce!
citeste mai mult…
Comments

Iesire parc

No title)">IMG_0536

Am profitat de vremea buna si de faptul ca am prins si noi cann-ul si ne-am bucurat de iesirea in parc.

citeste mai mult…
Comments

Armata din plastelina Happy

">IMG_0459

Un proiect mic, dar destul de indraznet: Armata din plastelina. Suntem mandri de ce am realizat: avioane, soldati, cazarma, trageri la tinta, tancuri si elicoptere. Asta pentru ca suntem creativi

citeste mai mult…
Comments

Cantam la blockflote

IMG_0345

Si ne place foarte mult! Ne-am pregatit pentru teze si pentru evaluarea nationala, dar avem nevoie si de relaxare. Asa ca, de data aceasta ne-am relaxat cantand. Am invatat notele, duratele si un cantec. Acum il exersam pe al doilea.
Lets play!


citeste mai mult…
Comments

Globuri / Lampadare din ata

IMG_0232

Proiectul nostru cu ata continua Happy Globul din ata il putem folosi si pe post de lampadar daca punem un bec in interiorul lui.
Iubim ideile creative!
citeste mai mult…
Comments

Crosul Diaconia 2014

10403892_784484004908867_7469415548467063720_o

Noi dorim sa va sarbatorim ziua altfel - prin miscare si voie buna! Pe 2 iunie, la orele 15.00 toti coplasii nostri diaconisti sunt asteptati cu mic cu mare la startul celei de a doua editii "Crosul Diaconia 2014"
Partenerii nostri sunt Allview si Auchan!
Multumim din inima Happy

citeste mai mult…
Comments

Campania 2% se apropie de sfarsit

IMG_0003

Nu mai este mult timp pana la data de 25 Mai 2014 iar Campania 2% prin care fiecare cetatean roman poate dona 2% din impozitul retinut de catre statul roman in anul 2013 se va incheia. Daca inca nu ai completat inca formularul 230 pentru nici un ONG te rog nu lasa ca acesti bani sa ramana nefolositi si completeaza acum formularul pentru asociatia noastra.
Prin completarea acestui formular te implici direct in sustinerea celor 128 de copii care frecventeaza Centrul Educational Diaconia si mai mult decat atat nu te costa nimic.
Mai multe informatii despre Campania 2% acceseaza linkul urmator:
http://www.diaconia.info/Strangere%20de%20fonduri/Doi%20la%20suta/doi-la-suta.html
Descarca formularul 230 de aiciciteste mai mult…
Comments

Masterchef Diaconia

IMG_0113

Dupa o saptamana de pregatire intensa pentru teze si evaluari, ne-am relaxat cu un atelier de patiserie. Am pregatit placinte ardelenesti cu branza de burduf, marar si ceapa verde.
La placinte, inainte!


citeste mai mult…
Comments

Pe roti in ”Scoala altfel”

DSC_0235

„Scoala altfel” ne-a dat un moment de răgaz și am putut să ne planificăm o zi de distracție pe role. Chiar dacă pentru copiii din clasa noastră a fost prima dată când am ieșit cu rolele la Diaconia, putem spune că am avut un timp special, fără accidente, am trecut cu bine peste ușoarele frici și chiar am avut câteva concursuri. Voia bună a venit de la sine!
Ne mai dați o ”Școală altfel”? Please!
Vă salută cu drag clasa domnului Ionel!
citeste mai mult…
Comments

Impreuna

No title)">IMG_8929

Săptămâna asta am vrut să creăm ceva împreună. Chiar dacă fiecare din noi este diferit, am ales să facem o planșă lungă în care fiecare să-și puna amprenta. Așa am putut să întărim relațiile noastre de prietenie. A fost distractiv și fiecare copil a contrubuit cu ceva.
citeste mai mult…
Comments

Aniversarea Agnetei

IMG_9890

Draga noastra beneficiara Agneta si-a sarbatorit ziua de nastere la Diaconia, alaturi de copiii apropiati de varsta ei, care au primit-o cu drag in grupul lor. La multi ani, Agneta!
citeste mai mult…
Comments

Ne distram la gradinita

IMG_9754

Am construit un turn din lego, am confectionat o gargarita din hartie creponata si ne-am distrat jucandu-ne unii cu altii. Ne place foarte mult la gradinita.
citeste mai mult…
Comments

Micii bucatari fac si pizza

DSC_0458

Dacă in Școala-altfel nu primim mâncare gătită, nu avem teme și avem destul timp pt activități extra-școlare, de ce să nu ne gătim singuri de mâncare?! Pizza este binevenită oricând pe masa noastră, așa că am trecut la treabă!
Sper să nu vă facem poftă prea tare, dar dacă se întâmplă totuși, atunci... apelați la noi cu încredere. Happy
Să ne fie de bine!

citeste mai mult…
Comments

Excursie in parcul central și Turnul Alb

DSC_0339

O zi insorită, fără teme, cu chef de plimbat = Excursie prin oraș, jocuri in parc, vizită locuri istorice.
Mai întâi am mers in Parcul central să bem apă, apoi am servit câte un sandwich pe iarbă lângă Teatrul Dramatic, ne-am bucurat de înghețată și jocuri in Parcul Schaffler, iar apoi am admirat priveliștea frumoasă de la Turnul Alb.

Mersul pe jos face picioare... sănătoase!

citeste mai mult…
Comments

Sceneta Paste Steve și Mihaela

DSC_0070

Cu ocazia Pastelui, Steve si Mihaela, impreuna cu echipa lor, au venit si au organizat, pentru copiii nostri un spectacol de teatru.
Ca tema a fost semnificatia Pastelui. Copiii au fost atenti si coopertativi si au avut ce invata. La sfarsitul programului am primit si o mica atentie.

citeste mai mult…
Comments

Excursie la Castelul Bran

DSC_3063

In vacanta de Paste, desi a fost timpul foarte ploios, ne-am bucurat de o excursie la Castelul Bran. Ne-a facut placere sa savuram fiecare incapere si sa citim diversele informatii. Apoi ne-am incalzit cu o ciorba de legume la un restaurant mai modest din zona.
citeste mai mult…
Comments

Bombite pline de gust Happy

">IMG_9637

...Si cine spunea ca nu ai ce face in vacanta daca afara ploua??? Am gatit o reteta veselaHappy
Ingrendientele au fost: picii claselor I, II, III si IV, multa veselie si voie buna, biscuitii, cacao, unt, esenta de rom, stafide, lapte si visine. Yummmyyyy!!!! Ce gustoase au fost!
citeste mai mult…
Comments

Oua decorate cu ata colorata

DSCN9241

Ne-am testat rabdarea cu o activitate foarte migaloasa. Desi am luat-o de la capat de multe ori, cu totii am reusit sa terminam. Rezultatul muncii noastre? Speram sa va placa acest cosulet cu oua colorate!Happyciteste mai mult…
Comments

Serbare de Craciun


Serbarea de Crăciun este, pentru noi, încununarea activităților de peste an, în care vream să punem cât mai mult în evidență calitățile, abilitățile și înzestrările artistice ale copiilor, înaintea părinților, celorlalți copii din comunitate și a celor care sunt implicați direct sau indirect în tot ce inseamnă lucrarea Diaconiei.  
              Este de asemenea și unica ocazie în care copii, de la cei mai mici bebeluși la tineri adolescenți, părinți, bunici, voluntari, parteneri, donatori, sponsori, angajații și conducerea Asociației Diaconia Ajutor International, se pot întâlni să sărbătorească împreună încă un an în care am fost alături unul de celălalt.
În program au fost incluse colinde, cântece acompaniate de copii cântând la diverse instrumente: clopoței muzicali, instrumente pe iPad (pian, chitară și tobe), cântece in limba engleză, scenete despre nașterea Mântuitorului, scenetă cu umbre, spectacol cu lumină UV, teatru interactiv de păpuși, mărturii ale copiilor și mult-așteptatele cadouri!
    Mulțumim celor care ne-au susținut și vă dorim un an binecuvântat și o inimă plină de iubire!
Echipa Diaconia.

citeste mai mult…
Comments

La cetatea Brasov

DSCN9318

Tot in saptamana Scoala Altfel am facut o plimbare pana la Cetate. A fost un timp fain in care am povestit, am ras impreuna si ne-am bucurat de o priveliste superba.
citeste mai mult…
Comments

Iarba verde langa lacHappy

">IMG_9063

Si pentru ca a fost saptamana altfel, am vrut si noi sa profitam de aceasta, dar mai ales de vremea frumoasa si am iesit impreuna cu grupa picilor la Lacul Noua.
Baietii au adus lemnele pentru foc chiar de acasa. Au pregatit repede focul si jarul pentru gratar. Fetele au spalat rosiile si castravetii si au asezat masa. Mmmmm.... ce buni au fost carnaciorii la gratar cu paine prajita!
Bineinteles ca am avut si timp de joaca in parcul de copii, dar momentul asteptat cu sufletul la gura a fost plimbarea cu barca.
Am mancat bine, ne-am bucurat de natura,ne-am jucat si ne-am distrat de minune. Ce zi frumoasa am petrecut impreuna!citeste mai mult…
Comments

„Să fii mai bun”, lecţia pe care ne-au dat-o copiii de la Şcoala 30

diaconia_16.JPG

Autor: Iulian CUIBAR
Publicat la 10 aprilie 2014
http://www.bzb.ro/stire/sa-fii-mai-bun-lectia-pe-care-ne-au-dat-o-copiii-de-la-scoala-30-a72062


Elevii unei clase de a IV-a au împărţit o zi din „Şcoala Altfel” cu alţi copii de vârsta lor, mai greu încercaţi de viaţă

„Să ştii mai multe, să fii mai bun” este deviza după care se desfăşoară programul Săptămâna Şcoala Altfel 2014, în cadrul căruia elevii desfăşoară diverse activităţi extraşcolare, de la excursii sau vizite la diverse obiective şi până la acţiuni de ecologizare. Elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Generală nr. 30 din Braşov s-au inspirat din motto şi au decis să fie mai buni, desfăşurând ieri o acţiune caritabilă, la Centrul Educaţional Diaconia. Copiii i-au vizitat pe colegii lor din două clase ale centrului de pe Carierei, împreună cu care au participat la o „lecţie” inedită de jocuri şi voie bună, la final oferindu-le câte un pachet cu rechizite, fructe şi dulciuri. „Iniţiativa a fost a unei fetiţe din clasă, iar ceilalţi copii, dar şi părinţii, au fost foarte încântaţi, au acceptat şi s-au organizat pentru această vizită. Unii părinţi chiar au venit şi ei cu noi, astăzi. Satisfacţia mea faţă de gestul elevilor a fost extraordinară, pentru că ştiu şi vor să dăruiască din, poate, puţinul pe care şi ei îl au. Este foarte important să îşi dorească să ajute”, ne-a declarat învăţătoarea Camelia Grigorescu. Pe lângă pachete, copiii de la Şcoala 30 au donat centrului şi haine şi jucării. 
 

citeste mai mult…
Comments

La gratar in poienita

IMG_9400

Ne-am bucurat foarte mult de Scoala Altfel si acestea sunt pozele de la picnicul din poienita. Baietii au fost foarte harnici, au facut focul si au prajit micii, aripile de pui si carnatii. Iar noi, fetele i-am ajutat sa le manance. Ne-am bucurat de un pranz copios, iar apoi ne-am jucat, am cantat si am stat la povesti unii cu altii.
citeste mai mult…
Comments

Scoala altfel

DSCN6257

Pentru noi scoala altfel a fost deosebita. Am iesit in parc, am iesit la picnic, ne-am distrat, am legat noi prietenii si am avut un timp extraordinar de partasie.citeste mai mult…
Comments

La Andos

DSCN9299

De mult ne doream sa mergem la Andos toata clasa, iar Scoala Altfel a fost un prilej nimerit. Ne-am bucurat de cate un sandvis mare. Mmm... a fost bun!
citeste mai mult…
Comments

Gradinita cu flori Happy

">DSCN9170

Cu multa ata colorata si multa rabdare am adus primavara si in clasa noastra. Priviti ce gradinita de flori am lucrat! Happy

citeste mai mult…
Comments

Ne cataram sus, sus Happy

">IMG_9399

Chiar daca suntem mici, mici, putem sa ne cataram sus,sus Happy Cu putin curaj, casca, ham si asigurare am reusit sa escaladam rapid intregul traseu.


citeste mai mult…
Comments

Ne jucam cu ata colorata

IMG_9347

Astazi am invatat sa coasem chiar si pe carton. A fost foarte interesant jocul nostru cu acul si ata. La sfarsit ne-am putut bucura de o felicitare foarte colorata Happy

citeste mai mult…
Comments

Creativitate

IMG_8514

În ultimele săptămâni copii din Grupa Exploratorilor au fost conștincioși cu lectura astfel încât am văzut că vechile semne de carte s-au cam deteriorat, prin urmare am decis că e timpul să facem câteva semne de carte noi. Ppentru cei ce nu era încă timpul să refacă semnele de carte, au putut picta în voie peisaje de primăvară.

citeste mai mult…
Comments

Jocuri cu mingea

IMG_8725

Dupa o saptamana incarcata, ne-am bucurat de o dupamasa de vineri insorita, in care ne-am relaxat jucandu-ne cu mingea diverse jocuri, pe terenul de sport al Diaconiei, special amenajat. Multumim mult, doamna Cindy, pentru ca esti alaturi de noi in fiecare saptamana!
Intre timp, ceilalti colegi care au participat la atelierul de cofetarie ne-au asteptat cu crema de zahar ars.


citeste mai mult…
Comments

Fluturasi colorati

IMG_8723

Dupa ce ne-am terminat temele, ca sa ne relaxam si sa ne detasam de tot stresul de la scoala, am participat la un atelier de creatie. Pentru ca ne bucuram de venirea primaverii am confectionat niste fluturasi colorati. Ne-am simtit foarte bine si fiecare copil a lucrat cum a putut mai bine.

citeste mai mult…
Comments

Atelierul de cofetarie

IMG_8491

Ne place foarte mult sa gatim. Acum a venit randul nostru, al fetelor. Daca ar fi dupa dorinta baietilor ar gati numai ei. Avem in clasa baieti harnici, bravo lor! In timp ce ei au facut antrenament la fotbal cu doamna Cindy, noi am pregatit o prajitura cu mere si un tort de mere. Si sigur... le-am savurat impreuna cu baietii.

Sa aveti o saptamana la fel de dulce ca deserturile noastre!


citeste mai mult…
Comments

Zambila din hartie colorata

IMG_8388

A venit primavara!!!
Ne bucuram si noi cei mici ca a venit mult dorita primavara. Va oferim voua, tuturor celor care sunteti alaturi de noi si ne sustineti toate zambilele pe care le-am confectionat. Si am muncit la ele: am facut multe cocoloase din hartie creponata, le-am lipit pe foaie, apoi am taiat frunzele si le-am lipit. Am continuat sa lucram chiar si atunci cand am obosit, deoarece am vrut sa ne finalizam lucrarea.

Prichindeiii


citeste mai mult…
Comments

La castelul de lemn - Parcul Ina

DSCF9922

Castelul de lemn din parcul Ina din Livada Postei e un loc unde fiecare fetiță visează că e o prințesă și băieții se luptă cu dușmanii care vor să cotropească ”cetatea”. Cam așa s-au văzut copiii din clasa care a mers la joacă in parc. Timp de o oră ne-am bucurat de vreme frumoasă și un loc larg, numai bun de explorat.
Cât de curând plănuim un joc organizat acolo.

citeste mai mult…
Comments

Serbare mame 8 Martie

No title)">IMG_8197

Ne-am intalnit cu mamele copilasilor nostri, am mancat ceva dulce, am stat de vorba, putina miscare si ne-am amuzat desenand in echipe, fara sa vorbim intre noi! A fost distractiv! Happy

citeste mai mult…
Comments

Ora de citit

DSCN5969

E foarte important sa citesti dar mai important e sa-ti placa ce citesti ...Iar daca le imbinam pe amandoua, iata ce iese....citeste mai mult…
Comments

Cadouri pentru mamici

IMG_8061

Mamele se bucură să aibă o poză cu copilul lor, dar mai mai ales se vor bucura dacă suportul pozei e făcut chiar de mânuța lor.
Cu nerăbdare să termine și cu dorința de a însenina fețele mamelor lor de 8 Martie, copiii au lucrat la acest suport de poză foarte simplu cu materialele avute la indemână: foarfeci, hârtie colorată, lipici, clești de rufe, sârmă și cuburi de lemn.
citeste mai mult…
Comments

Cofetari de 8 Martie

DSCN7697

Noi, baietii am pregatit cu mare drag un tort de 8 martie pentru fetele din clasa noastra de la Diaconia. Ele au jucat fotbal, iar noi ne-am distrat muncind pentru ele, si nu numai Happy Acesta a fost felul nostru prin care am vrut sa le spunem ca le pretuim.

La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor!
citeste mai mult…
Comments

Tablouri ate

DSCN7442

Micuții artiști au incercat să ”picteze” tablouri, dar nu au folosit nici creioane colorate, nici acuarele, ci... ață colorată și lipici.
Răbdarea și îndemânarea lor au fost conturate în realizarea unor simple, dar deosebite tablouri pe care le vom ține ceva timp la expoziție pe peretele clasei noastre.


citeste mai mult…
Comments

Martisoare

IMG_7904

Deoarece copilasii nostri de la gradinita nu au banuti sa cumpere martisoare, ne-am gandit sa le confectionam cu manutele noastre. Stiind ca o sa le dea parintilor, s-au straduit sa faca cat mai frumos. Au fost foarte mandri de creatiile lor.

citeste mai mult…
Comments

Educatie moral crestina

No title)">IMG_7810

Credem ca tot ajutorul pe care il primim (masa, ajutor la lectii, diverse activitati recreative) se datoreaza purtarii de grija a lui Dumnezeu fata de noi. Sigur, El se foloseste de oameni ca dumneavoastra pentru a ne arata grija Lui. Asa ca vrem sa invatam mai multe despre Dumnezeu si sa-i multumim prin rugaciuni si cantece.

Va saluta cu drag,
Clasa aviatorillor

citeste mai mult…
Comments

Martisoare

IMG_7689

Confectionam martisoare
Ne place mult sa confectionam martisoare si avem rabdare sa lucram la ele. Am ales sa confectionam bratari si brose. Chiar si noi, baietii ne descurcam foarte bine, desi aparent ar fi munca de fete. Am primit chiar si comenzi de martisoare din partea prietenilor si a familiei. Ne bucuram cand munca noastra e valorificata. Va oferim si voua, dragii nostri prieteni cate un martisor virtual. Si asteptam sa vina primavara.

Va saluta cu drag,
Clasa aviatorilor

citeste mai mult…
Comments

La Ipad-uri

IMG_7797

Suntem foarte bucurosi ca beneficiem de cea mai noua tehnologie de varf din domeniul IT. In fiecare saptamana avem ocazia sa invatam si sa petrecem un timp relaxant utilizand i-pad-ul. Astazi am redactat o poezie, am navigat pe internet si ne-am jucat, desigur dupa ce ne-am facut temele. Intotdeauna venim cu drag lunea la Diaconia.
Multumim mult sponsorilor nostri inca o data!

Va saluta cu mult drag,
Clasa aviatorilor
citeste mai mult…
Comments

In lumea cartilor

IMG_7716

In fiecare luni ne bucuram de sala de resurse. Avem carti cate dorim si un spatiu frumos amenajat care imediat te imbie sa alegi o carte si sa intri in lumea ei. Este si mai interesant apoi, cand povestim ce am citit Happy. De cand avem biblioteca, iubim si mai mult lectura!
citeste mai mult…
Comments

Bakerolls

IMG_7673

- Ce să facem cu cornurile care rămân de la școală?
- Avem cornurile, avem ceva brânză topită, avem margarină, sare și avem și un cuptor foarte practic! Ce ne oprește să facem niște BakeRolls (sau Bruschetti)?!
Și uite așa ne-am aliniat in linia de producție proprie și ne-am bucurat de ceva delicios cu un efort minim. Să ne fie de bine și... la mai multe sortimente!
citeste mai mult…
Comments

La biblioteca

DSCN8959

Ne bucuram mult ca avem o sala de resurse spatioasa, viu colorata si dotata corespunzator. Multumim mult inca o data sponsorilor nostri. E foarte placut si relaxant sa stam intr-un fotoliu confortabil si sa rasfoim o carte. Uneori mesajul ei ne prinde si continuam sa o citim.
Credem ca educatia face diferenta si vrem sa pretuim cartile si scoala.

Va saluta cu drag,
Clasa aviatorilor
citeste mai mult…
Comments

Imbinam utilul cu placutul Happy

IMG_6798

Cum altcumva ies coavoarele mai curate, daca nu batandu-le bine in zapada? Va mai amintiti ca asa procedati si voi cu ani in urma, in fata blocului?Laugh
citeste mai mult…
Comments

Iesire la Bran

IMG_7295

Am profitat de mica vacanta dintre semestre si am planificat cu toate fetele o iesire la Bran. De cum am ajuns acolo stiam ca va fi o seara de poveste. Am stat la o pensiune  spatioasa, frumoasa, cu  o priveliste de vis, inconjurate de munti cu zapada. Am depanat amintiri la gura sobei, am cautat  "comoara ascunsa" si am invatat impreuna lucruri noi. Ne-am simtit foarte bine impreuna, doar noi, fetele Happy
citeste mai mult…
Comments

In sfarsit zapada!!!! Happy

">IMG_6686

Dupa atata ninsoare abia asteptam momentul sa ne jucam afara. Bineinteles ca imediat ce am avut ocazia, ne-am napustit cu totii in zapada. Ne-am  impartit in doua echipe, fiecare si-a construit un zid de aparare cum a putut mai repede si apoi am facut multi, multi bulgari. Batalia cu bulgari a inceput imediat. Nu a castigat nimeni dar ne-am distrat de minune. Asta da iarna adevarata! Happyciteste mai mult…
Comments

Ne jucam cu ață colorata

IMG_6730

Ne-am hotarat sa vedem cat de multe lucruri putem confectiona cu ata colorata. Astazi am facut cate o caracatita. Nu a fost foarte greu. Am mai incercat bratari si vaze micute ornate cu ata colorata. Speram sa va placa. Va vom tine la curent cu ce mai mesterim Laugh
citeste mai mult…
Comments

Antrenament la fotbal

IMG_6335

Suntem foarte bucurosi ca avem posibilitatea ca in fiecare saptamana sa avem antrenament la fotbal cu draga si fidela noastra voluntara Doamna Cindy. Este un antrenament adevarat de fotbal, in care invatam multe tehnici, pe care le cunosc doar profesionistii.  Exercitiile pe care le facem, le aplicam apoi intr-un meci de fotbal. Prin jocul de fotbal invatam sa ne concentram doar pe ce avem de facut, sa lucram in echipa si sa fim disciplinati. Multumim mult si sponsorilor nostri pentru echipamentul de fotbal pe care l-am purtat cu mare mandrie.

Va saluta cu mult drag,
Clasa Anei si Clasa Aviatorilorciteste mai mult…
Comments

Coifuri din origami

DSCN8909

Am facut niste coifuri din origami iar copiii au avut libertatea sa-si decoreze fiecare coiful. Copiii au reusit sa-si arate personalitatea si creativitatea prin aceasta activitate si sa-si dezvolte abilitati care-i vor ajuta mai tarziu in viata. Copiii s-au distrat pe cinste si fiecare a fost mandru de lucrareaciteste mai mult…
Comments

Lucrul mainilor noastre

DSCN8698

Ne-am ales diferite materiale, le-am taiat si apoi am cusut  papioanele. Nu a iesit perfect primul nostru papion dar cu siguranta urmatorul va iesi mult mai bineHappy   Ne-am bucurat ca am invatat sa coasem si ca putem lua acasa papionul. Abia asteptam sa il asortam la camasa. Puteti incerca si voi, e foarte simplu Happy
Succes!
citeste mai mult…
Comments

Serbare Craciun

IMG_6455

Serbarea de Crăciun este, pentru noi, încununarea activităților de peste an, în care vream să punem cât mai mult în evidență calitățile, abilitățile și înzestrările artistice ale copiilor, înaintea părinților, celorlalți copii din comunitate și a celor care sunt implicați direct sau indirect în tot ce inseamnă lucrarea Diaconiei.  
              Este de asemenea și unica ocazie în care copii, de la cei mai mici bebeluși la tineri adolescenți, părinți, bunici, voluntari, parteneri, donatori, sponsori, angajații și conducerea Asociației Diaconia Ajutor International, se pot întâlni să sărbătorească împreună încă un an în care am fost alături unul de celălalt.
În program au fost incluse colinde, cântece acompaniate de copii cântând la diverse instrumente: clopoței muzicali, instrumente pe iPad (pian, chitară și tobe), cântece in limba engleză, scenete despre nașterea Mântuitorului, scenetă cu umbre, spectacol cu lumină UV, teatru interactiv de păpuși, mărturii ale copiilor și mult-așteptatele cadouri!
    Mulțumim celor care ne-au susținut și vă dorim un an binecuvântat și o inimă plină de iubire!
Echipa Diaconia.
citeste mai mult…
Comments

Cadoul cel mult asteptat

IMG_5810

Dis de dimineata, cu mic cu mare ne-am urcat in autocar, destinatia: Bucuresti, Sala Radio Romania.
Pe drum toti copilasii erau foarte nerabdatori sa ajunga, tot intrebau cat mai este!?
In final ajunsi, desi intarziasem putin, am fost primiti cu mult drag, ne-am strecurat pana la locurile noastre, copilasii erau surprinsi sa vada ca erau locuri rezervate special pentru ei.
Pe fetele lor putea fi citita uimire si incantare la auzul colindelor si zarva facuta de ceilalti copilasi. Pentru ei era pentru prima data cand se aflau intr-o sala asa de mare si la un spectacol asa de amplu.
Dupa ce s-au mai acomodat, au inceput sa se manifeste, aplaudand pe cei care cantau si cantannd o data cu ei.
La un moment dat, a aparut Mos Craciun, era frenezie printre ei, nerabdatori sa vada ce se intampla si cum vor decurge lucrurile.
Am fost placut surprinsa si multumitoare datorita faptului ca am fost invitati primii sa iesim din sala pentru a ne indrepta spre bradutul nostru unde asteptau cadourile sa fie luate de copilasii nostri. Sincer, eram atat de nerabdatoare sa ii vad cum isi desfac cadourile si se bucura de tot ce era in ele.
Nebunie mare, fiecare pereche de ochisori isi cauta cadoul, erau pungi mari ca puteau intra cu totul in ele, cand isi auzeau numele se putea vedea pe fata lor o bucurie mare si asteptarea a luat sfarsit.
Pentru ei au fost cele mai emotionante momente din viata lor, niciodata nu au primit asa cadouri mari si cel mai fain, era faptul ca era ceea ce au cerut, nu le venea sa creada, " Wow, ghetutele mov pe care mi le-am dorit"!
Erau coplesiti, tot scoteau lucruri si parca nu se mai terminau!
Era o zarva de nedescris, dar impletita cu bucurie, emotii puternice si mirare la maximum.
Pe margini puteam zari, pe ici pe colo cate un "spiridus" care urmarea reactia copilasului caruia ii pregatise cadoul, un feed-back excelent.
Cred ca a fost o experienta de neuitat pentru copilasii nostri, le-ati indeplinit o parte din vise: role, geci faine si calduroase, jucaria mult dorita dar imposibil de avut, dulciuri multeee!
Multumim din suflet pentru tot!
citeste mai mult…
Comments

Multumim studentilor de la Facultatea de drept

IMG_6210

Multumim mult pentru cadourile oferite de catre un grup de studenti inimosi de la Facultatea de Drept din Brasov. Chiar daca suntem aproape de incheierea ciclului gimnazial si unii dintre noi chiar liceeni, suntem bucurosi ca suntem considerati copii, cand e vorba de cadouri. Va multumim din suflet si va dorim ca si voi sa primiti cadourile pe care vi le doriti!

Va saluta cu drag,
Grupa A(viatorilor) si Grupa Liceenilor
citeste mai mult…
Comments

Felicitari pentru dragii nostri profesori

IMG_5578

Asteptam cu bucurie si nerabdare Sarbatoarea Nasterii Domnului. Ne gandim la cei dragi noua, printre care sunt si profesorii nostri, care au rabdare cu noi, ne invata si ne inteleg. Pentru voi, dragii nostri profesori am confectionat felicitari si vrem sa fim primii care vi le oferim  impreuna cu urarile nostre calduroase: Sa aveti pace si lumina in suflet, bucurandu-va alaturi de cei dragi de Nasterea Mantuitorului nostru!

Craciun fericit!

Va saluta,
Grupa A(viatorilor)
citeste mai mult…
Comments

Suntem mici cofetari Happy

IMG_5108

Ne-am distrat de minune facand briose. Am cautat trei retete diferite, ne-am jucat cu ingrendientele si mixerul si  priviti ce ne-a iesit! Happy Cele mai bune au fost cele cu ciocolata, dar si cele cu mac si lamaie.
Data viitoare va asteptam si pe voi! Happyciteste mai mult…
Comments

Scrisoare catre Mos Craciun!

1470157_695231067167495_744958875_n

Scrisoare catre Mos Craciun! Happy (11 photos)
Un spiridus ne-a fost trimis pentru a ne lua scrisorile pentru Mos Craciun! Acum sa vedem daca am fost destul de cuminti pentru a primi ceea ce am cerut!
Duminica 15.12.2013, o gasca de vreo 50 de copilasi va merge la Bucuresti, La
Fundatia Vodafone Romania, sa le primeasca mai repede, ca nu mai au rabdare!
Multumim din suflet, Mos Angajati Vodafone!
citeste mai mult…
Comments

A venit Moș Nicolae

IMG_5515

Mos Nicolae a trecut si pe la noi. Copiii s-au bucurat de cadourile primite si asteapta in continuare cu nerabdare venirea lui Mos Craciun care le-a promis copiilor ca va veni si pe la ei cu un sac mult mai mare si plin de cadouri.
Asteptam cu drag momentul.citeste mai mult…
Comments

Ne decoram frumos clasa

DSCN8545

Astazi am inceput sa decoram frumoasa noastra sala de clasa pentru iarna.  Copii au fost foarte incantati sa isi  poata face proprii lor norisori de zapada din carton si vata alba.
Prin aceasta activitate am urmarit dezvoltarea motricitatii fine, adica am combinat utilul cu placutul. Happy
Clasa noastra a inceput sa arate foarte frumos, cu toate ca e plina de fulgi, nori de zapada si oameni de zapada este calduroasa si primitoare.
Clasa din top Happyciteste mai mult…
Comments

Mancam sanatos

IMG_5066

In fiecare zi ne bucuram de o masa calda la Centrul de zi. Astazi am avut sua de rosii fooooaaaaarte buna si iahnie de fasole cu carnaciori. Le-am dat gata cat ai zice "peste" si mai ales fructul si desertul. Multumim pentru masa! Happyciteste mai mult…
Comments

Lectia de morala crestina

DSCN8261

Am citit Psalmul 1 si am descoperit cine sunt oamenii fericiti si buni care sunt asemanati cu un pom plin de viata si roditor, si cine sunt oamenii rai si nefericiti care sunt asemanati cu praful spulberat de vant. Copiii au decupat si lipit roadele pomului si au hotarat fiecare din ei ca vor si fie copii buni Happy

citeste mai mult…
Comments

A venit iarna

DSC_0288

In clasa noastră a nins cu fulgi mari și colorați! Nu am mai avut răbdare să așteptăm fulgii de afară să cadă. Happy  Alina a fost cel mai ”productiv” norișor, care i-a învățat și pe ceilalți cum se face. Urmează să decorăm intreaga clasă pentru sărbătorile de iarnă. Revenim cu poze.citeste mai mult…
Comments

Sarbatorim ziua de nastere

Astazi Ionela si Nico au implinit 6 ani si le-am serbat ziua de nastere, mama lor a adus suc si tort.

DSCN8490
DSCN8511
Comments

Pregatiri pentru evenimentul "Ziua stafetei - Acum decid eu!"

zs13

Programul “Ziua Stafetei – Acum decid eu!” se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani cu scopul de a oferi posibilitatea sa experimenteze timp de o zi meseria la care viseaza si pe care doresc sa o urmeze atunci cand vor fi mari.
Evenimentul este coordonat la nivel national de catre colegul meu voluntar de profesie Jean-Baptiste Odobestianu de la Fundatia Terre des Hommes si se desfasoara in 12 judete ale tarii cu peste 500 de copii implicati in perioada 18-23 Noiembrie special pentru a celebrara ziua de 20 noiembrie, Ziua Internationala a Drepturilor Copilului.
Anul acesta si 10 copii ai Asociatiei Diaconia vor lua parte la evenimentul “Ziua Stafetei – Acum decid eu!” Copiilor li s-a prezentat programul si ce presupune implicarea lor, iar printre meseriile alese de ei se numara: arhitect, informatician, fizioterapeut, atlet, politist, cosmetician, baschetbalist si muzician.
Astfel, pentru fiecare copil in parte le-a fost cautat cate un mentor care sa le predea stafeta timp de o zi in meseria lor si care sa ii calauzeasca in activitatile pe care ei le desfasoara zi de zi la serviciu.
citeste mai mult…
Comments

Ne pregatim pentru serbare

IMG_5044
Ne pregatim cu mult drag pentru serbare. Ne face placere sa lucram si altceva decat teme, dar nu le neglijam nici pe ele. Suntem bucurosi cand vedem ca ne iese bine un lucru.

Va asteptam cu drag si pe voi la serbare!

Va saluta,
Grupa A (clasa Magda)
Comments

Ziua nationala a Romaniei

IMG_5419
Am sarbatorit ziua Romaniei, pregatind torturi. De mai mult timp asteptam un astfel de prilej. Unii dintre noi au mixat frisca, altii au insiropat piscoturile, altii le-au asamblat si altii au confectionat un steag din carton cu care sa le ornam. Ne-a facut mare placere sa le pregatim si mai mare placere sa le savuram. Ne bucuram ca ne-am descurcat bine si la cofetarie.

La multi ani, Romania!

Nu am uitat nici de teze si ne pregatim cu seriozitate. Am vrea sa obtinem note cat mai bune. Realizam ca scoala e importanta si vrem sa o pretuim.
Va saluta,
Grupa A (Clasa Magdei)
Comments

Vrem, Putem, Reusim

DSCN8263

Suntem mari si ne decoram singuri clasa. Visam sa zburam printre nori, asa ca am pictat un avion in care ne-am imbarcat toata clasa. Deocamdata e cu pilot automat.
Motto-ul nostru este: Vrem. Putem. Reusim.
Desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Va saluta,
Grupa A (clasa Magda)citeste mai mult…
Comments

Mini excursie

DSCN7214

Miercuri grupa domnului Ionel a mers in excursie ”pe munte”, pe dealul din Bartolomeu. Ne-am uitat de sus unde stă fiecare copil și fiecare au spus ce clădiri recunosc. Am cules floricele de primăvară din cauză că toamna e caldă și se prelungește.
A fost un timp frumos pentru fiecare.citeste mai mult…
Comments

La joaca

IMG_5009

In sfarsit ne-am terminat temele si am iesit in curte, vreme frumoasa si jocuri distractive! Happy
Comments

Un vot care conteaza

859859_677287835628485_182653644_o
Multumim celor care au votat..am strans 971 voturi, locul 9! Mai erau nevoie de vreo 1700 de voturi sa fim printre primii 5. Data viitoare!
Comments

Un vot care conteaza

524423_460515973972340_739706518_n
Buna tuturor, 
Asociatia Diaconia Ajutor International, participa la un concurs de proiecte in Elvetia. 
Spre bucuria noastra am fost selectati intre cei 30 de finalisti!
Primele 5 proiecte care au cele mai multe voturi sunt declarate castigatoare!
Cu ajutorul vostru am putea castiga un grant de 10.000 CHF pentru desfasurarea workshop-urilor din vara!

Patru pasi pentru vot:

1. Va rog sa votati proiectul nostru accesand link-ul de mai jos.
http://www.confo.ch/solidarite/project/show/id/344

2. Introduceti adresa de mail si codul de siguranta

3. Apasati butonul Votez 

4. Confirmati votul accesand link-ul primit pe mail in urma votului!

Votul este valid doar dupa confirmarea prin email

Va rog sa trimiteti si voi mai departe aceasta informatie pe toate canalele de cominicare pe care sunteti activi!

Multumim mult si Doamne ajuta!
Comments

Prima zi de scoala

Prima zi de scoala la Centrul educational Diaconia este in fiecare an asteptata cu nerabdare, atat de copiii care beneficiaza de serviciile centrului, cat si de pedagogii care s-au straduit sa amenajeze salile in care au loc activitatile.
Reintalnirea de dupa vacanta este incarcata de emotie si nerabdare.
Copiii asteptau cu nerabdare inceperea activitatilor la centru si au fost bucurosi sa se reintalneasca cu angajatii nostri si sa constate ca salile de creativitate, informatica, biblioteca de efectuat temele si terenul de sport sunt pregatite pentru ei.
Dorinta asociatiei Diaconia este ca si copiii nostri sa aibe sanse egale pentru a avea un an plin de succese.
Comments

Workshop

Workshop

Distractie, munca si multa pasiune!
Incepand de luni, 22.07, timp de doua saptamani, organizam la sediul nostru ateliere de meserii si dezvoltare personala.
Unsprezece tipuri de ateliere si lectii deschise despre meserii specifice, sunt puse la dispozitia oricarui copil de peste zece ani, din comunitatea noastra.
Avem in echipa de lucru 13 “meseriasi”, oameni dornici sa impartaseasca din ceea ce stiu copiilor. Timp de patru ore zilnic, elevii sunt indrumati sa intre in tainele adanci ale unor meserii, mai grele sau mai usoare, dar in mod sigur, pline de necunoscut pentru ei.
Dincolo de ceea ce fac in timpul anului, echipa si-a aratat talentele si anul acesta:
citeste mai mult…
Comments

Tabara Diaconia 2013

Tabara Diaconia

Tabara Diaconia - Valea Strambei 2013 (55 de fotografii) pe Facebook
...doar o privire la ceea ce s-a intamplat in tabara, vor urma si alte poze!
Comments

Crosul Diaconia

1004409_608115582545711_761257554_n
Crossul Diaconia Happy
Ieri, 19 iunie, am organizat pt prima data un cross iar participantii au fost copilasii nostri. A fost o atmosfera minunata, care mai de care...cu emotii...nerabdatori. Multumim mult voluntrilor care ne-au ajutat, fara ei nu ne-am fi descurcat. Abia asteptam urmatorul. Bvo participantilor!
Comments

Teatrul de papusi

943071_599779580045978_70503357_n
Teatru de papusi pentru copilasii nostri, Happy (12 fotografii) pe Facebook
Multumim Centrului Cultural Petre Tutea, care cu sprijinul Companiei Allview au oferit un cadou special copiilor nostri de 1 Iunie, " O lumina si-o cortina" - un spectacol extraordinar si interactiv!
Le-ati oferit un moment frumos de ziua lor! Va mai asteptam!
Iar la sfarsit copilasii fost rasfatati de catre Mihaela si Lucia, cu suc natural de mere si prajituri, a fost bun-bun! Multumim din suflet, ne sunteti foarte dragi!
Comments

Allview pentru Diaconia

Allview
Allview pentru Diaconia!
Cativa reprezentanti ai companiei Allview au venit cu voie buna si pachetele pentru prichindeii nostri. S-au alaturat activitatii ce o desfasurau copilasii, apoi bucurie mare...cate un cadou cu multeeee dulciuri si fructe pentru fiecare! Multumim mult pentru timpul petrecut alaturi de noi si colegilor vostri care au pregatit jucarii si hainute! Va asteptam cu mare drag sa reveniti, pentru ca ai nostri copilasi au promis ca o sa fie cumintei, nu?!

Comments

Minivacanta la pescuit

417829_589417207748882_1508385170_n
Minivacanta la pescuit si echitatie Happy (47 de fotografii) pe Facebook
Am petrecut un timp minunat cu copilasii nostri, clipe de neuitat pt ei! Multumim dlui Ciprian pentru facilitatile oferite!
Comments

Vintage foto

Vintage 4


Sedinta foto vintage, (17 fotografii) pe facebook
Ziua de vineri a fost asteptata cu sufletul la gura de copilasii de clasa a I a din Diaconia. dupa o saptamana intreaga de pregatit decoruri , copiii au avut in sfarsit ocazia sa participe la sedinta photo. S-au distrat de minune impreuna si au iesit niste poze foarte frumoase cu care urmeaza sa fie decorata clasa lor. Abia asteptam sa vedem cum va arata clasa in stil vintage

citeste mai mult…
Comments

Serbare de Craciun

IMG_0961

Comments

Sarbatori fericite !

385643_523657237658213_522837044_n

Echipa Diaconia va doreste din suflet Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi, Un An Nou mai bun decat acesta care trece si pe toate planurile sa aveti cat mai multe realizari si nu in ultimul rand, multa sanatate, ca-i mai buna decat toate!
Fiti binecuvantati in tot ceea ce faceti!
Cu mult drag, noi!
Happy
Comments

A inceput scoala !!!

561408_460515903972347_1766512565_nLuna septembrie primeste anul acesta un numar record de copii si tineri in Centrul Educational Diaconia. Cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani “copiii nostri” au fost primiti cu caldura si nerabdare de catre educatorii lor.
Plini de emotii dar si cu bucuria revederii prietenilor si profesorilor preferati, 125 de copii au umplut la refuz salile special amenajate. Peretii pictati cu personaje din desene animate i-au uimit si incantat pe cei mai mici iar cei mari au fost intampinati cu flori si dulciuri de tot felul.
Cu cele doua grupe pentru prescolari si sase pentru scolari, Centrul nostru educational doreste sa ofere suport si sa fundamenteze valori si stabilitate in viata celor a caror destin este inca presarat cu multe greutati! Colaborand cu scoala si cu parintii dorim sa fim o legatura solida pentru ca toti cei ce ne trec pragul, sa combatem cu toata puterea abandonul scolar si institutionalizarea copiilor.
Comments

Vacanta de vara

599963_465712323452705_1504842500_nCu toate ca a fost vara noi nu am avut liniste, a fost vacanta dar activitatiile la Centrul Educational Diaconia nu au incetat.
In luna iunie a fost cea in care am incheiat scoala - am avut premieri, bucurii, imbratisari de ramas bun, dar si pregatirea taberei pentru copii la Valea Stramba!
luna Iulie a fost luna plina de activitati de recreere, distractie si voie buna - copiii au raspuns cu mic cu mare la toate work shopurile organizate in cadrul Asociatiei, Au invatat sa gateasca, sa coase, sa picteze, au avut sapte ateliere in paralel unde copiii au putut sa isi descopere talentele si sa se pregateasca pentru viitor.
Luna august a fost una de pregatiri intense - s-au reorganizat clasele, s-au zugravit si pictat peretii, s-au adus banci si scaune suplimentare, pentru ca in ziua venirii micutilor totul sa arate desavarsit.
Mai multe poze putezi viziona pe contul nostru de Facebook
Comments

Atelierele pentru copii

Ateliere pentru copiiIn perioada 16 - 27 Iulie 2012 asociatia noastra a demarat proiectul “ Atelierele pentru copii “ unde 11 ateliere din diferite domenii de lucru, sport si creativitate au fost puse la dispozitia copiilor . Printre ele se enumara atelierul de coafura, manichiura, pictura, croitorie, mass-media, gastronomie, alpinism, fotografiere, tamplarie, fitness si calculatoare. Dorim prin activitatiile pe care le dezvoltam sa ajutam copiii si tinerii sa deprinda abilitati practice, sa-si dezvolte motricitatea si nu in ultimul rand stima de sine. Timp de doua saptamani copii mici si mari sunt antrenati de profesionisti sa-si descopere talentele si sa isi educe rabdarea si perseverenta, sa inteleaga ce este munca si sa vada modul in care atunci cand vor fi adulti pot sa isi castige existenta.
Avem ateliere de pictura pentru cei ce au deschidere pentru forme si culoare. Micutii sunt fascinati de plansele mari de desen, de culorile vii dar si de complexitatea formelor. Gimnastica si alpinismul sunt preferate in mod special de baieti, dar nu numai. Dorim prin acest atelier sa educam o atitudine sanatoasa pentru miscare, perseverenta si consecventa.
La atelierul de croitorie tinerii reusesc, dupa o munca sustinuta, sa dobandeasca cunostintele de baza pentru a-si putea singuri sa isi croiasca si coase haine.
Micii bucatari invata de asemenea tainele de baza ale artei culinare. Gatesc zilnic bunatati, invata fiecare pas pe care trebuie sa il parcurgi pentru a face o mancare gustoasa si sanatoasa.
Atelierul de coafura si manichiura este vedeta cea mai ravnita de toate fetele! Aici este mereu inghesuiala, lume multa, pretentii dar si destul de multa munca. Fetele invata sa isi ingrijeasca mainile si parul cu atentie si intelepciune. Cu toate ca sunt multe participante, nimic nu este lasat la voia intamplari.
Atelierul de Media pretinde ca va reusi sa editeze cea mai interesanta revista de pana acum a Diaconei. Copii cu talent la povestit, cu indrazneala si multa inteligenta iau asiduu interviuri, urmaresc atent tot ceea ce se intampla in zilele acestea la Diaconia, fac poze si astern totul pe hartie. Sunt micuti si talentati, speram sa ii vedem intr-o zi cu articole in ziarele Brasovene.


Comments

Tabara de vara

DSCN2826In fiecare an avem tabara, anul acesta a fost a cincea si a fost cea mai faina. Am avut 57 de copii intr’o locatie superba in mijlocul padurii. Au fost organizate jocuri de teren, stafete, jocuri de apa, olimpiada sportiva dar si drumetie in padure pana la o vale plina de zmeura unde copii au mancat pe saturate dar au si adus inapoi in tabara ca sa faca inghetata cu zmeura.
Pana la sfarsitul taberei s’au legat prietenii stranse intre ei, noi i’am cunoscut mai bine si fiecare avea o satisfactie pentru tot ce a fost dar si parere de rau ca s’a terminat, dar imediat trece timpul si vine urmatoarea.
Mai multe poze putezi viziona pe contul nostru de Facebook http://www.facebook.com/media/set/?set=a.455251364498801.106505.113711148652826&type=1
Comments