Ateliere pentru copii

ATELIERELE DE VARĂ 2016

IMG_1333 (1)

Meserie…cu toții avem una.
Carieră? Este o țintă pe care majoritatea o urmărim fără probleme.
Viitor asigurat de educație: ceva normal pentru noi toți.

Dar ceea ce este normal pentru noi poate fi total anormal pentru alții. A trăi într-o familie defavorizată social înseamnă mult mai mult decât a nu avea de mâncare. Înseamnă a nu avea oportunitatea de a considera ca fiind normal să obții o educație, să înveți o meserie și să-ți faci o carieră.

Alina are 12 ani și de un an de zile se frământă cu o întrebare: ce e mai bine pentru ea și familia ei? Să continue să meargă la școală și să învețe sau să renunțe la educație și să o ajute pe mama ei cu munca. Pe moment a doua soluție pare a fi mai bună. Dacă Alina stă acasă și are grijă de frățiorii ei mai mici, Costel și Dan, atunci mama poate merge la muncă și ei ar avea de mâncare în fiecare zi. Dar dacă abandonează școala acum ea va fi condamnată la un viitor fără speranță.
Datorită faptului că vine la Diaconia ea are mari șanse de a face decizia corectă și de a-și continua educația. Noi îi ajutăm familia cu alimente și alte produse necesare și îi asigurăm Alinei suportul de care are nevoie pentru a învăța cât mai bine.
Pentru a o ajuta și mai mult, în această vară am invitat-o la săptămânile de ateliere profesionale. Aici ea are ocazia să învețe o meserie care s-o ajute să se angajeze mai târziu când va crește mare.


citeste mai mult…
Comments

Atelierul de mecanica

Comments

Atelierul de muzica

Comments

Atelierul de bucatarie

Comments

Prima zi de workshop Iulie 2015

Comments

A doua zi de workshop

S-a terminat a doua zi de workshop! Copii sunt tare incantati de tot ceea ce invata aici.

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Tuesday, July 21, 2015
Comments

A treia zi de workshop

Este al patrulea an in care avem ateliere! Cei 100 de copilasi care vin zilnic, timp de 2 saptamani, sunt foarte incantati! Abia asteptam sa vedem rodul muncii noastre.

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Wednesday, July 22, 2015
Comments

A patra zi de workshop

Copiii sunt foarte bucurosi de deprinderile pe care si le-au format la ateliere, Asteapta cu nerabdare diplomele pe care le vor primi maine la festivitatea de premiere!!!

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Thursday, July 23, 2015
Comments

Am terminat bucurosi prima saptamana de workshop!

Am terminat prima saptamana de ateliere, iar copiii au fost foarte mandri de realizarile lor. Fiecare copil a primit o...

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Friday, July 24, 2015
Comments

Atelierele de meserii pentru copii

Suntem entuziasmati de o noua saptamana cu copiii la workshop-urile de creativitate si meserii ! Copiii vor exeperimenta...

Posted by Diaconia Ajutor International BRASOV on Monday, July 27, 2015
Comments

Atelierul de croitorie

Comments

Atelierul de marochinarie

Comments

Atelierul de frizerie

Comments

Atelierele de vara pentru copii

Afis workshop
Comments

Atelierele pentru copii

No title)">Workshop

Confectioneaza-ti propria ta imbracaminte, propriu tau scaunel sau propria ta prajitura participand la “Atelierele pentru copii”.
Toti copiii cu varsta peste 10 ani sunt invitati la sediul asociatiei de pe strada Carierei nr. 65 in perioada 21 Iulie - 1 august 2014. Inscrierile au loc in fiecare zi la ora 10.00 iar intrarea este libera.
Va asteptam cu nerabdare !!!

citeste mai mult…
Comments

Workshop

Workshop

Distractie, munca si multa pasiune!
Incepand de luni, 22.07, timp de doua saptamani, organizam la sediul nostru ateliere de meserii si dezvoltare personala.
Unsprezece tipuri de ateliere si lectii deschise despre meserii specifice, sunt puse la dispozitia oricarui copil de peste zece ani, din comunitatea noastra.
Avem in echipa de lucru 13 “meseriasi”, oameni dornici sa impartaseasca din ceea ce stiu copiilor. Timp de patru ore zilnic, elevii sunt indrumati sa intre in tainele adanci ale unor meserii, mai grele sau mai usoare, dar in mod sigur, pline de necunoscut pentru ei.
Dincolo de ceea ce fac in timpul anului, echipa si-a aratat talentele si anul acesta:
citeste mai mult…
Comments

Atelierele pentru copii

Ateliere pentru copiiIn perioada 16 - 27 Iulie 2012 asociatia noastra a demarat proiectul “ Atelierele pentru copii “ unde 11 ateliere din diferite domenii de lucru, sport si creativitate au fost puse la dispozitia copiilor . Printre ele se enumara atelierul de coafura, manichiura, pictura, croitorie, mass-media, gastronomie, alpinism, fotografiere, tamplarie, fitness si calculatoare. Dorim prin activitatiile pe care le dezvoltam sa ajutam copiii si tinerii sa deprinda abilitati practice, sa-si dezvolte motricitatea si nu in ultimul rand stima de sine. Timp de doua saptamani copii mici si mari sunt antrenati de profesionisti sa-si descopere talentele si sa isi educe rabdarea si perseverenta, sa inteleaga ce este munca si sa vada modul in care atunci cand vor fi adulti pot sa isi castige existenta.
Avem ateliere de pictura pentru cei ce au deschidere pentru forme si culoare. Micutii sunt fascinati de plansele mari de desen, de culorile vii dar si de complexitatea formelor. Gimnastica si alpinismul sunt preferate in mod special de baieti, dar nu numai. Dorim prin acest atelier sa educam o atitudine sanatoasa pentru miscare, perseverenta si consecventa.
La atelierul de croitorie tinerii reusesc, dupa o munca sustinuta, sa dobandeasca cunostintele de baza pentru a-si putea singuri sa isi croiasca si coase haine.
Micii bucatari invata de asemenea tainele de baza ale artei culinare. Gatesc zilnic bunatati, invata fiecare pas pe care trebuie sa il parcurgi pentru a face o mancare gustoasa si sanatoasa.
Atelierul de coafura si manichiura este vedeta cea mai ravnita de toate fetele! Aici este mereu inghesuiala, lume multa, pretentii dar si destul de multa munca. Fetele invata sa isi ingrijeasca mainile si parul cu atentie si intelepciune. Cu toate ca sunt multe participante, nimic nu este lasat la voia intamplari.
Atelierul de Media pretinde ca va reusi sa editeze cea mai interesanta revista de pana acum a Diaconei. Copii cu talent la povestit, cu indrazneala si multa inteligenta iau asiduu interviuri, urmaresc atent tot ceea ce se intampla in zilele acestea la Diaconia, fac poze si astern totul pe hartie. Sunt micuti si talentati, speram sa ii vedem intr-o zi cu articole in ziarele Brasovene.


Comments