100 de zile

Ukraine-flag-shatter.jpg

Astăzi se împlinesc 100 de zile de când a început războiul în Ucraina. 100 de zile de când o țară vecina cu Romania trece prin niște greutati greu de imaginat.
100 de zile de când 14 milioane de oameni au fost nevoiți sa isi părăsească casele - dintre care 6,6 milioane au fost nevoite sa fuga în afara Ucrainei, restul, s-au relocat în zone mai sigure.
În aceste 100 de zile peste 972,203 de refugiați ucrainieni au intrat în România.
De-a lungul acestor 100 de zile am avut onoarea sa ne implicam direct în mai multe acțiuni menite sa ajute și sa susțină copiii și familiile ajunse la noi în țară care isi căutau o direcție, adăpost și care au avut nevoie de speranță și încurajare. Am organizat activități educative, distractive pentru copii, am efectuat și zeci de transporturi cu alimente de baza, produse de igiena personală și medicamente implicarea noastra avand un impact important la zona de graniță dar și in Brasov. Știm ca toata aceasta implicare este doar o picătură în oceanul mare de nevoi insa mai știm de asemenea și faptul ca tot ceea ce am făcut a adus o schimbare în viețile oamenilor cu care ne-am întâlnit.
Sute de copii au fost fericiți sa participe la activitatiile Autobuzului nostru care a fost in zona de granița dar și la centre de refugiati din Brașov. Părinții s-au simțit ajutati, încurajați și liniștiți în tot timpul cât am fost cu ei.
Am fost impresionați de incantarea și bucuria cu care toți copii au participau la toate activitățile. Chiar dacă nu am avut o limba comuna prin dragoste și blândețe ei s-au simt iubiți și bine primiți in lumea noastra. Iar mămicile acestora au fost și ele fericite pentru copii și liniștite pentru ca preț de câteva ore pe zi s-au putut deconecta sa isi pună cap la cap un plan de viitor - Unde și spre ce sa se îndrepte.
Vrem sa mulțumim tuturor prietenilor care s-au alăturat noua în aceste 100 de zile. Războiul încă nu s-a terminat, oamenii încă au nevoie de ajutor și susținere.
Vrem în continuare să tragem un semnal de alarmă, o chemare la unitate pentru toți cei care vor să ii ajute pe cei care caută un refugiu unde să se adăpostească de războiul care le-a dărâmat lumea. Nevoile sunt multe.

IMG_335020220315_16092120220316_160153620220310_162823IMG_0771IMG_3146IMG_3156Ukraine-flag-shatter.jpg
blog comments powered by Disqus