„Să fii mai bun”, lecţia pe care ne-au dat-o copiii de la Şcoala 30

diaconia_16.JPG

Autor: Iulian CUIBAR
Publicat la 10 aprilie 2014
http://www.bzb.ro/stire/sa-fii-mai-bun-lectia-pe-care-ne-au-dat-o-copiii-de-la-scoala-30-a72062


Elevii unei clase de a IV-a au împărţit o zi din „Şcoala Altfel” cu alţi copii de vârsta lor, mai greu încercaţi de viaţă

„Să ştii mai multe, să fii mai bun” este deviza după care se desfăşoară programul Săptămâna Şcoala Altfel 2014, în cadrul căruia elevii desfăşoară diverse activităţi extraşcolare, de la excursii sau vizite la diverse obiective şi până la acţiuni de ecologizare. Elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Generală nr. 30 din Braşov s-au inspirat din motto şi au decis să fie mai buni, desfăşurând ieri o acţiune caritabilă, la Centrul Educaţional Diaconia. Copiii i-au vizitat pe colegii lor din două clase ale centrului de pe Carierei, împreună cu care au participat la o „lecţie” inedită de jocuri şi voie bună, la final oferindu-le câte un pachet cu rechizite, fructe şi dulciuri. „Iniţiativa a fost a unei fetiţe din clasă, iar ceilalţi copii, dar şi părinţii, au fost foarte încântaţi, au acceptat şi s-au organizat pentru această vizită. Unii părinţi chiar au venit şi ei cu noi, astăzi. Satisfacţia mea faţă de gestul elevilor a fost extraordinară, pentru că ştiu şi vor să dăruiască din, poate, puţinul pe care şi ei îl au. Este foarte important să îşi dorească să ajute”, ne-a declarat învăţătoarea Camelia Grigorescu. Pe lângă pachete, copiii de la Şcoala 30 au donat centrului şi haine şi jucării. 
 

I-au făcut pe copiii noştri să se simtă şi ei normali
La Centrul Educaţional Diaconia vin aproximativ 130 de copii, majoritatea din familii nevoiaşe care trăiesc în comunitatea de pe străzile Carierei şi Cărămidăriei. „Dintre aceştia, majoritatea au părinţi fără vreun fel de studii, iar tocmai acesta este principalul nostru obiectiv, de a îi stimula să meargă la şcoală. Le oferim sprijin financiar, educaţie, masă şi încercăm să îi facem să-şi descopere potenţialul şi abilităţile. Ne bucură vizita copiilor de la Şcoala nr. 30, în afară de cadourile primite, care, bineînţeles, le sunt de folos, activităţile comune desfăşurate azi îi fac pe copiii noştri să se simtă şi ei normali”, a explicat Monica Pârvu, coordonatorul centrului. 

 
diaconia hora 4.JPG
Vizitatorii au oferit şi un număr artistic, o horă şi un dans tip „cheerleader”.
 
Pentru o meserie făcută cu plăcere
La Diaconia există 8 clase (două dintre ele au participat la acţiunea de ieri), care se află în grija a 8 educatori şi a unui asistent social. Preşcolarii petrec aici dimineaţa, de la 8.00 la 12.00, după care vin elevi ai claselor I – VIII. În fiecare clasă sunt 14-15 copii, care în cadrul centrului îşi fac temele, primesc o masă şi desfăşoară diverse activităţi extraşcolare. „Sunt copii care chiar se află în nevoie. Pentru unii dintre ei, ceea ce primesc aici reprezintă singura masă din timpul unei zile. Încercăm să le dezvoltăm abilităţile personale şi să-şi găsească o vocaţie, o meserie care să le placă şi pe care să o practice cu drag”, a mai spus Monica Pârvu. În acest sens, în vacanţe copiii participă chiar şi la ateliere de meserii, precum cele de croitorie, bucătărie sau mecanic auto. Organizaţia non-guvernamentală româno-elveţiană „Diaconia” îşi desfăşoară activitatea din 2006, la acea vreme având în grijă doar 17 copii.

 
diaconia 10.JPG
AU VRUT SĂ DĂRUIASCĂ. Din, poate, puţinul pe care şi ei îl au, copiii au pregătit cadouri pentru prietenii pe care şi I-au făcut ieri la Diaconia.
blog comments powered by Disqus